Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse benzineprijs stijgt naar nieuw record

Britse benzineprijs stijgt naar nieuw record

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De benzineprijs in het Verenigd Koninkrijk is gestegen naar een nieuw recordniveau door de oplopende olieprijzen. De gemiddelde prijs van een liter benzine bedraagt nu circa 178 pence, omgerekend 2,08 euro. Kenners denken dat de prijzen nog verder zullen stijgen.

Om een gemiddelde gezinsauto te vullen met benzine ben je nu 98 pond kwijt, aldus de Britse automobilistenclub RAC. Dat is omgerekend 115 euro. Daarmee is benzine in het Verenigd Koninkrijk nog wel goedkoper dan in Nederland. De Nederlandse adviesprijs voor een liter Euro95 bedraagt 2,49 euro, wat ook bijna een recordniveau is.

De gemiddelde prijs van een liter diesel in het Verenigd Koninkrijk bedraagt nu 185 pence, omgerekend 2,16 euro. In Nederland ligt de adviesprijs voor diesel op 2,18 euro. RAC denkt dat de brandstofprijzen verder zullen stijgen. Een liter benzine kan door het niveau van 180 pence gaan en diesel richting 190 pence, aldus RAC.

De hoge brandstofprijzen verergeren de inflatiecrisis voor Britse huishoudens, die ook al kampen met sterk stijgende energiekosten voor huizen en duurdere levensmiddelen.

Meer uit Buitenland

Miljoen mensen demonstreren tegen regering in Warschau

WARSCHAU (ANP/AFP) - Ongeveer een miljoen mensen zijn op de been in de Poolse hoofdstad Warschau om te demonstreren tegen de conservatieve overheid, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dit is absoluut de grootste demonstratie in de geschiedenis van Warschau."

2 uur geleden
Winnaar Slowaakse verkiezingen: grotere problemen dan Oekraïne

BRATISLAVA (ANP/AFP/RTR) - Robert Fico, die met zijn partij Smer-SD de Slowaakse verkiezingen heeft gewonnen, zegt in een eerste reactie dat zijn land "grotere problemen heeft" dan hulp bieden aan Oekraïne. Ook zegt Fico dat als zijn partij een kabinet mag vormen, "hij zijn best zal doen om zo snel mogelijk vredesgesprekken op te starten".

3 uur geleden
Meer dan tien doden door brand Spaanse nachtclub

MURCIA (ANP/AFP/RTR) - Het aantal dodelijke slachtoffers door een brand in een nachtclub in het Spaanse Murcia is opgelopen tot zeker dertien. De politie waarschuwt dat reddingswerkers zich nog steeds door het puin aan het werken zijn en dat het dodental daarom nog niet definitief is.

3 uur geleden
VN-missie voor eerst in dertig jaar in Nagorno-Karabach

BAKOE (ANP/AFP) - Een missie van de Verenigde Naties is zondag in Nagorno-Karabach aangekomen om er de humanitaire situatie in kaart te brengen, zegt Azerbeidzjan. Het is voor het eerst in zo'n dertig jaar dat de VN toegang krijgen tot het gebied. Frankrijk heeft zich boos uitgelaten over Azerbeidzjan omdat het land zou hebben gewacht met de toelating tot de meeste inwoners al waren gevlucht.

4 uur geleden
Agenten gewond na zelfmoordaanslag in Ankara

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Een persoon heeft zichzelf op zondagochtend opgeblazen dicht bij het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en op een paar honderd meter van de ingang van het Turkse parlement in Ankara. Een tweede persoon werd "geneutraliseerd" voordat hij schade kon aanrichten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een "terroristische aanslag".

7 uur geleden
Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen

ODESA (ANP/AFP/RTR) - Er zijn zondagochtend opnieuw drie graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens nabij Odesa aan de Zwarte Zee. Dat blijkt uit informatie van MarineTraffic, dat het wereldwijde scheepvaartverkeer monitort.

7 uur geleden
Explosie en geweerschoten bij Turks parlement

ANKARA (ANP/AFP) - Vlakbij het Turkse parlement, in de hoofdstad Ankara, zijn een zware explosie en geweerschoten waargenomen. Het parlement zou later op de dag na een reces opnieuw openen. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een eerste reactie weten dat het zou gaan om "een terroristische aanslag".

8 uur geleden