Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse eilanden maken zich op voor storm Barra

Britse eilanden maken zich op voor storm Barra

LONDEN/DUBLIN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen zich opmaken voor de tweede storm van deze meteorologische winter. Vanaf dinsdag is op de Britse eilanden storm Barra actief, die veel wind en ook sneeuw met zich meebrengt.

Volgens Weer.nl is Barra een nog zwaardere storm dan Arwen, die het Verenigd Koninkrijk eerder trof. Waarschijnlijk wordt het zuiden van Ierland het hardst geraakt. De zuidwestkust van Ierland krijgt dinsdagmiddag- en avond te maken met een zeer zware storm, windkracht 11. Windvlagen kunnen daar snelheden tot 150 kilometer per uur bereiken. Voor het gebied heeft de Ierse weerdienst Met Éireann een code rood uitgegeven.

In het Verenigd Koninkrijk geldt voor dinsdag vrijwel overal code geel. In het noorden van Schotland geldt ook een waarschuwing voor sneeuwval. De zuidkust van Engeland krijgt dinsdagavond en in de nacht naar woensdag te maken met windkracht 9 met vlagen tussen de 110 en 120 kilometer per uur. Woensdag krijgt Schotland met een storm uit het oosten te maken. In combinatie met de sneeuw zou dat volgens Weer.nl ook een sneeuwstorm kunnen opleveren, zeker in de hoger gelegen delen van Schotland.

De Britten kregen ruim een week geleden te maken met de eerste storm van het seizoen, Arwen. Het noodweer kostte volgens Britse media al aan minstens drie mensen het leven. Ook zitten nog altijd duizenden mensen zonder stroom als gevolg van de storm.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Hulpvlucht naar Tonga moet omkeren vanwege coronageval aan boord

SYDNEY/WELLINGTON (ANP/RTR) - Een humanitaire vlucht vanuit Australië naar Tonga moest vrijdag omkeren nadat duidelijk werd dat iemand aan boord van het toestel besmet was met het coronavirus. Tonga is coronavrij en er gelden strenge maatregelen aan de grens om besmettingen buiten de deur te houden, wat de op gang komende hulpoperatie na de vulkaanuitbarsting en tsunami van afgelopen weekend bemoeilijkt.

25 minuten geleden
Vlucht van Miami naar Londen keert om vanwege mondkapjesweigeraar

MIAMI (ANP) - Een vlucht van Miami naar Londen is donderdag na vertrek teruggekeerd naar de luchthaven van de stad in Florida vanwege een passagier die weigerde een mondkapje te dragen. Luchtvaartmaatschappij American Airlines meldt volgens CNN in een verklaring dat de passagier zich "niet aan wetgeving rondom mondkapjes hield" en er daarom besloten werd om te keren.

3 uur geleden
Biden corrigeert verspreking over Oekraïne na felle kritiek

WASHINGTON (ANP/DPA) - President Joe Biden heeft donderdag beklemtoond dat elke overschrijding van de Russisch-Oekraïense grens door Russische troepen in zijn ogen "een invasie" betekent. En dat dit ernstige consequenties met zich mee zal brengen. Vicepresident Kamala Harris was al in de media verschenen om te zeggen dat de Verenigde Staten Rusland met zeer zware kosten en consequenties zal opzadelen, als president Poetin van Rusland een inval in Oekraïne beveelt.

10 uur geleden
Huis wil informatie van Ivanka Trump over bestorming Capitool

WASHINGTON (ANP) - De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die de bestorming van 6 januari op het Capitool onderzoekt, heeft donderdag een Ivanka Trump, de dochter van voormalig president Donald Trump, per brief verzocht om haar medewerking aan het onderzoek.

12 uur geleden
Blinken: Rusland riskeert spanning Koude Oorlog terug te brengen

BERLIJN (ANP/AFP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken waarschuwt dat Rusland riskeert de verdeeldheid uit de Koude Oorlog terug te brengen. Dat zou Moskou doen door Oekraïne te bedreigen. Blinken deed zijn uitspraken donderdag in een toespraak in Berlijn bij ministersoverleg met collega's. Vrijdag spreekt hij met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov in Genève.

13 uur geleden
Boze kunstenares wil werk verwijderd zien uit ambtswoning Johnson

LONDEN (ANP) - De Britse kunstenares Tracey Emin heeft geëist dat een kunstwerk van haar hand wordt verwijderd uit de ambtswoning van de Britse premier Boris Johnson op Downing Street 10 in Londen. Ze doet dit uit onvrede over de in haar ogen "beschamende leugens" van Johnson over lockdown-feestjes. Ze zegt dat haar werk met de titel More Passion niet past bij het "gebrek aan medeleven" van de regering met het lijden van mensen tijdens de pandemie.

16 uur geleden
Voormalige paus liet na in te grijpen in 4 kindermisbruikzaken

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - De voormalige paus Benedictus XVI liet na in te grijpen in vier kindermisbruikzaken binnen de Duitse Rooms-Katholieke Kerk. Een onderzoek van advocatenkantoor Westpfahl Spilker Wastl naar misbruik in het aartsbisdom van München en Freising bracht dit aan het licht. De paus emeritus was van 1977 tot 1982 aartsbisschop van het bisdom.

18 uur geleden