Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse oppositieleider wil permanent grotere rol van de staat

Britse oppositieleider wil permanent grotere rol van de staat

LONDEN (ANP/RTR) - De staat moet een veel grotere rol gaan spelen als Groot-Brittannië zich herstelt van de gevolgen van de pandemie. Oppositieleider Keir Starmer van Labour brengt dit naar voren en vergelijkt het tijdperk met de jaren na de Tweede Wereldoorlog. "Mensen zullen meer van de overheid verwachten en op hulp rekenen in de moeilijke tijd, op bescherming en een betere toekomst voor hen en hun familie". Starmer ziet dit niet als iets tijdelijks, maar vindt dat de economische crisis die corona heeft veroorzaakt de weg opent naar een permanent 'grote staat'.

Starmer stelt dit in een toespraak over het gewenste beleid na het coronavirus, waarvan persbureau Reuters de tekst al heeft gezien. De minister van Financiën van de regerende Conservatieve partij, Rishi Sunak, komt volgende maand met zijn begrotingsplannen voor de steun aan de door de coronamaatregelen ineengestorte economie.

De coronamaatregelen hebben gezorgd voor een krimp van het bruto binnenlands product van 12 procent over 2020. Gevreesd wordt dat er na het beëindigen van de speciale uitkeringen voor mensen die niet mogen werken door coronabeperkingen het land vier miljoen werklozen zal tellen, vergelijkbaar met de crisisjaren 30. De uitkeringen alleen al kostten de Britse staat meer dan 40 miljard euro.

Meer uit Buitenland

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

50 minuten geleden
Medewerker Duits kerkkoor filmt zangertjes stiekem op toilet

AUGSBURG (ANP) - Een voormalige medewerker van een Duits jongenskoor heeft stiekem zangertjes gefilmd in toiletten en douches. Inmiddels zijn 34 slachtoffers geïdentificeerd. In een geval wordt hij verdacht van seksueel misbruik.

5 uur geleden
Gevangen Turkse oppositieleider Demirtas verlaat politieke toneel

ANKARA (ANP) - De Turkse oppositieleider Selahattin Demirtas, die eind 2016 gevangen is gezet, heeft aangekondigd het politieke toneel helemaal te verlaten. "Ik zet de strijd met het verzet voort zoals al mijn kameraden uit de gevangenis, maar ik vertrek uit de actieve politiek in dit stadium."

6 uur geleden
Wagnerbaas eist onderzoek naar 'misdaden' topfiguren defensie

MOSKOU (ANP/RTR) - De baas van het huurlingenleger Wagner heeft aanklagers gevraagd een onderzoek in te stellen naar topfiguren bij het Russische ministerie van Defensie. Jevgeni Prigozjin wil dat wordt uitgezocht of zij zich voor en tijdens de oorlog in Oekraïne schuldig hebben gemaakt aan "misdaden".

7 uur geleden
Duitsland laat vier van de vijf Russische consulaten sluiten

BERLIJN (ANP/AFP/RTR) - De Duitse regering laat vier van de vijf Russische consulaten in het land sluiten. De sluiting is onderdeel van een reeks maatregelen en uitwijzingen waarmee de twee landen elkaar tegenwerken. Rusland bepaalde eerder dit jaar dat er in heel het land maximaal 350 Duitse ambtenaren mogen werken. Dat was volgens het Kremlin een reactie op Duitse maatregelen.

8 uur geleden
Letse buitenlandminister Rinkevics wordt nieuwe president

RIGA (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Het Letse parlement heeft de huidige minister van Buitenlandse Zaken Edgars Rinkevics gekozen als nieuwe president. Hij wordt daardoor het eerste openlijk homoseksuele staatshoofd binnen de Europese Unie.

8 uur geleden
Moldavië zet beveiliging op scherp voor grootste Europese top

CHISINAU (ANP) - Moldavië, het armste land van Europa en kandidaat voor het EU-lidmaatschap, maakt zich op voor het grootste politieke evenement uit zijn geschiedenis. Donderdag komen bijna vijftig Europese regeringsleiders en staatshoofden in het buurlandje van Oekraïne bijeen. Het betekent een ongeziene logistieke en veiligheidsoperatie voor het onervaren voormalige Sovjetland met een oppervlakte van ongeveer driekwart dat van Nederland.

9 uur geleden