Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Britse 50-plussers kunnen 3e vaccinatie in de herfst krijgen'

'Britse 50-plussers kunnen 3e vaccinatie in de herfst krijgen'

LONDEN (ANP) - Iedereen in Groot-Brittannië ouder dan vijftig jaar krijgt in de herfst een derde vaccinatieprik tegen Covid-19 aangeboden. Zo wil de Britse overheid een poging doen om nog voor Kerstmis de dreiging van de infectie volledig uit te roeien, schrijft de krant The Times.

Op het moment lopen er twee proeven voor vaccineren in de herfst, vertelt de voornaamste medische adviseur van de regering, Chris Whitty, aan de krant. De eerste proef kijkt naar vaccins die speciaal zijn aangepast om gemuteerde coronavarianten aan te pakken. De tweede proef is met een derde prik van de al gebruikte vaccins van Pfizer/BioNTech, AstraZeneca of Moderna.

In totaal hebben meer dan 34,6 miljoen mensen in Groot-Brittannië een eerste coronaprik gekregen, aldus de overheidsstatistieken dinsdag. Groot-Brittannië, dat 67 miljoen inwoners heeft, heeft deals voor meer dan 510 miljoen doses van acht verschillende Covid-19-vaccins, waarvan sommige nog in ontwikkeling zijn.

Groot-Brittannië zal 60 miljoen extra doses Pfizer-vaccin kopen, zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock vorige week. Daarmee loopt het land al vooruit op de mogelijke extra vaccinaties die ze hun inwoners in de herfst willen aanbieden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Gebouw met kantoren internationale pers bestookt in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP/RTR) - Een raketaanval heeft in de Gazastrook een gebouw getroffen met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press en nieuwszender al-Jazeera. Een getuige zegt dat het pand is ingestort.

1 uur geleden
Burgemeester Boedapest wil Orbán verslaan en premier worden

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De burgemeester van de Hongaarse hoofdstad Boedapest wil de premierskandidaat van de oppositie worden bij de komende verkiezingen. Zes partijen willen nauw gaan samenwerken om de Fidesz-partij te verslaan van premier Viktor Orbán, die al meer dan tien jaar aan de macht is.

3 uur geleden
China laat voor het eerst ruimtevaartuig landen op Mars

PEKING (ANP/AFP) - Een Chinese onbemande verkenner is succesvol geland op de planeet Mars, melden Chinese staatsmedia. De succesvolle landing van Zhurong, zoals het wagentje heet, is een triomf voor Peking, dat steeds meer ambities heeft op het gebied van ruimtevaart.

6 uur geleden
Voormalig Iraanse nucleair onderhandelaar wil president worden

TEHERAN (ANP/RTR) - De voormalige Iraanse parlementsvoorzitter en oud-nucleair onderhandelaar Ali Larijani wil meedoen aan de presidentsverkiezingen van komende maand. De staatstelevisie zond live uit hoe Larijani zich zaterdag kwam aanmelden.

7 uur geleden
India: 326.098 nieuwe coronabesmettingen in afgelopen etmaal

NEW DELHI (ANP/RTR) - In India zijn in de afgelopen 24 uur nog eens 326.098 coronabesmettingen vastgesteld, heeft het Indiase ministerie van Volksgezondheid zaterdagochtend gemeld. Dat zijn ongeveer 20.000 gevallen minder dan het aantal van vrijdag.

8 uur geleden
Doden en honderden gewonden in China door tornado's

SHANGHAI (ANP/RTR) - Twee tornado's in het Chinese Wuhan en de oostelijke provincie Jiangsu hebben zeker zeven personen het leven gekost. Daarnaast zijn er honderden gewonden gevallen en zijn er tal van huizen verwoest, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

8 uur geleden
VS laten weer migranten toe die zorg mogelijk niet kunnen betalen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten laten weer migranten toe die mogelijk een last kunnen gaan vormen voor het zorgsysteem, omdat ze zelf niet genoeg geld hebben om de zorg te betalen. President Joe Biden heeft het besluit van zijn voorganger Donald Trump om die migranten te weren ingetrokken.

17 uur geleden