Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse coronaheld Tom Moore krijgt eigen film

Britse coronaheld Tom Moore krijgt eigen film

LONDEN (ANP) - De Britse coronaheld Tom Moore, die in 2020 op 99-jarige leeftijd honderd rondjes om zijn huis liep om geld op te halen voor de Britse gezondheidsdienst NHS, krijgt een eigen film. Dat melden Britse media. De biopic wordt geregisseerd door Richard Loncraine, die eerder ook de films Wimbledon en Firewall en de tv-serie Band of Brothers maakte. De opnames beginnen in augustus in het Verenigd Koninkrijk, Thailand en op Barbados.

De film gaat onder meer over Moore's jeugd in Yorkshire en zijn diensttijd in de Tweede Wereldoorlog. In de laatste jaren van zijn leven werd Moore wereldberoemd vanwege zijn recordpoging om geld in te zamelen door rondjes om zijn huis te lopen achter zijn rollator. Het doel was om voor zijn honderdste verjaardag 1000 pond op te halen, maar uiteindelijk zamelde Moore met zijn actie ruim 38 miljoen pond in. Ook scoorde Moore op 99-jarige leeftijd een nummer 1-hit met zijn versie van het nummer You'll Never Walk Alone, dat hij opnam in het kader van zijn inzameling voor de NHS.

Moore overleed in februari 2021 op 100-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus. In juli 2020 werd hij door toenmalig koningin Elizabeth geridderd.

Meer uit Buitenland

Derde Duitse Patriot-luchtafweersysteem aangekomen in Oekraïne

KYIV (ANP/DPA) - Het derde door Duitsland verstrekte Patriot-luchtafweersysteem is aangekomen in Oekraïne. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die de laatste weken benadrukte dat zijn land de luchtafweer nodig moest uitbreiden om het luchtruim veilig te houden.

1 uur geleden
Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

1 uur geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

4 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

6 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

6 uur geleden
Witte Huis benadrukt dat Biden termijn als president afmaakt

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis heeft zondag benadrukt dat Joe Biden zijn termijn als president afmaakt. "President Joe Biden kijkt er naar uit om zijn termijn af te maken en om meer historische resultaten te behalen voor het Amerikaanse volk", zegt een woordvoerder in een verklaring aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Hij zal blijven vechten om de vrijheden van Amerikanen te beschermen", aldus de woordvoerder.

7 uur geleden
Vicepresidentskandidaat Vance bekritiseert Biden en Harris

WASHINGTON (ANP) - James David (J.D.) Vance, de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag "de slechtste president" genoemd die hij in zijn hele leven heeft meegemaakt. In zijn bericht op X stelt hij ook dat vicepresident Kamala Harris "met iedere stap naast Biden stond".

8 uur geleden