Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse inlichtingendienst: Russen richten zich op steden

Britse inlichtingendienst: Russen richten zich op steden

LONDEN (ANP/RTR) - Russische troepen richten zich vanwege het aanhoudende Oekraïense verzet steeds meer op stedelijke gebieden, zegt de Britse militaire inlichtingendienst zondag. Het gaat onder meer om aanvallen in de bewoonde gebieden van Charkov, Tsjernihiv en Marioepol. Alle drie de steden worden door de Russen omsingeld.

Het Oekraïense verzet zorgt er nog steeds voor dat de Russische opmars wordt vertraagd, zegt de inlichtingendienst. "De omvang en de kracht van het Oekraïense verzet blijft Rusland verrassen."

De militaire dienst vergelijkt de Russische tactiek met hun aanpak tijdens militaire acties in Tsjetsjenië in 1999 en Syrië in 2016. Ook toen werden dichtbevolkte, stedelijke gebieden via zowel de lucht als de grond aangevallen. Rusland ontkent nog steeds dat het zich ook op stedelijke gebieden richt.

Meer uit Buitenland

Geboortecijfer in Westen sinds 1960 gehalveerd

PARIJS (ANP) - Het geboortecijfer in westerse landen is sinds 1960 meer dan gehalveerd. In 2022 kregen vrouwen volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) gemiddeld 1,5 kind, terwijl er 62 jaar eerder nog 3,3 kinderen per vrouw werden geboren.

49 minuten geleden
NAVO-lid Roemenië schenkt Patriot-luchtverdediging aan Oekraïne

BOEKAREST (ANP) - Roemenië schenkt een Patriot-luchtverdedigingssysteem aan Oekraïne om dat land te beschermen tegen Russische aanvallen. De regering in Boekarest reageert met de stap op dringende oproepen van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.

2 uur geleden
Rusland haalt banden aan met Vietnam tijdens bezoek Poetin

HANOI (ANP/RTR/DPA) - Rusland en Vietnam hebben de banden tussen de beide landen verstevigd tijdens een bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Hanoi. Ze kondigden aan meer te gaan samenwerken op het gebied van energie en veiligheid.

3 uur geleden
Campagnechef Sunak doet stap terug om gokaffaire

LONDEN (ANP/RTR) - De campagnechef van de Britse Conservatieve Partij heeft twee weken voor de verkiezingen een stap terug gedaan. De partij liet weten dat Tony Lee met verlof is gegaan. Dat gebeurde nadat media hadden gemeld dat een onderzoek was ingesteld naar Lee en zijn echtgenote voor het inzetten van geld bij het gokken op de verkiezingsdatum.

3 uur geleden
Krant: VS leveren Patriot-systemen voorlopig alleen aan Oekraïne

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering is van plan om Patriot-luchtverdedigingssystemen voorlopig alleen aan Oekraïne te leveren, meldt de Financial Times op basis van ingewijden. Leveringen aan andere landen worden stopgezet.

4 uur geleden
Zuid-Korea wil wapenleveranties aan Oekraïne heroverwegen

SEOUL (ANP) - Zuid-Korea heeft ontstemd gereageerd op het nieuwe verdrag tussen buurland Noord-Korea en Rusland. De nationale veiligheidsadviseur Chang Ho-jin zei dat zijn regering zich grote zorgen maakt, bericht persbureau Yonhap. Hij kondigde aan dat opnieuw zal worden gekeken naar het huidige beleid voor wapenleveranties aan Oekraïne.

4 uur geleden
China en Filipijnen ruziën na nieuw incident op Zuid-Chinese Zee

BEIJING/MANILLA (ANP/AFP/RTR) - China en de Filipijnen ruziën openlijk na een nieuw incident op de betwiste Zuid-Chinese Zee. Beide landen houden elkaar verantwoordelijk voor een aanvaring waarbij de Chinese kustwacht wapens tevoorschijn haalde.

4 uur geleden