Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britse autoproductie blijft lager dan voor corona

Britse autoproductie blijft lager dan voor corona

LONDEN (ANP/DPA) - Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is de Britse autoproductie in mei fors gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afgelopen maand rolden volgens handelsorganisatie SMMT bijna 55.000 wagens van de band, een jaar eerder waren dat er slechts 5314. In 2019 lag het aantal echter twee keer zo hoog als nu. SMMT klaagt dat een wereldwijd tekort aan onderdelen zoals halfgeleiders het herstel van de industrie in de weg staat.

Hoofd Mike Hawes van de handelsorganisatie riep op tot meer inzet van de regering. "Als het Verenigd Koninkrijk competitief wil blijven, moet het een wereldwijd aantrekkelijk politiek kader bieden voor zowel de productie van voertuigen als de toeleveringsketens", zei Hawes. Investeringen in onderzoek en ontwikkeling en in laadinfrastructuur zouden moeten worden gestimuleerd om de emissiedoelstelling te halen.

Volgens SMMT werden in de eerste vijf maanden van 2021 in totaal 429.826 auto's geproduceerd in Groot-Brittannië, ruim 105.000 meer dan in 2020, maar 22,9 procent minder dan in dezelfde periode van 2019. Iets meer dan elke vijfde auto heeft een alternatieve aandrijving, elke zestiende wagen is een puur elektrisch exemplaar. De Britse auto-industrie moet het van de export hebben, meer dan een op de vier voertuigen wordt naar het buitenland verscheept. Ondanks de brexit blijft de EU met 53,6 procent de belangrijkste klant, vóór de VS (18,3 procent) en China (7,3 procent).

Meer uit Financieel

Lidl moet Intermarché miljoenen betalen om misleidende reclame

PARIJS (ANP/AFP) - Supermarktketen Lidl moet de Franse concurrent Intermarché 43 miljoen euro betalen. Volgens een hof van beroep in Frankrijk heeft het Duitse bedrijf consumenten misleid met tv-reclames. Dat komt neer op oneerlijke concurrentie, aldus de rechter.

16 minuten geleden
Europese Commissie wil deal met VS over handel binnen paar dagen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil graag binnen enkele dagen een deal met de Verenigde Staten over handelstarieven, hoewel de VS de pauze voor verhoogde importtarieven hebben verlengd naar 1 augustus. Dat laat een woordvoerder van de Europese Commissie woensdag weten.

17 minuten geleden
Treinreizigers weten binnenkort of ze last van stakingen krijgen

UTRECHT (ANP) - Voor treinreizigers en de NS breken spannende dagen aan. De komende dagen weten vakbonden VVMC, FNV en CNV of hun leden instemmen met het eindbod van de spoorwegmaatschappij voor een nieuwe cao. Als ze de voorstellen van de NS afwijzen, is de kans groot dat personeel met stakingen het treinverkeer opnieuw platlegt.

20 minuten geleden
BP verkoopt Nederlandse tankstations aan branchegenoot Catom

ROTTERDAM (ANP) - Het Britse olieconcern BP verkoopt al zijn tankstations in Nederland aan branchegenoot Catom. Het gaat om ongeveer 300 tankstations en vijftien laadstations voor elektrische auto's, maakte BP bekend. Catom is het bedrijf achter het brandstofmerk OK.

27 minuten geleden
VW verkoopt fors minder auto's in VS door Amerikaanse heffingen

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen heeft het afgelopen kwartaal in Noord-Amerika aanzienlijk minder auto's verkocht dan een jaar eerder. Het Duitse autoconcern had daarmee duidelijk last van importheffingen die de Verenigde Staten hebben ingesteld op auto's.

1 uur geleden
EU beschermt Airbus in handelsdeal met VS, melden bronnen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is dicht bij een voorlopig handelsakkoord met de Verenigde Staten dat de commerciële luchtvaart vrijstelt van bepaalde importheffingen. Vooral vliegtuigfabrikant Airbus zou daarvan profiteren, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Ook enkele andere belangrijke industrieën zouden worden uitgezonderd van heffingen, zoals de Duitse auto-industrie.

2 uur geleden
Nederlandse beursbedrijven evalueren diversiteitsbeleid door VS

DEN HAAG (ANP) - Verschillende Nederlandse bedrijven met een beursnotering evalueren hun diversiteitsbeleid. Het gaat om ondernemingen die ook actief zijn in de Verenigde Staten, waar sinds dit jaar nieuwe regelgeving geldt. Dat schrijft Eumedion, dat opkomt voor de belangen van institutionele beleggers.

4 uur geleden