Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse eilanden maken zich op voor storm Barra

Britse eilanden maken zich op voor storm Barra

LONDEN/DUBLIN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen zich opmaken voor de tweede storm van deze meteorologische winter. Vanaf dinsdag is op de Britse eilanden storm Barra actief, die veel wind en ook sneeuw met zich meebrengt.

Volgens Weer.nl is Barra een nog zwaardere storm dan Arwen, die het Verenigd Koninkrijk eerder trof. Waarschijnlijk wordt het zuiden van Ierland het hardst geraakt. De zuidwestkust van Ierland krijgt dinsdagmiddag- en avond te maken met een zeer zware storm, windkracht 11. Windvlagen kunnen daar snelheden tot 150 kilometer per uur bereiken. Voor het gebied heeft de Ierse weerdienst Met Éireann een code rood uitgegeven.

In het Verenigd Koninkrijk geldt voor dinsdag vrijwel overal code geel. In het noorden van Schotland geldt ook een waarschuwing voor sneeuwval. De zuidkust van Engeland krijgt dinsdagavond en in de nacht naar woensdag te maken met windkracht 9 met vlagen tussen de 110 en 120 kilometer per uur. Woensdag krijgt Schotland met een storm uit het oosten te maken. In combinatie met de sneeuw zou dat volgens Weer.nl ook een sneeuwstorm kunnen opleveren, zeker in de hoger gelegen delen van Schotland.

De Britten kregen ruim een week geleden te maken met de eerste storm van het seizoen, Arwen. Het noodweer kostte volgens Britse media al aan minstens drie mensen het leven. Ook zitten nog altijd duizenden mensen zonder stroom als gevolg van de storm.

Meer uit Buitenland

Premier België valt met fiets en is korte tijd bewusteloos

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft zich op sociale media gemeld, een dag nadat hij tijdens een fietstocht was gevallen. Hij was kort bewusteloos en moest naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Groot treinongeluk in India veroorzaakt door fout in seinsysteem

BALASORE (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De grote treinramp van vrijdag in India is waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem bij het elektronisch seinsysteem. De Indiase spoorminister zegt dat is vastgesteld dat de fout daar de oorzaak is. Hij meldt ook te weten wie de schuldigen zijn, maar geeft nog geen details. Hij vindt het niet gepast om verdere uitspraken te doen totdat het onderzoek volledig is afgerond.

2 uur geleden
Arrestaties en gewonde agenten bij linkse demonstraties Leipzig

LEIPZIG (ANP) - Bij een grote extreemlinkse protestdag in Leipzig, "Tag X", zijn zeker vijf mensen gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Volgens Duitse media raakten twee agenten gewond toen het tot botsingen kwam met de demonstranten. Het protest begon zaterdag, maar het bleef lang onrustig. Pas zondagochtend gingen de laatste mensen naar huis.

4 uur geleden
Passagiersschip op Duitse Main lek en geëvacueerd na rammen steen

KARLSTADT (ANP) - Op de Duitse rivier Main is een passagiersschip lek geraakt nadat het een steen ramde op de rivierbodem. Niemand raakte gewond, maar de hulpdiensten rukten massaal uit voor de evacuatie van de 150 opvarenden. Volgens de politie in Beieren kwam het lek waarschijnlijk door een stuurfout.

4 uur geleden
Arrestaties in Hongkong voor Tiananmen-herdenking

HONGKONG (ANP/RTR/AFP) - In de Chinese stad Hongkong zijn activisten opgepakt die het prodemocratische Tiananmenprotest in Beijing, 34 jaar geleden, wilden herdenken. Zo werd Alexandra Wong aangehouden, een prominent voorvechtster van democratie die beter bekend staat als Oma Wong.

5 uur geleden
Australië kondigt nationaal park op zee aan met omvang van Spanje

CANBERRA (ANP/AFP) - Australië is van plan om een van zijn nationale parken op zee fors uit te breiden. De regering kondigde zondag aan dat het de omvang van het Macquarie Island Marine Park wil gaan verdrievoudigen. Daardoor ontstaat een maritiem park ter grootte van 475.465 vierkante kilometer, vergelijkbaar met het landoppervlak van Spanje.

6 uur geleden
Tweejarige peuter komt om bij luchtaanvallen in Oekraïne

DNIPRO (ANP/RTR/AFP) - Bij een luchtaanval op de Oekraïense stad Dnipro is een tweejarige peuter om het leven gekomen. Nog 22 anderen zijn gewond geraakt. Ook in andere delen van het land zouden er beschietingen zijn geweest, maar volgens de militaire top van Oekraïne konden de meeste daarvan afgeslagen worden door de luchtafweer.

6 uur geleden