Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse minister wil herstel economie met windparken en woningbouw

Britse minister wil herstel economie met windparken en woningbouw

LONDEN (ANP/RTR) - De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves heeft een reeks maatregelen geschetst om de haperende economische groei van het Verenigd Koninkrijk nieuw leven in te blazen. Zo zei Reeves, die vrijdag werd aangesteld als de eerste vrouwelijke Britse minister van Financiën, in haar eerste toespraak dat de verplichte woningbouwdoelstellingen zullen worden hersteld om het woningtekort aan te pakken.

Reeves, een voormalig econoom van de Bank of England, maakte daarnaast per direct een einde aan het "absurde verbod" op nieuwe windenergieparken op land in Engeland om de groene economie van het land te stimuleren. De nieuwe minister heeft de ambtenaren van haar ministerie ook opgedragen een beoordeling te geven van de stand van de Britse overheidsuitgaven, die ze heeft geërfd van de vorige conservatieve regering. Die beoordeling wil ze voor het zomerreces aan het parlement presenteren.

"Ik heb herhaaldelijk gewaarschuwd dat degene die de algemene verkiezingen zou winnen, de ergste omstandigheden sinds de Tweede Wereldoorlog zou erven. Wat ik de afgelopen 72 uur heb gezien, heeft dat alleen maar bevestigd", zei Reeves in haar toespraak.

Woningbouw topprioriteit

Voorafgaand aan haar toespraak bestempelde Reeves de economische groei al als zowel een partijprioriteit als een nationale missie. Er wordt van haar verwacht dat ze de eerste staatsbegroting in de herfst zal presenteren.

Ook woningbouw kwam naar voren als een topprioriteit van de nieuwe Labourregering, die probeert de administratieve rompslomp te doorbreken die het woningaanbod heeft belemmerd en de vastgoedmarkt van het land heeft laten exploderen. Labour beloofde tijdens de verkiezingen 1,5 miljoen nieuwe huizen te bouwen. De partij verklaarde daarbij niet bang te zijn om waar nodig volledig gebruik te maken van de interventiebevoegdheden van de overheid om de huizen te bouwen die nodig zijn.

Meer uit Financieel

Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

3 minuten geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

17 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

18 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

20 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

22 uur geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

23 uur geleden
Wall Street sluit met winst, grote banken lager na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.

1 dag geleden