Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse coronavariant aangetroffen op Aruba

Britse coronavariant aangetroffen op Aruba

ORANJESTAD (ANP) - Op Aruba is de Britse variant van het coronavirus aangetroffen. De Arubaanse autoriteiten hebben daarvan officieel bevestiging gekregen, maandag vanuit Nederland. De Britse variant kwam naar voren bij vijf testen, die naar Nederland waren gestuurd. In twee gevallen gaat het om mensen die op bezoek zijn op het eiland, in drie gevallen om inwoners van het eiland. Uit welk land de bezoekers komen is niet gezegd.

Op Aruba werden maandag achttien nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het aantal besmettingen bedraagt 391.

In de komende dagen zal worden besloten welke maatregelen moeten worden genomen om verdere verspreiding te voorkomen. De autoriteiten hebben maandag de bevolking alvast aangeraden familiebezoeken te beperken. En verder zoveel mogelijk contacten met anderen te vermijden, zowel tijdens het werk als daarbuiten.

Op Curaçao heeft de regering maandagavond (lokale tijd) direct maatregelen genomen. Iedereen die vanuit Aruba naar Curaçao vliegt, is vanaf nu (26 januari) verplicht een PCR-test te doen. Ook raadt de regering iedereen af om naar Aruba te vliegen, maar alleen te gaan als het noodzakelijk is.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Ja ja Rutte, en de mensen maar toestemming geven om daar naar toe te reizen en daarvoor zelfs de avondklok mogen negeren. Waar zijn jullie mee bezig. Okee, een gedeelte van de Nederlanders gedraagt zich niet maar het wordt tijd dat je gaat beseffen dat jij, de Jonge, van Dissel en regenwoordig Grapperhaus nog erger zijn dan het virus in al zijn varianten. Du rot op en wel zo snel mogelijk

Meer uit Binnenland

Demonstratie Museumplein ontbonden

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse driehoek van politie, justitie en burgemeester heeft een demonstratie zondag op het Museumplein ontbonden. Er is een noodbevel van kracht en het is niet langer toegestaan op het Museumplein te blijven, twittert de gemeente.

7 minuten geleden
Klaver wil onderzoek Tweede Kamer naar zaak-Graus

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer moet onderzoek doen naar beschuldigingen dat PVV-Kamerlid Dion Graus zijn ex-vrouw heeft aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers. Dat zegt fractieleider Jesse Klaver van GroenLinks.

1 uur geleden
FVD-bijeenkomst Nijmegen vroegtijdig beëindigd op verzoek Bruls

NIJMEGEN (ANP) - Een bijeenkomst van Forum voor Democratie (FVD) in Nijmegen is zondag op verzoek van burgemeester Hubert Bruls vroegtijdig beëindigd omdat er meer mensen op af kwamen dan van tevoren was ingeschat. In de aanvraag voor de bijeenkomst werd uitgegaan van ongeveer tweehonderd mensen, maar het werd drukker. Daarop heeft burgemeester Bruls gevraagd de bijeenkomst te beëindigen, wat de organisatie heeft gedaan, meldt een woordvoerder van de burgemeester.

1 uur geleden
Ombudsman ziet meer meldingen door corona

AMSTERDAM (ANP) - De Nationale Ombudsman heeft het aantal vragen over zaken die te maken hebben met het coronavirus de afgelopen tijd zien toenemen. Zo'n 2500 tot 3000 mensen hebben zich gemeld met "coronagerelateerde" vragen, meldde Nationale ombudsman Reinier van Zutphen zondag in het tv-programma Buitenhof. Dat is 10 procent van alle dingen waar de ombudsman zich mee bezighoudt.

2 uur geleden
Vierde arrestatie in ontvoeringszaak met grote rol avondklok

BREDA (ANP) - In een onderzoek naar een ontvoering van een man dit weekend is een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Breda, meldt de politie. Die wist de eerste drie verdachten en het slachtoffer eerder onder meer dankzij de avondklok op te sporen in Breda.

4 uur geleden
Surinaamse verontwaardiging over uitspraken in Tweede Kamer

PARAMARIBO (ANP) - De regering van Suriname is niet te spreken over uitspraken die de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok en PVV-Kamerlid Raymond de Roon onlangs hebben gedaan over de vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk. De uitspraken zouden denigrerend zijn. Bloks Surinaamse collega Albert Ramdin heeft zijn ongenoegen hierover laten blijken aan de Nederlandse regering, aldus Ramdin in een persbericht.

16 uur geleden
KNMI kondigt code geel af in bijna hele land wegens dichte mist

DE BILT (ANP) - In de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend is op verschillende plekken in het land kans op dichte mist. Het zicht is dan minder dan 200 meter. Het KNMI heeft daarom voor het hele land, met uitzondering van Limburg, code geel afgegeven.

18 uur geleden