Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse munt met Edward VIII voor ruim miljoen verkocht

Britse munt met Edward VIII voor ruim miljoen verkocht

LONDEN (ANP) - Een gouden munt met de beeltenis van de Britse koning Edward VIII is voor een miljoen pond (bijna 1,2 miljoen euro) van eigenaar gewisseld en daarmee de duurste munt ooit in Groot-Brittannië geworden. Dat meldden Britse media vrijdag.

De penning behoort tot een set van zes proefdrukken. De munt werd nooit in roulatie gebracht omdat Edward afstand deed van de troon voordat de eerste serie in januari 1937 kon worden geslagen. De koning (1894 -1972) deed afstand om te kunnen trouwen met de Amerikaanse gescheiden vrouw Wallis Simpson.

Het gaat om een munt van 22 karaat goud die iets kleiner en lichter is dan een munt van een Britse pond. De koper is een privéverzamelaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Turkse gezagsvoerder gecrasht vliegtuig gearresteerd

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse autoriteiten hebben de gezagvoerder gearresteerd van het vliegtuig dat eerder deze maand in Istanbul betrokken was bij een ongeluk waarbij drie doden vielen. Dat heeft het staatspersagentschap Anadolu woensdag bekendgemaakt.

over 30 minuten
Strijdende partijen in Libië sluiten wapenstilstand

GENÈVE (ANP/DPA) - De strijdende partijen in Libië zijn een wapenstilstand overeengekomen. Het akkoord moet nog wel worden voorgelegd aan de leiders van de partijen die al maandenlang een bloedige strijd uitvechten in het land. Dat heeft de VN-missie voor Libië maandag medegedeeld na afloop van gesprekken tussen militaire vertegenwoordigers van beide kampen in Genève.

45 minuten geleden
Man die inreed op optocht vervolgd voor poging tot moord

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De 29-jarige man die inreed op een carnavalsoptocht in het Duitse Volkmarsen in de deelstaat Hessen wordt vervolgd voor poging tot moord. Dat heeft het OM in Frankfurt bekendgemaakt. Over de motieven van de man kan hij nog niets zeggen. Hij is gewond geraakt en kan nog niet verhoord worden.

1 uur geleden
Tientallen gewonden bij carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De man die in het Duitse plaatsje Volksmarsen met een auto inreed op een carnavalsoptocht, heeft volgens de politie circa dertig mensen verwond, van wie er zeven zwaargewond zijn. Onder de slachtoffers zijn kinderen.

2 uur geleden
Politie: man reed opzettelijk in op carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP) - De man die in het Duitse plaatsje Volksmarsen inreed op een carnavalsoptocht, deed dat volgens de politie met opzet. Volgens regionaal medium Hessenschau zijn daarbij zeker dertien gewonden gevallen. Over de motieven van de volgens persbureau dpa Duitse man is nog niets bekend.

3 uur geleden
Gewonden door auto die inrijdt op carnavalsoptocht in Duitsland

VOLKMARSEN (ANP/DPA/RTR) - In het Duitse Volkmarsen zijn volgens de politie zeker tien gewonden gevallen toen een bestuurder met zijn personenauto inreed op een carnavalsoptocht. De man zou hard hebben gereden en langs een afzetting in de richting van de optocht zijn gegaan. Hij is volgens Duitse media gearresteerd.

4 uur geleden
Europese Commissie kritisch over Vlaamse praalwagens

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft scherpe kritiek op de carnavalsoptocht in het Vlaamse Aalst waar zondag praalwagens reden met joodse karikaturen. "Wij zijn tegen alle vormen van antisemitisme. Zulke beelden horen 75 jaar na de Holocaust niet thuis op de Europese straten", zei een woordvoerder maandag. "Dit is niet verenigbaar met de waarden waarop de EU is gebouwd."

6 uur geleden