Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse premier Johnson: tweede coronagolf onvermijdelijk

Britse premier Johnson: tweede coronagolf onvermijdelijk

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson zegt dat het onvermijdelijk is dat een tweede coronagolf het land overspoelt. Hij is geen voorstander van een nieuwe nationale lockdown, maar sluit niet uit dat de regering toch weer strengere beperkende maatregelen moet nemen om de verspreiding van het virus in te dammen.

In Groot-Brittannië neemt het aantal nieuwe besmettingsgevallen de laatste tijd weer verontrustend toe, na een relatief rustige zomerperiode. Vrijdag kwamen er volgens de gezondheidsautoriteiten 4322 bevestigde infecties bij, voor het eerst in maanden meer dan 4000 per dag. Een sterke groei is geconstateerd in Londen en het noorden van Engeland. Bovendien belanden weer meer patiënten in het ziekenhuis.

"We zien momenteel een tweede golf komen aanrollen. Het is absoluut onvermijdbaar, vrees ik, dat we die gaan meemaken in dit land", aldus Johnson, die zelf in het begin van de uitbraak besmet raakte. "Ik wil helemaal niet in een tweede lockdown terechtkomen. Maar als je ziet wat er gaande is, moet je je echt afvragen of geen verdergaande maatregelen nodig zijn". Maandag werden al bijeenkomsten met meer dan zes personen verboden.

Hancock

In het Verenigd Koninkrijk hebben tot dusver ruim 385.000 mensen het coronavirus opgelopen, 41.732 patiënten bezweken aan Covid-19. Het reproductiegetal (R) schommelde deze week tussen de 1,1 en 1,4. Dat was de week ervoor nog 1,0 à 1,2. Een R van 1,4 betekent dat tien personen die het virus onder de leden hebben samen gemiddeld veertien anderen aansteken.

De minister van Volksgezondheid Matt Hancock zei vrijdag dat een nationale lockdown mogelijk het laatste redmiddel wordt. De medisch directeur van de gezondheidsdienst in Engeland viel hem bij. "We krijgen momenteel duidelijke signalen dat het virus zich verspreidt onder alle leeftijdsgroepen. Ik maak me met name zorgen over het stijgend aantal ouderen dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen en op de intensive care komt te liggen. Dat kan een waarschuwing zijn voor iets nog veel ernstigers dat ons te wachten staat".

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

9 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

10 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

12 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

13 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

13 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

15 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

15 uur geleden