Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse media: VK overweegt strengere maatregelen tegen omikron

Britse media: VK overweegt strengere maatregelen tegen omikron

LONDEN (ANP) - De Britse regering overweegt strengere maatregelen om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan, melden Britse media. The Times schrijft dat er plannen worden opgesteld om in de twee weken na kerst alle samenkomsten binnen te verbieden. De krant baseert zich op anonieme bronnen.

Regeringsadviseurs zeggen dat strengere maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat ziekenhuisopnames weer oplopen naar 3000 per dag, schrijft de BBC. De omroep schrijft dat op basis van notulen gemaakt tijdens een vergadering van de Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE), dat de regering adviseert.

De adviseurs zouden volgens The Times en de BBC kijken naar maatregelen die Engeland afgelopen lente ook opgelegd kreeg. Deze regels hielden onder meer in dat de horeca geen gasten binnen mocht ontvangen en er buiten een maximale groepsgrootte gold.

Hoge aantallen

De Britse premier Boris Johnson heeft de plannen nog niet goedgekeurd, schrijft The Times. Hij zei eerder deze week nog dat hij "geen dingen gaat sluiten".

Het aantal bevestigde omikronbesmettingen nam in 24 uur met ruim 10.000 toe, waarmee het totaal komt op bijna 25.000, meldt de Britse regering. Wetenschappers denken dat het werkelijke aantal veel hoger ligt, mogelijk zelfs op zo'n 300.000.

Meer uit Buitenland

Geen winnaar in debat Republikeinse presidentskandidaten

SIMI VALLEY (ANP/RTR) - Geen enkele van de zeven Republikeinse presidentskandidaten heeft woensdagavond plaatselijke tijd het tweede debat kunnen winnen. Degene die nog steeds de discussie domineert is voormalig president Donald Trump, die niet aanwezig was, zo schrijven Amerikaanse media.

23 minuten geleden
Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

9 uur geleden
Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

9 uur geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

10 uur geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

10 uur geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

12 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

12 uur geleden