Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse popsterren waarschuwen voor toekomst muziekindustrie

Britse popsterren waarschuwen voor toekomst muziekindustrie

LONDEN (ANP/AFP) - Zo'n 1500 Britse popmuziekgroepen en -sterren waaronder The Rolling Stones, Paul McCartney en Ed Sheeran maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de livemuziekbranche. De roemruchte Britse scene dreigt ten onder te gaan aan de coronacrisis, vrezen de topartiesten. Ze willen actie zien van de Britse regering.

De ondertekenaars van de gezamenlijke brief - waaronder ook Coldplay, Eric Clapton, Sam Smith, Rod Stewart, Liam Gallagher, Iron Maiden en Dua Lipa - benadrukken richting minister van Cultuur Oliver Dowden dat de Britse popmuziekindustrie per jaar goed is voor zo'n 4,5 miljard pond (5 miljard euro) en 210.000 banen biedt. "Het is een van de grootste sociale, culturele en economische successen van het Verenigd Koninkrijk in het afgelopen decennium", aldus de muzikanten.

"Nu er geen einde in zicht is van afstandsregels, en er geen financiële steun van de overheid is, ziet de toekomst van concerten, festivals en de honderdduizenden mensen die in de branche werken er slecht uit." Volgens de ondertekenaars is overheidssteun van cruciaal belang voor het voorkomen van een golf van faillissementen in de internationaal toonaangevende Britse popscene.

De artiesten willen een duidelijke planning voor het heropenen van poppodia zonder afstandsregels en overheidssteun in de vorm van een betaalde verlofregeling voor werknemers. Voormalig Oasis-frontman Liam Gallagher: "Fantastische optredens zijn er niet zonder fantastische teams achter de schermen. Zij komen allemaal zonder werk te zitten tenzij wij weer kunnen gaan doen waar we van houden."

Meer uit Buitenland

Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

4 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

4 uur geleden
Super Tuesday laatste kans voor Haley om het Trump lastig te maken

WASHINGTON (ANP) - Het is 'Super Tuesday' in de Verenigde Staten, traditioneel de belangrijkste dag in de voorverkiezingen van de presidentsverkiezingen. Amerikanen uit vijftien staten en een overzees gebied mogen dinsdag naar de stembus voor de voorverkiezingen, die dit jaar bij beide partijen nog weinig spanning hebben opgeleverd. Dinsdag wordt gezien als de laatste kans voor de Republikein Nikki Haley om het partijgenoot Donald Trump nog moeilijk te maken in de race om de nominatie.

4 uur geleden
EU en VK gaan samenwerken om migrantenbootjes te stoppen

LONDEN (ANP) - De douaneautoriteiten van een groep EU-landen, waaronder Nederland, en die van het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer samenwerken om de oversteek van migrantenbootjes te verstoren. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekendgemaakt.

7 uur geleden
UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

11 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

11 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

12 uur geleden