Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse regering komt donderdag met update over coronamaatregelen

Britse regering komt donderdag met update over coronamaatregelen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering komt donderdag met een verklaring over de maatregelen tegen het coronavirus. Dan wordt naar verwachting bekendgemaakt dat de lockdown die vorige maand is afgekondigd, zal worden verlengd.

Premier Boris Johnson gaf zijn landgenoten op 23 maart opdracht thuis te blijven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hij zei toen ook dat die maatregelen na drie weken zouden worden geëvalueerd.

Britse media berichten dat de lockdown vermoedelijk tot minstens 7 mei van kracht blijft. "Jullie kunnen morgen een verklaring van ons verwachten", zei een regeringswoordvoerder woensdag.

Lockdown

De conservatieve regering ligt onder vuur omdat ze pas relatief laat een lockdown afkondigde. Andere grote Europese landen waren sneller en hebben in sommige gevallen ook al besloten de maatregelen te verlengen. De lockdown duurt in Italië tot 3 mei, in Frankrijk tot 11 mei en in Spanje tot 26 april.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel overlegt woensdag met leiders van deelstaten over de duur van de beperkingen. Mogelijk worden ook sommige maatregelen versoepeld. Ook in België wordt woensdag een besluit verwacht over het verlengen van de lockdown.

Meer uit Buitenland

Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

17 minuten geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

27 minuten geleden
NYT: Israël rekende niet op grote vergeldingsactie Iran

WASHINGTON (ANP) - Israël had geen grote Iraanse vergeldingsactie verwacht na het bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Damascus. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The New York Times. De Israëliërs zouden later ook hebben erkend dat ze de gevolgen van de luchtaanval niet goed hebben ingeschat.

1 uur geleden
EU-werkgroep moet Russische bemoeienis met verkiezingen tegengaan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zet een tijdelijke werkgroep op die buitenlandse beïnvloeding van de Europese verkiezingen in juni moet helpen tegengaan. Onthullingen over Europese politici die tegen betaling Russische propaganda verspreiden hebben aangetoond dat extra maatregelen nodig zijn, zegt de Belgische premier Alexander De Croo.

5 uur geleden
Neergestoken bisschop Sydney vergeeft aanvaller

SYDNEY (ANP/AFP) - Een bisschop uit Sydney die maandag tijdens een live gestreamde mis werd neergestoken, zei donderdag dat hij herstellende is en dat hij zijn aanvaller vergeeft.

6 uur geleden
Hoge functionaris: Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan

WASHINGTON (ANP) - Het is onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint, vertelt een hoge Amerikaanse functionaris aan ABC News. De kans op een aanval zou groter zijn na de viering. Wel zegt hij dat dit altijd nog kan veranderen.

7 uur geleden
EU-top besluit tot opschroeven levering aggregaten aan Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben op de Europese top in Brussel besloten de humanitaire hulp aan Oekraïne op te schroeven. De levering van onder meer elektriciteitsgeneratoren en stroomwisselaars voor publieke voorzieningen als ziekenhuizen moet omhoog.

8 uur geleden