Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse minuut stilte op vooravond begrafenis Elizabeth

Britse minuut stilte op vooravond begrafenis Elizabeth

LONDEN (ANP) - In het Verenigd Koninkrijk wordt zondag een minuut stilte gehouden voor koningin Elizabeth. Dat gebeurt om 20.00 uur lokale tijd, zo meldt Downing Street.

Tijdens de minuut stilte wordt "gerouwd en gereflecteerd op het leven en de nalatenschap van koningin Elizabeth". De woordvoerder van premier Liz Truss gaf aan dat iedereen zelf kan bepalen hoe die minuut wordt ingevuld. "Alleen thuis of met vrienden en buren, buiten op straat of bij een georganiseerde bijeenkomst."

De zegsman zegt dat het wordt aangemoedigd om gezamenlijke bijeenkomsten te organiseren. "En we moedigen iedereen in het buitenland aan om ook mee te doen aan de stilte."

Maandag om 11.00 uur lokale tijd wordt koningin Elizabeth, die donderdag op 96-jarige leeftijd overleed, begraven. Ze krijgt een staatsbegrafenis. Het afscheid vindt plaats in Westminster Abbey, de Londense kerk waar Elizabeth in 1953 werd gekroond en in 1947 in het huwelijk trad met prins Philip.

Meer uit Buitenland

Bondgenoten Navalny op zoek naar lijkwagen voor begrafenis

MOSKOU (ANP/RTR) - Een dag voor de begrafenis van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny in Moskou is nog steeds geen lijkwagen gevonden, meldt een woordvoerder van bondgenoten van de activist die in gevangenschap stierf. Onbekenden zouden pogingen dwarsbomen een voertuig te huren.

14 minuten geleden
Israël noemt doden bij voedselverdeling in Gaza een tragedie

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël heeft een dodelijk incident bij de aanvoer van hulpgoederen in Gaza omschreven als een tragedie. De Palestijnse autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat er meer dan honderd doden vielen nadat Israëlische troepen het vuur hadden geopend, maar volgens Israël kwamen mogelijk tientallen mensen om het leven doordat ze zijn aangereden door trucks met hulpgoederen.

23 minuten geleden
Spaans terreuronderzoek naar Catalaanse separatist Puigdemont

MADRID (ANP/AFP) - Het Spaanse hooggerechtshof opent een terreuronderzoek naar de Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont. Hij was leider van de regio Catalonië, met Barcelona als hoofdstad, toen daar in 2017 een illegaal onafhankelijkheidsreferendum werd gehouden.

1 uur geleden
Autoriteiten Gaza: ruim honderd doden bij aflevering voedselhulp

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Ook raakten volgens het ministerie van Volksgezondheid in het gebied honderden mensen gewond.

1 uur geleden
Poetin: risico op kernoorlog bij inzet NAVO-troepen in Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De NAVO-landen riskeren een nucleair conflict als ze troepen naar Oekraïne sturen, waarschuwt de Russische president Vladimir Poetin. De Verenigde Staten en belangrijke Europese bondgenoten zeiden deze week dat ze geen plannen hadden om grondtroepen naar Oekraïne te sturen, nadat Frankrijk op de mogelijkheid had gezinspeeld om Kyiv te helpen in de strijd tegen de Russische invasie.

4 uur geleden
Premier Estland: Rutte zou alweer vierde NAVO-topman uit NL zijn

TALLINN (ANP) - Premier Kaja Kallas van Estland heeft kanttekeningen geplaatst bij de kandidatuur van Mark Rutte om topman te worden voor de NAVO. Ze noemt het belangrijk dat de volgende secretaris-generaal uit een land komt dat voldoet aan de NAVO-norm om 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) uit te geven aan defensie.

7 uur geleden
Palestijnen melden meer dan 30.000 doden in Gaza sinds 7 oktober

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag bekendgemaakt dat het dodental in de Gazastrook "meer dan 30.000" bedraagt ​​sinds het begin van de oorlog met Israël op 7 oktober.

9 uur geleden