Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse lockdown-sceptici in parlement willen beperkingen opheffen

Britse lockdown-sceptici in parlement willen beperkingen opheffen

LONDEN (ANP) - Een groep van lockdown-sceptische parlementsleden heeft de Britse premier Boris Johnson laten weten dat de coronabeperkingen in het land eind april volledig moeten zijn opgeheven, meldt Sky News. Volgens de Britse nieuwszender heeft de covidherstelgroep CRG aan Johnson geschreven dat er "geen rechtvaardiging" zal zijn om de beperkingen voort te zetten zodra alle 50-plussers zijn ingeënt.

Van meer dan zestig parlementsleden uit Johnsons eigen conservatieve partij wordt aangenomen dat ze de brief hebben gesteund. Daarin wordt gesteld dat de premier zich moet houden aan een tijdschema voor het beëindigen van de lockdown, aldus Sky. De CRG beschreef de heropening van de Engelse scholen op 8 maart als een "nationale prioriteit", en zei dat kroegen en restaurants tegen Pasen op een coronaveilige manier moeten kunnen openen.

"Covid is een ernstige ziekte en we moeten die onder controle houden. Net als corona veroorzaken lockdowns en beperkingen echter enorme sociale en gezondheidsschade en hebben ze een enorme impact op het levensonderhoud van mensen", schrijft de groep. "Het vaccin geeft ons immuniteit tegen Covid, maar het moet ons ook permanente immuniteit geven tegen Covid-gerelateerde lockdowns en beperkingen."

Meer uit Buitenland

Israëlische leger nu ook met grondtroepen actief in heel Gaza

TEL AVIV/GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger (IDF) is zondag met grondtroepen opgerukt naar het zuiden van de Gazastrook. Dat betekent dat de IDF nu grondaanvallen uitvoert in de gehele Gazastrook, bevestigt legerwoordvoerder Daniel Hagari. Israël voert al langer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in het zuiden van Gaza.

1 uur geleden
Verdachte die in Parijs toerist doodstak zwoer trouw aan IS

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Een 26-jarige man die verdacht wordt van het doden van een Duitse toerist en het verwonden van twee anderen, onder wie een Brit, vlak bij de Eiffeltoren in Parijs op zaterdagavond, heeft trouw gezworen aan de Islamitische Staat (IS). Hij deed dit in een video die op sociale media te zien is, zei aanklager Jean-François Ricard zondag.

1 uur geleden
IS eist dodelijke bomaanslag tijdens mis op Filipijnen op

MARAWI (ANP/AFP) - Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslag opgeëist op de Filipijnen waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. "Soldaten van het Kalifaat brachten een bom tot ontploffing op een grote bijeenkomst van christenen in de stad Marawi", schreef de groep op Telegram.

2 uur geleden
Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

4 uur geleden
Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

5 uur geleden
Gaza: Israël valt opzettelijk medische voorzieningen aan

GAZA-STAD (ANP) - Israël zou "opzettelijk de resterende medische voorzieningen in het noorden" aanvallen, zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zondag tegen Al Jazeera. Daardoor worden burgers "gedwongen naar het zuiden te verhuizen", aldus de woordvoerder, volgens wie tot nu slechts 403 patiënten Gaza hebben mogen verlaten voor behandeling.

5 uur geleden
Gezondheidsministerie Gaza: meer dan 15.500 doden

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in Gaza meldt dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober al 15.523 Palestijnen zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen. Meer dan 41.000 Palestijnen raakten gewond.

6 uur geleden