Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse oppositieleiders zien positie Johnson wankelen

Britse oppositieleiders zien positie Johnson wankelen

LONDEN (ANP) - Leiders van de Britse oppositiepartijen vinden dat Boris Johnson niet langer premier kan zijn. Johnson overleefde maandag een vertrouwensstemming binnen zijn eigen Conservatieve Partij. Labour-leider Keir Starmer vindt het een slecht signaal naar het volk dat "het breken van de wet blijkbaar geen belemmering is voor het maken van de wet".

Volgens de leider van de Liberal Democrats, Ed Davey, heeft Johnson nu geen enkele autoriteit meer. "Zijn reputatie is aan flarden en zijn gezag is nu volledig aangetast."

Starmer ziet een verdeelde partij die de wil van het volk heeft genegeerd. Het volk is volgens de oppositieleider de premier en zijn cultuur van leugens zat.

Wankeling

Premier Boris Johnson won de vertrouwensstemming met 211 stemmen voor en 148 tegen. Volgens Britse analisten geen goed resultaat en een beschadiging van zijn positie.

Ed Davey denkt dat Johnson "wankelt", maar de premier is volgens hem "te laf om af te treden". Hij hekelde de Conservatieve parlementariërs die hebben gestemd "om een ​​wetsovertreder en leugenaar op nummer 10 te houden", zei hij verwijzend naar de ambtswoning op Downing Street 10.

Johnson heeft van de politie een boete gekregen voor een van de borrels van 'partygate', het schandaal rondom feestjes van overheidspersoneel in de tijd dat het land te maken had met coronalockdowns. Die omstreden bijeenkomsten vonden ook plaats in Downing Street 10. De politie doet ook onderzoek naar of Starmer de coronaregels geschonden heeft. Hij heeft tijdens de lockdowns een biertje met partijgenoten gedronken. Starmer heeft aangegeven af te treden als hij beboet zal worden.

Meer uit Buitenland

Trump: Harris is 'radicaal-linkse gek'

CHARLOTTE (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft vicepresident Kamala Harris woensdag tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina bestempeld als een "radicaal-linkse gek die het land zal vernietigen".

31 minuten geleden
Campagne gestaakt om democratie te redden, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - De beste manier om een verdeeld land en verdeelde Democratische partij te verenigen is om "de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie". Dat zei president Joe Biden in zijn eerste toespraak sinds hij zondag onder druk van partijgenoten zijn herverkiezingscampagne staakte.

2 uur geleden
Deal wapenstilstand Gaza dichtbij, zegt Amerikaanse regeringsbron

WASHINGTON (ANP) - De onderhandelingen rond een staakt-het-vuren voor de Gazastrook en de vrijlating van de overblijvende Israëlische gijzelaars is in de "afrondende fase", zei een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag tegen verschillende media.

3 uur geleden
Kritiek VS op plan Israël om UNRWA als terreurgroep te bestempelen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben woensdag kritiek geuit op een Israëlisch wetsvoorstel dat het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA als een terreurorganisatie zou bestempelen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het "ongelooflijk contraproductief".

3 uur geleden
Netanyahu wil nog een tijd controle over Gazastrook

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Israël wil nog een tijd de controle over de Palestijnse Gazastrook voor de eigen veiligheid, maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu duidelijk in een toespraak tot het Amerikaanse parlement. Voor de nabije toekomst is nog een doorslaggevende veiligheidscontrole over Gaza nodig, zei de regeringsleider tegen parlementariërs uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

6 uur geleden
Democraten willen Harris eerder tot presidentskandidaat benoemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten willen vicepresident Kamala Harris eerder tot hun kandidaat benoemen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Mogelijk wordt ze al begin augustus gekozen, blijkt uit plannen van een partijcommissie.

6 uur geleden
Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

8 uur geleden