Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse gezondheidsminister blij met tempo vaccinaties

Britse gezondheidsminister blij met tempo vaccinaties

LONDEN (ANP) - De Britse gezondheidsminister Matt Hancock is blij met het tempo van de vaccinaties in het land en stelt vast dat de eerste fase met succes is afgerond. Iedereen ouder dan 70 jaar heeft een inenting aangeboden gekregen en 90 procent heeft positief op het aanbod gereageerd. Het land gaat nu over op de tweede fase van het vaccinatieprogramma voor de leeftijdsgroep van 65 tot en met 70 jaar.

Ook de meesten uit de andere doelgroepen van fase één zijn ingeënt. Het zijn sociaal werkers, medewerkers in de gezondheidsinstellingen en ander personeel van de Nationale Gezondheidsdienst (NHS). Hancock noemde het "een mijlpaal op weg naar vrijheid voor ons allen". Premier Boris Johnson sprak in het weekend van 15 miljoen inentingen die sneller dan verwacht zijn toegediend terwijl het aantal nieuwe gevallen van besmetting aanzienlijk daalt. Hancock gaat zich nu op 32 miljoen vaccinaties in tien weken tijd richten.

Johnsons regering overlegt over versoepeling van de coronamaatregelen. Britse media zien al over enkele weken de mogelijkheid dat winkels weer opengaan en beperkingen van de bewegingsvrijheid en de sociale contacten kunnen worden versoepeld. Ze gaan ervan uit dat onder bepaalde omstandigheden families weer bij elkaar kunnen komen voor Pasen dat dit jaar op 4 april valt.

Meer uit Buitenland

Volgende klimaattop vrijwel zeker in Azerbeidzjan

DUBAI (ANP/RTR) - De volgende, 29e klimaattop (COP29) is vrijwel zeker in Azerbeidzjan. Op de huidige COP28 in Dubai is een conceptvoorstel gepubliceerd om de grootscheepse conferentie van de Verenigde Naties komend jaar in het land te houden op de grens van Europa en Azië.

8 minuten geleden
Netanyahu: oproep einde oorlog staat haaks op steun einde Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu vindt dat leiders niet de eliminatie van Hamas kunnen steunen en tegelijkertijd oproepen tot een einde aan de oorlog in Gaza. Hij heeft dat tegen "de leiders van Duitsland en Frankrijk en andere landen" gezegd. Het beëindigen van de oorlog zou de eliminatie van Hamas verhinderen, aldus de premier.

20 minuten geleden
Premier Qatar vreest dat oorlog Gaza hele generatie radicaliseert

DOHA (ANP/RTR) - De premier van Qatar vreest dat een hele generatie in het Midden-Oosten radicaliseert door de bloedige oorlog in de Gazastrook. Premier Mohammed bin Abdulrahman al-Thani zei dit op het Doha Forum dat sinds 2003 jaarlijks wordt gehouden in de stad waar het forum naar is genoemd. Het voornaamste thema is dialoog en diplomatie.

1 uur geleden
VN-chef betreurt 'verlamming' VN na stemming over bestand Gaza

DOHA (ANP/AFP/RTR) - VN-chef António Guterres betreurt het dat de Verenigde Naties "verlamd zijn door geostrategische verdeeldheid". De Veiligheidsraad heeft vrijdag geen resolutie met de eis tot een staakt-het-vuren in Gaza kunnen aannemen, omdat de VS hun veto uitspraken. Guterres zei ook op een jaarlijks forum in de hoofdstad van Qatar, Doha, dat het falen van de resolutie de geloofwaardigheid van de Veiligheidsraad ernstig ondermijnt.

2 uur geleden
VN-chef: fossiele industrie moet de weg naar hernieuwbaar leiden

DOHA (ANP/RTR) - Bedrijven die nu nog gericht zijn op fossiele brandstoffen moeten de weg leiden naar hernieuwbare energie. Daartoe roept VN-chef António Guterres de sector op, bij de openingsceremonie van het jaarlijkse Doha Forum in de hoofdstad van Qatar.

3 uur geleden
Intense gevechten in het zuiden van de Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger en de Palestijnse militante groepering Hamas zijn zondag verwikkeld in hevige gevechten in het zuiden van de Gazastrook, waar honderdduizenden mensen hun toevlucht hebben gezocht.

5 uur geleden
Taylor Swift-Tour brengt meer dan een miljard dollar op

LOS ANGELES (ANP) - De Eras Tour van Taylor Swift is de eerste tour in de geschiedenis die meer dan een miljard dollar opbrengt. Volgens de Britse krant The Mirror heeft de tour, die negen maanden geleden is begonnen, tot nu toe 1,04 miljard dollar opgeleverd. Dat is meer dan 950 miljoen euro.

10 uur geleden