Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Britse tak Tata Steel dichtbij overheidssteun'

'Britse tak Tata Steel dichtbij overheidssteun'

LONDEN (ANP) - De Britse tak van Tata Steel staat op het punt om honderden miljoenen ponden aan staatssteun te ontvangen. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Met het reddingspakket moeten duizenden banen worden behouden.

Het zou de eerste forse lening zijn onder Project Birch, waarmee de Britse overheid strategisch belangrijke bedrijven die onder meer getroffen zijn door de coronacrisis wil helpen. Naar verluidt gaat het om een staatslening van 500 miljoen pond, omgerekend ruim 553 miljoen euro. Bedrijven die een beroep doen op Project Birch, moeten alle andere mogelijkheden hebben uitgeput. Ook staan er strenge voorwaarden tegenover. In het geval van Tata Steel onder meer over het verminderen van de CO2-uitstoot en personeelsgaranties.

Bij Tata Steel werken in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 8000 mensen. De onderneming bezit onder meer de grootste staalfabriek van het land in Port Talbot in Wales. De deal komt mogelijk al binnen enkele dagen rond, maar zou volgens bronnen ook nog zomaar kunnen mislopen. Tata Steel zelf wil niet reageren. "Het zou niet gepast zijn om commentaar te geven op lopende discussies met regeringen", aldus de onderneming.

De Britse staalindustrie is de afgelopen jaren van de ene crisis in de andere geraakt. Internationale concurrentie, hoge productiekosten en lage investeringen ondermijnden de sector. Door de tijdelijke sluiting van delen van de Britse economie als gevolg van de coronacrisis is de vraag van Britse autofabrikanten en bouwlocaties naar staal afgenomen.

Meer uit Financieel

Duits energieconcern RWE steekt 55 miljard in duurzame projecten

ESSEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse energieconcern RWE is van plan tot en met 2030 wereldwijd in totaal 55 miljard euro te investeren in duurzame energiebronnen en andere schone projecten. Dat meldde het bedrijf dinsdag op een beleggersdag in Londen.

33 minuten geleden
Delfts biotechbedrijf krijgt miljoenen om te groeien

DELFT (ANP) - Het nieuwe bedrijfje Cradle uit Delft, dat kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt om sneller enzymen te kunnen bouwen, heeft miljoenen opgehaald bij investeerders om verder te kunnen groeien. De investeringsronde leverde 24 miljoen dollar op, omgerekend bijna 22 miljoen euro.

1 uur geleden
DNB: bankensector weerbaar, maar concurrentie neemt toe

AMSTERDAM (ANP) - De gestegen winsten van Nederlandse banken gaan gepaard met maatschappelijke onvrede over de hoogte van de spaarrente, constateert De Nederlandsche Bank (DNB) in een nieuwe studie. Weliswaar staan banken er in ons land goed voor, de sector moet ervoor waken dat "de rugwind omslaat in tegenwind", aldus de centrale bank, die daarbij onder meer wijst naar de gevolgen van digitalisering en concurrentie.

1 uur geleden
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stopt met adverteren op X

DEN HAAG (ANP) - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stopt met adverteren op X. De overheidsinstantie blijft het socialmediakanaal nog wel gebruiken om vragen van klanten te beantwoorden en om eventuele storingen kenbaar te maken, zegt een woordvoerster.

2 uur geleden
Baas vliegtuigmotorenmaker Rolls-Royce gelooft niet in waterstof

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce gelooft niet dat stroom of waterstof toekomst hebben voor de aandrijving van vliegtuigen. Volgens de begin dit jaar aangetreden topman Tufan Erginbilgic is duurzame vliegtuigbrandstof, ofwel zogeheten sustainable aviation fuel (SAF), de enige manier voor grote luchtvaartmaatschappijen om klimaatdoelen te halen.

2 uur geleden
Scholz: overheid zal taken vervullen ondanks begrotingscrisis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz belooft dat de overheid haar taken zal blijven vervullen, ondanks de begrotingscrisis die zijn regering op haar kop heeft gezet. "De lopende uitgaven zullen niet worden beïnvloed", zei Scholz dinsdag in de Bondsdag, het Duitse parlement. "De staat zal zijn taken blijven vervullen."

3 uur geleden
Reisaanbieders: Duitse kerstmarkten weer in trek bij Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Meerdaagse kerstmarktcruises over de Rijn of een dagtrip naar Oberhausen. Nederlanders trekken in de feestmaanden weer in groten getale de grens over om kerstmarkten in Duitse steden te bezoeken, geven reisorganisaties en de ANWB aan.

3 uur geleden