Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse premier na ontmoeting Zelenski: Oekraïne moet zegevieren

Britse premier na ontmoeting Zelenski: Oekraïne moet zegevieren

LONDEN (ANP) - De Britse regering wil dit jaar een beslissende militaire overwinning zien op het slagveld in Oekraïne. Premier Rishi Sunak zei na een gesprek met de president Volodimir Zelenski dat zijn land Oekraïne zal blijven steunen om dat doel te halen, melden Britse media.

Zelenski sprak Sunak in Londen gekleed in groen uniform. Later woensdag ontmoet hij koning Charles en ook houdt hij een toespraak in het parlement. Het is pas zijn tweede buitenlandse reis sinds het begin van de oorlog bijna een jaar geleden.

"Het Verenigd Koninkrijk was een van de eersten die Oekraïne te hulp schoot", zei Zelenski op sociale media. Hij voegde daarna toe dat hij het Britse volk "persoonlijk wilde bedanken".

Trainingsprogramma uitgebreid

De Britse regering kondigde aan training aan te gaan bieden aan Oekraïense straaljagerpiloten en mariniers. De uitbreiding van het trainingsprogramma duidt op een verschuiving, nadat Londen eerder had gezegd dat het "niet praktisch" was om vliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

"De agressie van Vladimir Poetin mag op geen enkele manier als succesvol worden gezien en daarom hebben we onze militaire steun aan Oekraïne versneld en uitgebreid", zei Sunak. Zijn regering kondigde ook nieuwe sancties aan tegen organisaties waarop het Russische leger leunt.

Zelenski bracht in december een bezoek aan de Verenigde Staten. De Oekraïense president brengt naar verluidt donderdag een bezoek aan Brussel.

Meer uit Buitenland

Minneapolis: groen licht politiehervorming na dood George Floyd

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Het bestuur van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft vrijdag een plan voor de hervorming van de plaatselijke politie goedgekeurd. De aanleiding is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in 2020.

11 minuten geleden
Media: Trump arriveert dag voor voorgeleiding in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Donald Trump vliegt maandag vanuit zijn woonplaats in Florida naar New York, één dag voor zijn voorgeleiding in een rechtszaal in Manhattan. Hij zal maandagavond in zijn Trump Tower verblijven, schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie. De voormalig president wordt dinsdagmiddag (lokale tijd) verwacht in het gerechtsgebouw van Manhattan.

55 minuten geleden
Zeker 600 gewonden bij zware tornado Arkansas

LITTLE ROCK (ANP/DPA) - Een zware tornado heeft de stad Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas getroffen. De plaatselijke reddingsdienst gaat uit van minstens 600 gewonden, berichtte een plaatselijke zender vrijdag. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.

4 uur geleden
Merendeel VN-Veiligheidsraad bezorgd over kernwapens in Belarus

NEW YORK (ANP/AFP) - Het overgrote deel van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maakt zich zorgen over het plaatsen van kernwapens in Belarus. Alleen Rusland, eigenaar van de kernkoppen, vindt dat er niets mis is met de plaatsing in het buurland. Rusland heeft een veto in de Veiligheidsraad, dus van een resolutie zal het niet komen.

7 uur geleden
Advocaat Trump: schikking zullen we niet accepteren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zal een mogelijke schikking in de strafzaak tegen hem niet accepteren. Advocaat Joe Tacopina zegt in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC News dat daar "nul" kans op is.

10 uur geleden
'Blade runner' Oscar Pistorius komt niet vervroegd vrij

PRETORIA (ANP/AFP) - De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, ook wel bekend als 'blade runner', komt niet vervroegd vrij. Zijn verzoek is afgewezen, aldus de verantwoordelijke autoriteiten. De 36-jarige man blijft vastzitten voor het doodschieten van zijn vriendin.

12 uur geleden
Kopstuk Europees Parlement hekelt stikstofbrief aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - De leider van de machtige christendemocraten in het Europees Parlement hekelt de strenge brief over het stikstofbeleid die de Europese Commissie het kabinet deze week heeft gestuurd. Niet alleen de inhoud, maar ook de timing tijdens delicaat stikstofoverleg tussen de regeringspartijen is "ongevoelig", zegt deze Manfred Weber na berichtgeving van De Telegraaf. De commissie heeft volgens hem een "blunder" begaan.

13 uur geleden