Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse oppositieleider wil permanent grotere rol van de staat

Britse oppositieleider wil permanent grotere rol van de staat

LONDEN (ANP/RTR) - De staat moet een veel grotere rol gaan spelen als Groot-Brittannië zich herstelt van de gevolgen van de pandemie. Oppositieleider Keir Starmer van Labour brengt dit naar voren en vergelijkt het tijdperk met de jaren na de Tweede Wereldoorlog. "Mensen zullen meer van de overheid verwachten en op hulp rekenen in de moeilijke tijd, op bescherming en een betere toekomst voor hen en hun familie". Starmer ziet dit niet als iets tijdelijks, maar vindt dat de economische crisis die corona heeft veroorzaakt de weg opent naar een permanent 'grote staat'.

Starmer stelt dit in een toespraak over het gewenste beleid na het coronavirus, waarvan persbureau Reuters de tekst al heeft gezien. De minister van Financiën van de regerende Conservatieve partij, Rishi Sunak, komt volgende maand met zijn begrotingsplannen voor de steun aan de door de coronamaatregelen ineengestorte economie.

De coronamaatregelen hebben gezorgd voor een krimp van het bruto binnenlands product van 12 procent over 2020. Gevreesd wordt dat er na het beëindigen van de speciale uitkeringen voor mensen die niet mogen werken door coronabeperkingen het land vier miljoen werklozen zal tellen, vergelijkbaar met de crisisjaren 30. De uitkeringen alleen al kostten de Britse staat meer dan 40 miljard euro.

Meer uit Buitenland

Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

17 minuten geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

2 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

4 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

5 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

6 uur geleden
Trump dient klacht over Harris in bij verkiezingscommissie

WASHINGTON (ANP) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een klacht ingediend bij de federale verkiezingscommissie van de VS, de FEC. De campagneleiders beweren dat de overdracht van de campagnekas van Joe Biden aan Kamala Harris in strijd is met de wet.

7 uur geleden
Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

TAIPEI (ANP) - Taiwan maakt zich woensdag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

7 uur geleden