Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse minister: knielen door betogers net Game of Thrones

Britse minister: knielen door betogers net Game of Thrones

LONDEN (ANP) - De Britse minister van Buitenlandse Zaken ligt onder vuur omdat hij het knielen door Black Lives Matter-activisten heeft vergeleken met de hitserie Game of Thrones. Dominic Raab zei dat knielen vooral lijkt op een "symbool van onderwerping", berichten Britse media.

Raab kreeg in een interview de vraag of hij zelf zou knielen. "Dat knielen heeft misschien een bredere geschiedenis, maar lijkt uit Game of Thrones te komen", reageerde de minister. "Het komt op mij meer over als een symbool van onderwerping en ondergeschiktheid en niet van bevrijding en emancipatie. Maar andere mensen denken er anders over, dus het is een persoonlijke keuze."

De oppositie reageerde verbijsterd op zijn uitspraken. "Knielen stamt uit 2016 toen Amerikaanse sporters weigerden op te staan voor het Amerikaanse volkslied", schreef Diane Abbott van de linkse Labourpartij op Twitter. "Ze protesteerden tegen politiegeweld en racisme, maar Dominic Raab denkt dat het uit het Game of Thrones komt!"

Excuses

Waarnemend leider van de Liberal Democrats Ed Davey heeft Raab opgeroepen zijn excuses aan te bieden. Hij suggereerde volgens de BBC dat de minister daarbij misschien zelf op de knieën moet. Raab zei in het interview dat maar voor twee mensen te doen: de koningin en zijn echtgenote toen hij een huwelijksaanzoek deed.

De minister benadrukte later dat hij respect heeft voor de Black Lives Matter-beweging. "Als mensen willen knielen is dat hun keus en die respecteer ik."

Meer uit Buitenland

Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

1 uur geleden
Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

2 uur geleden
Gaza: Israël valt opzettelijk medische voorzieningen aan

GAZA-STAD (ANP) - Israël zou "opzettelijk de resterende medische voorzieningen in het noorden" aanvallen, zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zondag tegen Al Jazeera. Daardoor worden burgers "gedwongen naar het zuiden te verhuizen", aldus de woordvoerder, volgens wie tot nu slechts 403 patiënten Gaza hebben mogen verlaten voor behandeling.

2 uur geleden
Gezondheidsministerie Gaza: meer dan 15.500 doden

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in Gaza meldt dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober al 15.523 Palestijnen zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen. Meer dan 41.000 Palestijnen raakten gewond.

3 uur geleden
ICC: onderzoek naar oorlogsmisdaden Gaza en Israël intensiveren

DEN HAAG (ANP/AFP) - De hoofdaanklager van het International Strafhof (ICC) zegt het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Israël en de Gazastrook "te intensiveren". Karim Khan heeft een bezoek gebracht aan Israël en de Palestijnse gebieden om slachtoffers aan beide kanten te spreken.

3 uur geleden
Hamas: 700 doden in Gaza in afgelopen 24 uur bij aanvallen Israël

GAZA-STAD (ANP/DPA) - In de afgelopen 24 uur zijn zevenhonderd Palestijnen omgekomen bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook, stelt de Palestijnse beweging Hamas. De cijfers konden niet worden geverifieerd.

6 uur geleden
Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

7 uur geleden