Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse coronacijfers breken record na record

Britse coronacijfers breken record na record

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse coronacijfers breken record na record. Voor de derde dag op rij is het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen geteld sinds het begin van de uitbraak vorig jaar.

Het Verenigd Koninkrijk registreerde het afgelopen etmaal ruim 93.000 infecties. Toen woensdag het oude record van begin januari werd verpletterd, zeiden de gezondheidsinstanties een "duizelingwekkende" stijging te verwachten door de razendsnel oprukkende omikronvariant. De autoriteiten spreken van een tsunami.

De regering houdt dit weekend spoedberaad met de regeringen van Schotland, Wales en Noord-Ierland. De Britse premier Boris Johnson sprak al met de Schotse premier Nicola Sturgeon over de "aanzienlijke bedreiging" van omikron voor de gezondheid en de economie .

Verdubbeling

In vrijwel heel Engeland verdubbelde het aantal omikrongevallen in minder dan twee dagen. De variant is naar schatting al verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van de nieuwe besmettingen in Londen.

Groot-Brittannië probeert met extra coronaprikken de snelle toename van infecties tegen te gaan. Omikron heeft nog niet geleid tot grootschalige ziekenhuisopnames. Tot nu toe is één sterfgeval bekend. Volgens een Brits onderzoek is het risico op herbesmetting met omikron ruim vijf keer hoger dan bij de deltavariant. Ook zou het niet milder zijn.

Meer uit Buitenland

Bijna 3000 vluchtelingen uit Nagorno-Karabach in Armenië

JEREVAN (ANP/RTR) - Meer dan 2900 mensen zijn in een dag tijd vanuit de regio Nagorno-Karabach de grens overgestoken naar Armenië. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS.

2 uur geleden
Hollywoodstudio's en scriptschrijvers sluiten voorlopig akkoord

LOS ANGELES (ANP) - De stakende scriptschrijvers hebben een voorlopig akkoord bereikt met de grote Hollywoodstudio's. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

3 uur geleden
Beruchte maffiabaas Messina Denaro overleden

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is op 61-jarige leeftijd overleden. Messina Denaro was dertig jaar voortvluchtig, maar werd in januari gearresteerd in een kliniek in Palermo waar hij onder een valse naam werd behandeld voor darmkanker.

4 uur geleden
Steun voor meer inspraak inheemse bevolking Australië slinkt

CANBERRA (ANP/RTR) - Steeds minder Australiërs zijn van plan op 14 oktober in te stemmen met een plan om de inheemse bevolking van het land via een adviesorgaan meer inspraak te geven over het beleid. In beide opiniepeilingen die de stemming geregeld meten slinkt het aantal ja-stemmers behoorlijk.

5 uur geleden
Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

11 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

12 uur geleden
Niger sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen

NIAMEY (ANP/AFP) - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France.

13 uur geleden