Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse bedrijven luiden noodklok over no-dealbrexit

Britse bedrijven luiden noodklok over no-dealbrexit

LONDEN (ANP) - Ruim zeventig Britse brancheverenigingen hebben de noodklok geluid over de gevolgen van een no-dealbrexit voor het bedrijfsleven. De groepen, die sectoren zoals de autobranche, luchtvaartbranche, chemische industrie en farmaceutische bedrijven vertegenwoordigen, zijn goed voor meer dan 7 miljoen banen in het Verenigd Koninkrijk. Ze roepen de regering van Boris Johnson op om terug te keren naar de onderhandelingstafel en alsnog een handelsakkoord te sluiten met de Europese Unie, schrijft zakenkrant Financial Times.

Vrijdag riep Johnson bedrijven op zich voor te bereiden op een vertrek uit de EU zonder handelsdeal. Dat gebeurde nadat een deadline die de Britse premier had gesteld was verlopen en de EU niet geneigd leek veel te bewegen om aan de Britse eisen te voldoen. De werkgeversorganisaties menen dat een deal essentieel is om banen te beschermen.

"Met compromis en vasthoudendheid kan een akkoord bereikt worden. Bedrijven roepen beide zijden op om een uitweg te vinden." Topmensen uit het bedrijfsleven hebben al eerder gewaarschuwd dat veel bedrijven niet voorbereid zijn op de verstoringen, extra administratieve handelingen en kosten die vanaf 1 januari gepaard gaan met handel met landen binnen de EU. Met name kleinere bedrijven hebben hun handen vol aan de gevolgen van de coronacrisis en kunnen zich nauwelijks voorbereiden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street krabbelt op na zware verliesbeurt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten donderdag enig herstel zien na de zware verliezen van een dag eerder. Beleggers verwerkten een meevallend cijfer over economische groei in de Verenigde Staten in het derde kwartaal. Daarnaast waren techaandelen in trek, vooruitlopend op de kwartaalcijfers van grote namen als Apple, Amazon, Google-moeder Alphabet en Facebook.

4 uur geleden
Moody's positiever over schulden HEMA

AMSTERDAM (ANP) - Kredietbeoordeaar Moody's is positiever over de financiële situatie van HEMA. Schuldeisers van de warenhuisketen namen het bedrijf dit jaar over van miljardair Marcel Boekhoorn, in ruil voor het gedeeltelijk kwijtschelden van de grote schuldenlast. Nu die herschikking van de schulden rond is, behoren leningen aan de winkelketen volgens Moody's niet meer tot de op één na risicovolste beleggingen.

5 uur geleden
Wereldbank: migranten sturen minder geld naar huis

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Migranten sturen door de coronacrisis naar verwachting veel minder geld naar huis. Dit jaar loopt het totaalbedrag met 7 procent terug en in 2021 met 14 procent, schat de Wereldbank. Eerder werd er nog van uitgegaan dat het bedrag volgend jaar weer zou oplopen.

6 uur geleden
Europese beurzen amper van hun plek na rentebesluit

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag dicht bij hun slotstanden van een dag eerder gebleven. Het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) zorgde voor weinig beweging op de handelsvloeren, ook al kondigde president Christine Lagarde aan in december met extra stimuleringsmaatregelen te komen. In Amsterdam was de blik gericht op olie- en gasreus Shell.

8 uur geleden
EU wil meer voortgang zien in brexitoverleg staatssteun en vis

BRUSSEL (ANP) - De onderhandelingen over de toekomstige betrekkingen tussen de Europese Unie en ex-lidstaat het Verenigd Koninkrijk spitsen zich toe op eerlijke onderlinge concurrentie en op de visserij. In deze "kritieke fase" van de besprekingen worden er "goede vorderingen geboekt", maar op deze twee punten "zou de EU meer voortgang willen zien", zegt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.

8 uur geleden
Shell denkt tot 2 miljard kwijt te zijn aan ontslagvergoedingen

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell verwacht bij zijn grootscheepse reorganisatie tussen de 1,5 miljard en 2 miljard dollar kwijt te zijn aan ontslagvergoedingen. Dat liet financieel topvrouw Jessica Uhl weten in een gesprek met analisten. Shell kondigde eind september aan tussen de 7000 en 9000 banen te schrappen, om zo de klap van de coronapandemie op de energiemarkten op te vangen en de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen.

8 uur geleden
Verliezen op Wall Street houden aan

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend lager aan de handelssessie begonnen. De vrees voor de gevolgen van het oplaaiende coronavirus overschaduwde de groeicijfers van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. Ook de fors dalende olieprijzen drukten het sentiment.

11 uur geleden