Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse regering trekt miljoenen uit voor hulp bij vinden werk

Britse regering trekt miljoenen uit voor hulp bij vinden werk

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse regering trekt 800 miljoen pond, omgerekend 888 miljoen euro, uit voor hulp bij het vinden van werk voor mensen die hun baan hebben verloren door de coronacrisis. Zo wordt onder meer het aantal arbeidscoaches in banencentra verdubbeld tot 27.000, aldus het Britse ministerie van Financiën.

In oktober moeten al 4500 extra banencoaches zijn aangenomen die mensen kunnen begeleiden in de zoektocht naar nieuw werk. Door de coronacrisis zijn bijna 3 miljoen banen in Groot-Brittannië verloren gegaan. Daarnaast trekt de overheid vele miljarden uit om te zorgen dat er miljoenen arbeidsplaatsen behouden kunnen blijven. Daarbij betaalt de overheid 80 procent van het loon van werknemers die met tijdelijk verlof zijn gestuurd, maar niet worden ontslagen.

De Britse minister van Financiën Rishi Sunak zou woensdag met een pakket maatregelen komen om de economie te stimuleren en werkgelegenheid te beschermen. Daarbij zou Londen vooral willen inzetten op banen voor jongeren.

Meer uit Financieel

Daling diefstallen van auto's en motoren zet door

DEN HAAG (ANP) - De daling van het aantal diefstallen van auto's en motoren van vorig jaar zet begin dit jaar door, meldt het Verbond van Verzekeraars. In januari zijn 1463 voertuigen gestolen, een daling van 14 procent.

17 minuten geleden
Essent verlaagt variabele tarieven stroom en gas met 10 procent

DEN BOSCH (ANP) - Essent verlaagt de tarieven voor stroom en gas met 10 procent. De nieuwe tarieven gelden voor bijna 1 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract en gaan op 1 april in.

59 minuten geleden
Rijhulpsystemen verminderen kans op ongeval met een derde

DEN HAAG (ANP) - Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

1 uur geleden
Opnieuw krimp economische bedrijvigheid in eurozone

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in februari voor de negende maand op rij gekrompen. De krimp viel wel opnieuw iets minder sterk uit dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in januari. De krimp in de industrie viel daarentegen iets groter uit, meldt marktonderzoeker S&P Global.

1 uur geleden
Op hol geslagen ChatGPT slaat urenlang wartaal uit

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Gebruikers van ChatGPT kregen eerder deze week urenlang onzinnige antwoorden op eenvoudige vragen aan de chatbot. Volgens het moederbedrijf van ChatGPT, OpenAI, werd dit door een bug veroorzaakt na een softwareaanpassing.

2 uur geleden
Een op de vijf bedrijven betaalde losgeld voor gijzelsoftware

DELFT (ANP) - Criminele bendes hebben vorig jaar 147 succesvolle aanvallen met gijzelsoftware uitgevoerd op grote Nederlandse bedrijven en instellingen. In 18 procent van de gevallen werd losgeld betaald. Dat blijkt uit cijfers van de politie en beveiligingsbedrijven.

2 uur geleden
Chipbedrijven zetten AEX flink hoger na cijfers Nvidia

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is donderdag met een stevige winst geopend. Vooral de chipbedrijven lieten forse koerswinsten zien, dankzij beter dan verwachte resultaten van Nvidia. De belangrijkste speler ter wereld op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI), wist afgelopen kwartaal opnieuw records te verbreken en de hooggespannen verwachtingen te overtreffen. Volgens topman Jensen Huang profiteert Nvidia volop van de grote vraag naar snellere computers en AI-toepassingen.

3 uur geleden