Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse generaal: Oekraïne kan dit jaar mogelijk verslagen worden

Britse generaal: Oekraïne kan dit jaar mogelijk verslagen worden

LONDEN (ANP) - De gepensioneerde Britse generaal Sir Richard Barrons heeft gewaarschuwd dat er een "serieus risico" is dat Oekraïne dit jaar de oorlog verliest. De reden is volgens hem dat "Oekraïne het gevoel kan krijgen dat het niet kan winnen." Dit vertelde de oud-militair aan de BBC.

"En als het zover is, waarom zullen mensen dan nog langer willen vechten en sterven, alleen maar om het onverdedigbare te verdedigen?", zei Barrons. Hoewel Oekraïne nog niet op dat punt is aanbeland, kampt het Oekraïense leger met een gebrek aan munitie, troepen en luchtverdediging. Ook het tegenoffensief van vorig jaar faalde in het terugdringen van de Russen, vertelde hij verder.

Het is volgens hem verder duidelijk dat het komende offensief van de Russen zal plaatsvinden met een overmacht aan artillerie, munitie en troepen, plus de inzet van nieuwere wapens zoals een zweefbom.

Het Russische offensief begint volgens de oud-generaal ergens deze zomer. "En als dat gebeurt, lopen we het risico dat Russische troepen doorbreken", aldus Barrons tegen de BBC.

Meer uit Buitenland

Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

1 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

1 uur geleden
Donald Trump Jr.: vader is vol goede moed

WASHINGTON (ANP) - Donald Trump Jr. laat weten dat hij met zijn vader heeft gesproken nadat de oud-president was geraakt door een kogel tijdens een campagnebijeenkomst. Volgens Trump Jr. is zijn vader "vol goede moed".

3 uur geleden
Trump is in orde en wordt gecontroleerd door lokale medische post

BUTLER (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is in orde en wordt gecontroleerd door een lokale medische post. Dat meldde een verslaggever van CNN op X, na een woordvoerder van Trump gesproken te hebben.

4 uur geleden
Schoten gevuurd op campagnebijeenkomst Trump in Pennsylvania

BUTLER (ANP) - Donald Trump is met bloed aan zijn oor van het podium geëvacueerd nadat er schoten zijn gehoord op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. De Republikeinse presidentskandidaat hief zijn vuist omhoog, toen hij in veiligheid werd gebracht.

5 uur geleden
Fitnessgoeroe Richard Simmons op 76-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse fitnessgoeroe Richard Simmons is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De politie gaat uit van een natuurlijke doodsoorzaak. Simmons maakte recent bekend dat hij aan huidkanker leed.

7 uur geleden
Franse premier Attal gekozen tot fractievoorzitter partij Macron

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse premier Gabriel Attal is zaterdag officieel gekozen tot fractievoorzitter van de partij van president Emmanuel Macron. Attal kreeg de steun van 84 van de 98 afgevaardigden. Hij was de enige kandidaat voor de positie.

9 uur geleden