Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse benzineprijs stijgt naar nieuw record

Britse benzineprijs stijgt naar nieuw record

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De benzineprijs in het Verenigd Koninkrijk is gestegen naar een nieuw recordniveau door de oplopende olieprijzen. De gemiddelde prijs van een liter benzine bedraagt nu circa 178 pence, omgerekend 2,08 euro. Kenners denken dat de prijzen nog verder zullen stijgen.

Om een gemiddelde gezinsauto te vullen met benzine ben je nu 98 pond kwijt, aldus de Britse automobilistenclub RAC. Dat is omgerekend 115 euro. Daarmee is benzine in het Verenigd Koninkrijk nog wel goedkoper dan in Nederland. De Nederlandse adviesprijs voor een liter Euro95 bedraagt 2,49 euro, wat ook bijna een recordniveau is.

De gemiddelde prijs van een liter diesel in het Verenigd Koninkrijk bedraagt nu 185 pence, omgerekend 2,16 euro. In Nederland ligt de adviesprijs voor diesel op 2,18 euro. RAC denkt dat de brandstofprijzen verder zullen stijgen. Een liter benzine kan door het niveau van 180 pence gaan en diesel richting 190 pence, aldus RAC.

De hoge brandstofprijzen verergeren de inflatiecrisis voor Britse huishoudens, die ook al kampen met sterk stijgende energiekosten voor huizen en duurdere levensmiddelen.

Meer uit Buitenland

Bezetters universiteit Gent krijgen hulp rechter tegen ontruiming

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse bezetters van de universiteit van het Belgische Gent krijgen hulp van de rechter. Die blokkeert de ontruiming waar de rector om had gevraagd, melden Belgische media.

1 uur geleden
Antwerps ziekenhuis legt radiologie stil na foute diagnoses

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Een nieuw ziekenhuis in Antwerpen zet al zijn zeven radiologen tijdelijk aan de kant. Meerdere diagnoses rammelden, bleek uit onderzoek. Zo werden volgens Belgische media een botbreuk over het hoofd gezien en een tumor verkeerd gemeten.

2 uur geleden
Amerikaanse militairen leggen tijdelijke pier Gaza opnieuw aan

WASHINGTON (ANP) - Amerikaanse militairen hebben de tijdelijke pier in de Gazastrook opnieuw geïnstalleerd. Een deel van het bouwwerk werd eind vorige maand weggesleept voor reparatie.

2 uur geleden
Oekraïne helemaal klaar voor toetredingsgesprek, zegt Commissie

BRUSSEL (ANP) - Oekraïne en Moldavië voldoen aan alle voorwaarden om te beginnen aan de onderhandelingen over toetreding tot de Europese Unie, rapporteert de Europese Commissie. Met dat positieve advies in hun achterhoofd overleggen de EU-landen nu over de start van dat proces, dat aspirant-lidstaten klaarstoomt voor de EU, zeggen EU-bronnen.

5 uur geleden
Zelensky: Europa niet langer een continent van vrede

PARIJS (ANP/AFP/DPA) - Volgens Volodymyr Zelensky is Europa tachtig jaar na D-day "helaas niet langer een continent van vrede". Dat zei de Oekraïense president vrijdag tijdens een toespraak in het Franse parlement.

6 uur geleden
Sunak biedt excuses aan voor vroegtijdig vertrek uit Frankrijk

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij de herdenkingen ter gelegenheid van D-Day in Normandië te vroeg heeft verlaten. Hij was daardoor niet aanwezig bij de grote ceremonie op Omaha Beach.

8 uur geleden
Ierse stembureaus open voor Europese verkiezingen

DUBLIN (ANP) - De stembureaus in Ierland zijn vrijdagochtend om 07.00 uur lokale tijd geopend voor de Europese verkiezingen. Ierland is na Nederland en Estland het derde land waar gestemd wordt.

9 uur geleden