Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse premiers bij begrafenis doodgestoken parlementariër

Britse premiers bij begrafenis doodgestoken parlementariër

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier en drie voormalige premiers waren dinsdag aanwezig bij de begrafenis van de in oktober doodgestoken parlementariër David Amess. Boris Johnson, Theresa May, David Cameron en John Major zaten op de voorste rij in de kerk.

Tijdens de uitvaartmis werd ook een boodschap van paus Franciscus voorgedragen. De paus condoleerde de familie van de 69-jarige Amess en prees de toewijding van de conservatieve parlementariër. "Die was te zien bij zijn zorgen voor de armen en achtergestelde mensen", aldus Franciscus.

De hoogstgeplaatste katholieke geestelijke in Engeland en Wales, kardinaal Vincent Nichols, leidde de dienst in de kathedraal van Westminster. Amess was een toegewijd katholiek. De aanwezigen moesten volgens Sky News lachen toen de priester van het parlement een verhaal vertelde over Amess die een door de paus gezegend snoepje at.

Amess zat sinds 1983 in het Britse parlement namens de Conservatieve Partij. Hij werd op 15 oktober doodgestoken door een 25-jarige man. Volgens de politie gaat het om terrorisme. De man staat volgend jaar terecht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Sky: rapport over 'partygate' komt toch al binnen enkele dagen

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt toch geen vertraging op, meldt Sky News dinsdag. Het rapport zal "binnen enkele dagen verschijnen". Eerder op de dag had de zender nog bericht dat een lopend politieonderzoek naar mogelijke misstanden spoedige publicatie van het rapport verhindert.

5 uur geleden
Kennedy Jr. verontschuldigt zich voor opmerkingen over Anne Frank

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse schrijver en milieuactivist Robert Kennedy Jr heeft zich dinsdag op Twitter verontschuldigd voor controversiële opmerkingen die hij onlangs maakte over Anne Frank. Kennedy, een zoon van oud-minister van Justitie Robert F. Kennedy ('RFK') en een neef van president John F. Kennedy ('JFK'), deed zijn uitlatingen tijdens een betoging tegen verplichte vaccinatie in Washington.

5 uur geleden
Ook na tweede ronde geen nieuwe president voor Italië

ROME (ANP/DPA) - De tweede stemronde voor de Italiaanse presidentsverkiezingen heeft ook geen winnaar opgeleverd. De afgevaardigden van de regeringspartijen stemden dinsdag, net als op maandag tijdens de eerste ronde, blanco.

9 uur geleden
Macron wil opheldering over Poetins intenties rond Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Franse president Emmanuel Macron wil vrijdagmorgen in een telefoongesprek met Vladimir Poetin opheldering vragen over de intenties van de Russische president met Oekraïne.

10 uur geleden
Nieuwe sancties tegen Rusland in voorbereiding

LONDEN/MOSKOU (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Westerse leiders hebben dinsdag overlegd over nieuwe sancties tegen Rusland als dat buurland Oekraïne binnenvalt. De Britse premier Boris Johnson zei na afloop dat de sancties "zwaarder dan ooit" zullen zijn. Een Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger zei dat onder meer de export van hightech naar Rusland zal worden beperkt.

13 uur geleden
Studie: optelsom vaccinatie en infectie leidt tot superimmuniteit

PORTLAND (ANP) - Mensen die een keer besmet zijn geraakt met het coronavirus én ertegen zijn gevaccineerd, hebben volgens Amerikaanse onderzoekers een "extreem hoge" afweerreactie tegen het virus. De wetenschappers van de universiteit van Oregon melden dat de volgorde niet uitmaakt. Ze zagen hetzelfde effect bij mensen die eerst waren gevaccineerd en desondanks besmet raakten met het coronavirus, als bij mensen die eerst een infectie doormaakten en zich later lieten vaccineren.

14 uur geleden
Sky: rapport over 'partygate' Britse overheid komt later

LONDEN (ANP) - De presentatie van een officieel onderzoek naar overtredingen van coronaregels op feesten en bijeenkomsten met Brits overheidspersoneel loopt vertraging op. Dat komt doordat de politie nu ook een onderzoek heeft ingesteld naar mogelijke misstanden, bericht Sky News.

15 uur geleden