Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse regering: neem Britten aan tegen chauffeurstekort

Britse regering: neem Britten aan tegen chauffeurstekort

LONDEN (ANP/DPA) - Britse transportbedrijven zouden Britten aan moeten nemen als chauffeur om het tekort in die beroepsgroep op te lossen en niet moeten vertrouwen op chauffeurs uit het buitenland. Die oproep heeft het Britse ministerie van Economische Zaken gedaan. "We willen dat werkgevers langdurig investeren in personeel uit eigen land." Vervoerdersorganisaties schatten dat er een tekort is van 100.000 chauffeurs.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de nodige problemen door het tekort aan chauffeurs. Daardoor kunnen niet alle goederen door het land worden vervoerd en krijgen supermarkten bijvoorbeeld niet alle producten geleverd. Inmiddels zijn er lege schappen in de supermarkten en hebben ook productiebedrijven moeite om hun grondstoffen te krijgen. Ook waarschuwen winkels al voor tekorten in de komende maanden en roepen ze op om kerstaankopen te spreiden over de komende maanden.

Die tekorten aan chauffeurs zijn overigens niets nieuws. Bedrijven hebben daar al enkele jaren mee te kampen, maar door de brexit vertrokken veel Europese chauffeurs uit het land en zijn de problemen in het Verenigd Koninkrijk verergerd. Bovendien vergrijst de beroepsgroep al jaren, omdat jongere chauffeurs deels ander werk zijn gaan doen. Inmiddels gaan er in het Verenigd Koninkrijk maandelijks meer chauffeurs met pensioen dan dat er bij komen.

De vervoerdersorganisaties hadden de regering opgeroepen om de visumregels tijdelijk te versoepelen voor vrachtwagenchauffeurs. De Britse krant The Times schreef dit weekeinde ook dat de regering dat wel zag zitten, maar de oproep van het ministerie wijst juist de andere kant op.

Meer uit Financieel

Brede welvaart jonge generatie blijft achter op die van oudere

DEN HAAG (ANP) - Jongvolwassenen ervaren minder brede welvaart dan oudere mensen. Met name mensen in de leeftijd tot 25 jaar zijn relatief minder vaak tevreden over hun leven en hebben minder vertrouwen in de medemens. Daar komt bovenop dat zij ook achterlopen als het gaat om inkomen en vermogen. De verschillen tussen de jongere en oudere generaties zijn bovendien groter geworden.

7 minuten geleden
Moederbedrijf MediaMarkt wint marktaandeel en boekt weer winst

DÜSSELDORF (ANP) - Het Duitse Ceconomy, moederbedrijf van onder andere winkelketen MediaMarkt, boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar weer winst, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. De verkoper van consumentenelektronica zag de verkopen toenemen en won marktaandeel in bijna alle landen waar het actief is.

13 minuten geleden
Ook Vattenfall komt met terugleverkosten voor zonnepanelen

ROTTERDAM (ANP) - Ook Vattenfall gaat bij klanten met zonnepanelen terugleverkosten in rekening brengen. Meerdere energiebedrijven hebben die stap al gezet, sinds de Eerste Kamer eerder dit jaar tegen een voorstel stemde om de zogeheten salderingsregeling gefaseerd af te bouwen.

23 minuten geleden
Topman ABN: intrekken taks aandeleninkoop zou goed signaal zijn

AMSTERDAM (ANP) - Het zou een "goed signaal voor ondernemend Nederland" zijn als de Nederlandse belasting op aandeleninkoop wordt ingetrokken door het nieuwe kabinet. Dat zegt topman Robert Swaak van ABN AMRO naar aanleiding van een eerder Bloomberg-artikel waarin wordt gesteld dat de formatiepartijen in Den Haag aan die stap denken.

1 uur geleden
ABN AMRO zakt in licht hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO behoorde woensdag tot de dalers in de AEX-index op het Damrak. De bank wist de nettowinst in het afgelopen kwartaal flink op te voeren. De rente-inkomsten daalden daarbij minder hard dan gevreesd. Later dit jaar gaat de Europese Centrale Bank (ECB) waarschijnlijk de rentes verlagen, wat de situatie voor banken zou kunnen veranderen. Het aandeel werd 6 procent lager gezet.

1 uur geleden
Concerten Taylor Swift geven economie VK boost van bijna miljard

LONDEN (ANP) - De concerten van Taylor Swift geven de economie in het Verenigd Koninkrijk naar verwachting een boost van bijna een miljard pond. Dat stelt de Britse bank Barclays, die een schatting maakte van de inkomsten die de Amerikaanse zangeres aan de andere kant van de Noordzee zal genereren.

1 uur geleden
Modebedrijf Burberry ziet verkoop kelderen, vooral in China en VS

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse modebedrijf Burberry heeft het vorige kwartaal flink minder kleding verkocht. Met name in China en de Verenigde Staten was er minder vraag naar de trenchcoats en kleding voorzien van het kenmerkende Burberry-ruitmotief.

1 uur geleden