Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse Royal Mail komt met speciale poststempel: haal een booster

Britse Royal Mail komt met speciale poststempel: haal een booster

LONDEN (ANP) - Het Britse postbedrijf Royal Mail moedigt gevaccineerde mensen aan een extra coronaprik te halen. De organisatie voorziet poststukken van een stempel met de tekst: Get Boosted Now (Haal nu je booster).

De Britse regering deed eerder deze maand al eenzelfde oproep. De autoriteiten zeggen dat volledig gevaccineerde mensen na zo'n extra boosterprik veel beter zijn beschermd tegen de omikronvariant van het coronavirus. Die grijpt in het Verenigd Koninkrijk snel om zich heen en zou nu dominant zijn in Engeland en Schotland, bericht de BBC. Daar kwam voorheen delta het vaakst voor.

De autoriteiten maakten de afgelopen tijd herhaaldelijk melding van recordaantallen nieuwe coronabesmettingen, maar ook het toedienen van boosters verliep ongekend snel. Inmiddels zou ruim de helft van de Britse volwassenen zo'n derde prik hebben gehad. 18-plussers komen drie maanden na hun tweede vaccindosis in aanmerking voor een booster.

Meer uit Buitenland

Wereldvoedselprogramma stopt tijdelijk met voedselhulp Ethiopië

ROME (ANP/AFP) - Het Wereldvoedselprogramma (WFP) stopt tijdelijk met de levering van voedselhulp in Ethiopië. De hulpgoederen komen volgens de VN-organisatie niet allemaal terecht bij de mensen die het nodig hebben.

22 minuten geleden
Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

KYIV (ANP/RTR) - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen. Kyiv maakt vrijdag melding van vier sterfgevallen. Een dag eerder werd bekend dat in bezet gebied zeker vijf mensen om het leven zijn gekomen.

28 minuten geleden
Greta Thunberg krijgt diploma en houdt laatste schoolstaking

STOCKHOLM (ANP/BELGA) - Greta Thunberg heeft vrijdag haar laatste schoolstaking gehouden omdat ze haar diploma van de middelbare school krijgt. De Zweedse klimaatactivist begon in 2018 elke vrijdag te spijbelen om bij het parlement in Stockholm te protesteren tegen klimaatverandering. Haar demonstraties waren de inspiratie voor de wereldwijde protestbeweging Fridays For Future van scholieren.

39 minuten geleden
Luchtvervuiling in VS houdt aan, wel verbetering in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De luchtvervuiling die deze week het noordoosten van de Verenigde Staten teistert houdt waarschijnlijk aan tot en met dinsdag. Op sommige plekken is de overlast afgenomen. In New York is donderdag voor het eerst weer sprake van een verbetering in de luchtkwaliteit.

1 uur geleden
In Annecy gewonde kinderen stabiel, ook Nederlander

PARIJS/ANNECY (ANP) - De vier kinderen die donderdag gewond raakten bij een steekpartij in Annecy verkeren niet meer in levensgevaar. Premier Elisabeth Borne zei vrijdagmorgen dat hun toestand stabiel is. Onder hen is ook een Nederlander.

2 uur geleden
Hoge Raad: Krim-kunstschatten teruggeven aan Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - De Krim-kunstschatten, die het Amsterdamse Allard Pierson Museum al jaren noodgedwongen onder zijn hoede heeft, moeten worden teruggegeven aan Oekraïne. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag besloten. Daarmee blijft een eerder oordeel van het gerechtshof in Amsterdam in stand. Met de uitspraak van de Hoge Raad is een einde gekomen aan een geschil dat jaren heeft geduurd.

2 uur geleden
NAVO-troepen mogelijk al in Zweden voor toetreding tot alliantie

STOCKHOLM (ANP/RTR) - Zweden staat toe dat de NAVO troepen en materieel in het land stationeren, terwijl het zelf nog geen lid is van de alliantie. Het besluit is een "duidelijk signaal" naar Rusland en versterkt de Zweedse verdediging, aldus premier Ulf Kristersson en defensieminister Pal Jonson in een opiniestuk in de krant Dagens Nyheter.

2 uur geleden