Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse krant: voormalig premier Blair overtrad coronaregels

Britse krant: voormalig premier Blair overtrad coronaregels

LONDEN (ANP) - De voormalige Britse premier Tony Blair zou de coronaregels in Groot-Brittannië hebben overtreden. Na een tweedaagse trip naar de Verenigde Staten is hij vorige maand niet twee weken in verplichte thuisisolatie gegaan, meldt The Sunday Times.

De krant zegt foto's te hebben van Blair, die tussen 1997 en 2007 minister-president was, waarop te zien is dat hij tien dagen na zijn terugkeer uit Washington een restaurant in Londen verlaat. Blair zou een beroep hebben gedaan op Britse regeringsofficials om dispensatie te krijgen voor de verplichte quarantaineperiode van veertien dagen, maar die niet hebben gekregen.

Blair was in Washington voor een ceremonie in het Witte Huis waar Israël overeenkomsten ondertekende om formele betrekkingen aan te gaan met Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Een woordvoerder van Blair zei dat hij was uitgenodigd door de Amerikaanse regering vanwege de rol die hij speelde in de deal, waarbij hij de ceremonie omschreef als een "diplomatieke conferentie".

Volgens de woordvoerder vormde Blair "voor niemand een risico", aangezien hij werd getest voor zijn vertrek, bij aankomst in het Witte Huis en opnieuw verschillende keren sinds zijn terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk.

Verschillende belangrijke figuren zijn ervan beschuldigd het vertrouwen van het publiek in de Britse coronamaatregelen te schaden, door regels te overtreden of te lijken overtreden. In mei weigerde de hoogste adviseur van premier Boris Johnson, Dominic Cummings, af te treden nadat bleek dat hij 400 kilometer van Londen naar Noord-Engeland had gereden toen alleen noodzakelijke reizen toegestaan waren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Poetin verwerpt kritiek Trump op familie Biden

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Poetin ziet niets strafbaars in de vroegere activiteiten van de Democratische president Joe Biden en diens zoon Hunter in Oekraïne en Rusland. President Trump beschuldigt Hunter Biden van corruptie en stelt dat Joe Biden via zijn zoon 3,5 miljoen dollar aan Russische giften heeft aangenomen.

8 minuten geleden
Frankrijk roept moslimlanden op boycot te stoppen

PARIJS (ANP/RTR) - Frankrijk heeft landen in het Midden-Oosten opgeroepen een einde te maken aan boycotacties tegen Franse producten. In Qatar en Koeweit hebben diverse winkelbedrijven besloten Franse artikelen in de ban te doen. Ze zijn boos over de opstelling van de Franse regering in de nasleep van de moord op leraar Samuel Paty, die werd onthoofd omdat hij in zijn les over de vrijheid van meningsuiting Mohammed-cartoons had laten zien.

1 uur geleden
Erdogan trotseert sanctiedreiging VS om raketten

MALATYA (ANP/AFP) - De Turkse president Erdogan heeft lak aan sancties die de Verenigde Staten mogelijk opleggen vanwege het testen van het omstreden Russische raketafweersysteem S-400. "Wat je sancties ook zijn, aarzel niet om ze toe te passen", zei hij zondag in een toespraak die op televisie werd uitgezonden.

4 uur geleden
Spaanse premier Sánchez kondigt noodtoestand om corona af tot mei

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zondag een nieuwe noodtoestand afgekondigd in een poging de stijgende coronavirusinfecties te beteugelen.

5 uur geleden
Wit-Russen weer massaal de straat op tegen Loekasjenko

MINSK (ANP) - Wit-Russische demonstranten overspoelden zondag opnieuw de straten van de hoofdstad Minsk om te protesteren tegen de omstreden leider Aleksandr Loekasjenko. Het is de laatste dag van een ultimatum van de oppositie tegen Loekasjenko om af te treden na maanden van massale protesten.

6 uur geleden
Duits gezondheidsinstituut bekogeld met molotovcocktails

BERLIJN (ANP/DPA) - Onbekende aanvallers hebben molotovcocktails gegooid naar het gebouw van het Robert Koch Instituut in Berlijn, de Duitse evenknie van het RIVM. Een beveiliger kon het vuur snel blussen en niemand is gewond geraakt. Uiteindelijk sneuvelde alleen een raam. De daders zijn ontsnapt.

6 uur geleden
EU noemt uitspraken Erdogan over Macron onacceptabel

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de Franse president Emmanuel Macron als "onacceptabel" veroordeeld. Borrell riep Turkije in berichten op Twitter op "te stoppen met deze gevaarlijke neerwaartse spiraal van confrontatie".

6 uur geleden