Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse brexitminister Frost stapt op

Britse brexitminister Frost stapt op

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse brexitminister David Frost heeft zijn ontslag ingediend. De bewindsman, die verantwoordelijk is voor de vervolgstappen na het Britse vertrek uit de Europese Unie, is ontevreden over het beleid van premier Boris Johnson.

Frost zou al een week geleden ontslag hebben genomen, omdat hij de "politieke richting" van de conservatieve regeringspartij afkeurt, meldt onder meer de Britse krant Daily Mail. Johnson haalde hem over tot januari te blijven. Zijn vertrek wordt gezien als de zoveelste tegenslag voor de premier. Die kampt al met rebellie binnen de Conservatieven, met schandalen rond feestjes in de coronacrisis en met het verlies van een conservatief bolwerk bij tussentijdse verkiezingen. Paniek in de ambtswoning Downing Street 10, aldus de Daily Mail over het vertrek van de belangrijke vertrouweling van Johnson.

De "gedesillusioneerde" Frost ziet niets in de jongste coronamaatregelen, zoals een vaccinatiepas, maar hij is ook tegen belastingverhogingen en de plannen voor verduurzaming. Verder is er volgens hem onvoldoende vooruitgang geboekt in het overleg met de EU over de status van Noord-Ierland. Die Britse regio grenst aan EU-lid Ierland maar grenscontroles zijn er uit historisch en politiek oogpunt ongewenst. Hij was de hoofdonderhandelaar van de Britten over de brexit, en daarna de drijvende kracht achter de pogingen van Londen om de onderhandelingen over de brexit-voorwaarden te heropenen.

Meer uit Buitenland

Aanvaller kinderspeelplaats Annecy voorgeleid

ANNECY (ANP) - De 31-jarige Syrische vluchteling die donderdag met een mes mensen aanviel op een kinderspeelplaats in een park in Annecy, wordt zaterdag verhoord door een onderzoeksrechter. Een psychiater en politiemensen hebben vooralsnog de man niet kunnen bewegen iets zeggen, melden Franse media. Hij zou zich ook tegen bewakers verzetten. Over het motief van de man is niets bekend.

1 uur geleden
Khartoem relatief kalm bij aanvang 24 uurswapenstilstand

KHARTOEM (ANP/AFP/RTR) - De Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens waarnemers zaterdagmorgen relatief kalm, sinds de strijdende partijen hebben ingestemd met een gevechtspauze van 24 uur op zaterdag. Dat bestand is afgesproken in de Saudische stad Jeddah. Daar proberen Amerikaanse en Saudische diplomaten de Soedanese militairen en de rivaliserende Rapid Support Forces (RSF) te bewegen op zijn minst tijdelijk de wapens neer te leggen om humanitaire hulp en evacuaties mogelijk te maken.

1 uur geleden
Rechtszaak Trump tegen nicht mag doorgaan van rechter

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een rechter heeft geoordeeld dat Donald Trump een rechtszaak kan aanspannen tegen zijn nicht Mary Trump. Volgens de oud-president zou zij informatie aan The New York Times hebben verstrekt voor een artikel uit 2018 over zijn belastinggeschiedenis.

8 uur geleden
Vier vermiste kinderen na crash in Colombia levend gevonden

BOGOTA (ANP/RTR/AFP) - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag levend teruggevonden. Ze zijn naar de hoofdstad Bogota overgebracht voor medisch onderzoek. President Gustavo Petro kondigde de vondst van de kinderen opgetogen aan: "Een vreugde voor het hele land! De vier kinderen die 40 dagen geleden verloren zijn gegaan in de Colombiaanse jungle zijn levend teruggevonden."

10 uur geleden
Boris Johnson treedt af als parlementslid om partygate-onderzoek

LONDEN (ANP) - De Britse oud-premier Boris Johnson treedt af als lid van het Lagerhuis om een onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Volgens Britse media heeft hij zijn zetel voor het district Uxbridge and South Ruislip per direct ingeleverd. Johnson zegt in een verklaring dat hij de resultaten van een parlementair onderzoek heeft ontvangen en dat die onderzoekscommissie hem uit het parlement probeerde te duwen.

15 uur geleden
Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

16 uur geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

18 uur geleden