Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse premier Johnson: tweede coronagolf onvermijdelijk

Britse premier Johnson: tweede coronagolf onvermijdelijk

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson zegt dat het onvermijdelijk is dat een tweede coronagolf het land overspoelt. Hij is geen voorstander van een nieuwe nationale lockdown, maar sluit niet uit dat de regering toch weer strengere beperkende maatregelen moet nemen om de verspreiding van het virus in te dammen.

In Groot-Brittannië neemt het aantal nieuwe besmettingsgevallen de laatste tijd weer verontrustend toe, na een relatief rustige zomerperiode. Vrijdag kwamen er volgens de gezondheidsautoriteiten 4322 bevestigde infecties bij, voor het eerst in maanden meer dan 4000 per dag. Een sterke groei is geconstateerd in Londen en het noorden van Engeland. Bovendien belanden weer meer patiënten in het ziekenhuis.

"We zien momenteel een tweede golf komen aanrollen. Het is absoluut onvermijdbaar, vrees ik, dat we die gaan meemaken in dit land", aldus Johnson, die zelf in het begin van de uitbraak besmet raakte. "Ik wil helemaal niet in een tweede lockdown terechtkomen. Maar als je ziet wat er gaande is, moet je je echt afvragen of geen verdergaande maatregelen nodig zijn". Maandag werden al bijeenkomsten met meer dan zes personen verboden.

Hancock

In het Verenigd Koninkrijk hebben tot dusver ruim 385.000 mensen het coronavirus opgelopen, 41.732 patiënten bezweken aan Covid-19. Het reproductiegetal (R) schommelde deze week tussen de 1,1 en 1,4. Dat was de week ervoor nog 1,0 à 1,2. Een R van 1,4 betekent dat tien personen die het virus onder de leden hebben samen gemiddeld veertien anderen aansteken.

De minister van Volksgezondheid Matt Hancock zei vrijdag dat een nationale lockdown mogelijk het laatste redmiddel wordt. De medisch directeur van de gezondheidsdienst in Engeland viel hem bij. "We krijgen momenteel duidelijke signalen dat het virus zich verspreidt onder alle leeftijdsgroepen. Ik maak me met name zorgen over het stijgend aantal ouderen dat in een ziekenhuis moet worden opgenomen en op de intensive care komt te liggen. Dat kan een waarschuwing zijn voor iets nog veel ernstigers dat ons te wachten staat".

Meer uit Buitenland

YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

32 minuten geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

3 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

4 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

7 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

9 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

10 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

12 uur geleden