Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse inflatie steeg verder door in juni

Britse inflatie steeg verder door in juni

LONDEN (ANP/RTR) - De inflatie in het Verenigd Koninkrijk is ook in juni weer gestegen. Vorige maand werd het leven daar 9,4 procent duurder op jaarbasis, terwijl dat in mei 9,1 procent was. Vooral de prijzen van energie en brandstoffen stegen, zo werd benzine 42 procent duurder. Ook voedsel stijgt sterk in prijs, daar moesten de Britten een tiende meer voor neertellen.

Ook de kerninflatie is behoorlijk hoog, maar die viel wel wat lager uit. Die maatstaf, waar de beweeglijke prijzen voor onder meer energie en voedsel niet in mee worden genomen, bedroeg in juni 5,8 procent. Dat was in mei nog 5,9 procent.

Kenners denken dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk nog niet op zijn piek zit. In oktober gaan de maximale prijzen voor elektra en gas weer omhoog, wat de geldontwaarding naar nieuwe hoogtes kan stuwen. Ook lagen de producentenprijzen, de prijs die fabrikanten vragen voor hun producten, vorige maand 16,5 procent hoger dan een jaar eerder. Die prijsstijgingen worden doorgaans deels opgevangen door tussenhandelaren en winkeliers, maar komen ook deels bij consumenten terecht. Fabrieken zelf waren 24 procent meer kwijt voor materialen en energie.

Meer uit Financieel

Airbus verwacht megaorder uit China, Boeing buitenspel

BLAGNAC (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus verwacht een megaorder uit China, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Het zou gaan om een order van meer dan honderd zogeheten A330neo-toestellen van Airbus, die ongeveer 260 miljoen dollar per stuk kosten. De deal zou vlak na het staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping aan president Emmanuel Macron in Frankrijk rondkomen.

4 minuten geleden
Duitsland steekt opbrengst verkoop Telekom-aandelen in spoor

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse overheid steekt de opbrengst van de verkoop van een groot pakket aandelen Deutsche Telekom in het spoor. Op maandag maakte de staatsinvesteringsbank KfW bekend 110 miljoen aandelen Deutsche Telekom te verkopen, waarmee ongeveer 2,5 miljard euro wordt opgehaald.

23 minuten geleden
TikTok laat advertenties met desinformatie toe, aldus onderzoek

LONDEN (ANP/AFP) - TikTok staat advertenties met politieke desinformatie toe op het platform, terwijl dat tegen de eigen richtlijnen ingaat, stelt campagnegroep Global Witness na eigen onderzoek. TikTok bevestigt dat er advertenties op het platform terechtkwamen die in strijd waren met de eigen richtlijnen door een "menselijke fout".

32 minuten geleden
Aandacht voor Alfen op afwachtend Damrak na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar Alfen. De laadpalenmaker werd door de Duitse investeringsbank Berenberg van de kooplijst gehaald. Ook het koersdoel werd flink verlaagd. Volgens de analisten blijven de omzetvooruitzichten van het bedrijf onzeker, na de trage start in de eerste drie maanden van het jaar. Berenberg schroefde ook het koersdoel voor Aalberts terug. Het koopadvies voor het aandeel van de industrieel toeleverancier bleef wel ongewijzigd.

33 minuten geleden
Snelle huurverlagingen geen oplossing voor woningtekort, zegt ING

AMSTERDAM (ANP) - De beleidsplannen van het kabinet om de huren snel te verlagen zijn geen oplossing voor het woningtekort, maar zullen het tekort juist vergroten. Dat meldt ING Research in een onderzoeksrapport. Om het woningtekort aan te pakken moet er volgens de sectorbankiers van ING sneller worden gebouwd.

1 uur geleden
UWV ziet beperkte groei werkgelegenheid dit en volgend jaar

DEN HAAG (ANP) - De werkgelegenheid in Nederland zal dit en volgend jaar maar beperkt groeien, verwacht het UWV in zijn arbeidsmarktprognose. Volgens de uitkeringsinstantie komt dat doordat de economie snel is hersteld van de coronapandemie en door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt in veel sectoren.

2 uur geleden
Ziekteverzuim kostte Nederlandse economie vorig jaar 23,3 miljard

DEN HAAG (ANP) - Ziekteverzuim kostte de Nederlandse economie vorig jaar 23,3 miljard euro, meldt Nationale-Nederlanden (NN) in een nieuw rapport. Dat is bijna 2 miljard minder dan in 2022.

7 uur geleden