Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse sterren staan stil bij dood koningin Elizabeth

Britse sterren staan stil bij dood koningin Elizabeth

LONDEN (ANP) - Meerdere Britse sterren staan stil bij het overlijden van koningin Elizabeth. Zij delen niet alleen hun deelneming, maar benoemen ook de belangrijke rol die de koningin vervulde in hun eigen leven en in dat van andere Britten. De vorstin overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

"Net als de rest van de natie heb ik met verdriet vernomen dat koningin Elizabeth is overleden", schrijft Elton John op sociale media. "Ze was een inspirerend persoon om bij aanwezig te zijn en leidde het land door sommige van de beste en donkerste momenten met elegantie, gevoeligheid en oprechte warmte. Koningin Elizabeth is een enorm onderdeel geweest vanaf mijn kindertijd tot deze dag en ik zal haar enorm missen."

Ook Victoria Beckham staat stil bij de dood van de Britse koningin. "Vandaag is niet alleen een verdrietige dag voor ons land, maar voor de hele wereld", schrijft de Spice Girl en ontwerpster op sociale media bij een foto van Elizabeth. "Ik ben enorm verdrietig door het overlijden van onze geliefde monarch, hare majesteit de koningin." We zullen haar "loyaliteit en verdiensten" niet vergeten, vervolgt ze. Beckham stelt dat ze met haar gedachten bij de Britse koninklijke familie is "in deze vreselijk verdrietige periode".

De Britse band The Rolling Stones deelt via Twitter zijn "diepste deelneming" richting de koninklijke familie. De koningin was "een constante aanwezigheid in hun leven en dat van talloze anderen", schrijft de band.

Dat beaamt de Britse schrijfster Joanne Rowling, die stelt dat de koningin veel betekende voor vele Britten. De Harry Potter-schrijfster, veelal bekend als J.K. Rowling, stelt dat Elizabeth haar "plicht aan het land" tot aan haar dood heeft volbracht en een "voortdurend, positief symbool" is geworden van Groot-Brittannië. "Ze heeft haar rust verdiend."

Meer uit Buitenland

Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

4 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

5 uur geleden
Super Tuesday laatste kans voor Haley om het Trump lastig te maken

WASHINGTON (ANP) - Het is 'Super Tuesday' in de Verenigde Staten, traditioneel de belangrijkste dag in de voorverkiezingen van de presidentsverkiezingen. Amerikanen uit vijftien staten en een overzees gebied mogen dinsdag naar de stembus voor de voorverkiezingen, die dit jaar bij beide partijen nog weinig spanning hebben opgeleverd. Dinsdag wordt gezien als de laatste kans voor de Republikein Nikki Haley om het partijgenoot Donald Trump nog moeilijk te maken in de race om de nominatie.

5 uur geleden
EU en VK gaan samenwerken om migrantenbootjes te stoppen

LONDEN (ANP) - De douaneautoriteiten van een groep EU-landen, waaronder Nederland, en die van het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer samenwerken om de oversteek van migrantenbootjes te verstoren. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekendgemaakt.

8 uur geleden
UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

11 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

12 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

13 uur geleden