Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse krant: voormalig premier Blair overtrad coronaregels

Britse krant: voormalig premier Blair overtrad coronaregels

LONDEN (ANP) - De voormalige Britse premier Tony Blair zou de coronaregels in Groot-Brittannië hebben overtreden. Na een tweedaagse trip naar de Verenigde Staten is hij vorige maand niet twee weken in verplichte thuisisolatie gegaan, meldt The Sunday Times.

De krant zegt foto's te hebben van Blair, die tussen 1997 en 2007 minister-president was, waarop te zien is dat hij tien dagen na zijn terugkeer uit Washington een restaurant in Londen verlaat. Blair zou een beroep hebben gedaan op Britse regeringsofficials om dispensatie te krijgen voor de verplichte quarantaineperiode van veertien dagen, maar die niet hebben gekregen.

Blair was in Washington voor een ceremonie in het Witte Huis waar Israël overeenkomsten ondertekende om formele betrekkingen aan te gaan met Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Een woordvoerder van Blair zei dat hij was uitgenodigd door de Amerikaanse regering vanwege de rol die hij speelde in de deal, waarbij hij de ceremonie omschreef als een "diplomatieke conferentie".

Volgens de woordvoerder vormde Blair "voor niemand een risico", aangezien hij werd getest voor zijn vertrek, bij aankomst in het Witte Huis en opnieuw verschillende keren sinds zijn terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk.

Verschillende belangrijke figuren zijn ervan beschuldigd het vertrouwen van het publiek in de Britse coronamaatregelen te schaden, door regels te overtreden of te lijken overtreden. In mei weigerde de hoogste adviseur van premier Boris Johnson, Dominic Cummings, af te treden nadat bleek dat hij 400 kilometer van Londen naar Noord-Engeland had gereden toen alleen noodzakelijke reizen toegestaan waren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Sydney verlengt lockdown met een maand, tot 28 augustus

SYDNEY (ANP) - De autoriteiten in de Australische deelstaat New South Wales hebben woensdag de lockdown in hoofdstad Sydney met nog een maand verlengd. De lockdown van de afgelopen vijf weken bleek niet genoeg om een uitbraak van de besmettelijke Delta-variant van het coronavirus te bedwingen.

2 uur geleden
Bosbranden Sardinië onder controle, Sardiniërs maken balans op

ROME (ANP) - Na een dagenlange strijd tegen de bosbranden op Sardinië heeft de plaatselijke brandweer het Italiaanse eiland dinsdag weer veilig verklaard voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

4 uur geleden
'Israëlische troepen doden Palestijnse man'

RAMALLAH (ANP) - Israëlische soldaten hebben dinsdag een Palestijnse man gedood op de bezette Westelijke Jordaanoever, zei het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het Israëlische leger zei het incident bij de ingang van het dorp Beita, in de buurt van de stad Nablus, te willen onderzoeken voordat het mededelingen zal doen.

5 uur geleden
'Biden gaat vaccinatieplicht federale werknemers aankondigen'

WASHINGTON (ANP) - Volgens nieuwszender CNN zal de Amerikaanse president Joe Biden donderdag een vaccinatieplicht aankondigen voor alle medewerkers en contractanten van de Amerikaanse federale overheid. Wie weigert zich te laten vaccineren, zal zich moeten onderwerpen aan regelmatige testvereisten.

5 uur geleden
Julian Assange verliest Ecuadoraanse nationaliteit

QUITO (ANP) - WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn Ecuadoraanse nationaliteit verloren. Volgens een rechtbank in Quito zijn diverse onregelmatigheden geconstateerd in zijn naturalisatie. De advocaat van Assange kondigde aan een verzoek tot vernietiging van de beslissing in te dienen.

6 uur geleden
Strenger mondkapjesadvies voor volledig gevaccineerde Amerikanen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC scherpt het mondkapjesadvies voor volledig gevaccineerden aan. Die vindt dat zij weer mondkapjes moeten dragen in publieke binnenruimtes in gebieden met veel coronabesmettingen.

7 uur geleden
Agenten getuigen over bestorming Capitool voor speciaal comité

WASHINGTON (ANP/RTR) - Vier politieagenten hebben in Washington een getuigenverklaring afgelegd voor een speciaal commissie die de bestorming van het Amerikaanse Capitool in januari onderzoekt. Het is de eerste hoorzitting door het comité. De agenten vertelden over hoe zij werden mishandeld, beledigd en bedreigd met de dood.

9 uur geleden