Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse bedrijven roepen politici op een deal te sluiten met EU

Britse bedrijven roepen politici op een deal te sluiten met EU

LONDEN (ANP) - Meer dan zeventig belangenbehartigers van Britse bedrijfssectoren, die gezamenlijk meer dan zeven miljoen werknemers in dienst hebben, doen een laatste poging om politici over te halen terug te keren naar de onderhandelingstafel over de brexit. Ze willen voorkomen dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie vertrekt zonder handelsakkoord, schrijft The Financial Times zondag.

Het gaat onder meer om vertegenwoordigers van de boeren, de retailsector en de auto-industrie. Ze hopen dat er alsnog een compromis wordt gesloten en daarmee een harde brexit wordt vermeden. "Met een compromis en vasthoudendheid kan een deal worden gesloten. Bedrijven roepen leiders van beide kanten op om een weg te vinden", citeerde de krant de groepen uit een verklaring.

Of de moeizame brexitonderhandelingen doorgaan, is erg onzeker. De Britse premier Boris Johnson zei vrijdag dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een no-dealscenario. Zijn woordvoerder voegde daar aan toe dat de moeizame onderhandelingen wat Londen betreft voorbij zijn, tenzij de Europese Unie een fundamenteel andere houding aanneemt bij de gesprekken.

Als de EU en het Verenigd Koninkrijk niet voor 31 december een handelsakkoord sluiten, valt de wederzijdse handel terug op basale regels van de Wereldhandelsorganisatie. Dat levert extra belemmeringen op, waardoor wordt gevreesd voor aanzienlijke economische schade.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Hoekstra houdt vast aan besparingsopdracht bij KLM

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra houdt vast aan de besparingsopdracht die hij aan de KLM-directie heeft meegegeven als voorwaarde voor miljardensteun om de coronacrisis door te komen. Daar kan "geen onsje vanaf", zegt de bewindsman.

1 uur geleden
Economie eurozone toonde sterkste herstel ooit in derde kwartaal

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone toonde in het derde kwartaal met afstand het sterkste herstel ooit gemeten. De groei bedroeg bijna 13 procent ten opzichte van het tweede kwartaal toen de economie nog zwaar gebukt ging onder de eerste coronalockdown, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

1 uur geleden
Franse economie toont sterk herstel in derde kwartaal

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Franse economie heeft in het derde kwartaal een sterk herstel doorgemaakt. Economen hadden in doorsnee niet op zo'n krachtige opleving gerekend. Toch blijven veel kenners pessimistisch aangezien nieuwe lockdownmaatregelen inmiddels weer voor nieuwe economische problemen zorgen.

2 uur geleden
Crisisoverleg bij KLM met bonden over loonmatiging

AMSTERDAM (ANP) - KLM heeft de vakbonden voor crisisoverleg bijeengeroepen. De partijen praten vrijdag vanaf 13.30 uur op het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen over aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden, om zich te verzekeren van noodsteun van de Nederlandse overheid van in totaal 3,4 miljard euro.

3 uur geleden
'Duizenden leegstaande winkels kunnen woningen worden'

AMSTERDAM (ANP) - Duizenden leegstaande winkels in Nederland kunnen worden omgebouwd tot woningen. Dat stelt vastgoedadviseur Colliers International in een rapport over de vastgoedmarkt. In de zeventig grootste steden zijn daar volgens het bedrijf tot tienduizend winkelruimtes geschikt voor.

3 uur geleden
KLM moet mogelijk dieper snijden in personeelsbestand

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM waarschuwt opnieuw voor verdere ingrepen in het personeelsbestand. De onderneming, onderdeel van Air France-KLM, wijst daarbij naar de recente ontwikkelingen rond het coronavirus, de tweede golf en sombere vooruitzichten voor de sector.

4 uur geleden
Winkelopeningen stuwen omzet moederbedrijf Pearle en EyeWish

SCHIPHOL (ANP) - Optiekketen GrandVision heeft zich in het derde kwartaal stevig hersteld van de coronadip. Het bedrijf, dat in Nederland ketens als Pearle en EyeWish heeft, boekte een hogere omzet nu vrijwel alle winkels weer open zijn. Die waren in de eerdere meetperiodes dit jaar vaak gesloten vanwege lockdownmaatregelen.

4 uur geleden