Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brits parlement stemt over landelijke lockdown

Brits parlement stemt over landelijke lockdown

LONDEN (ANP) - Het Britse parlement stemt woensdag over een nieuwe lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Premier Boris Johnson zei eerder dat er geen andere keuze is dan een lockdown in Engeland om een tweede golf van de coronapandemie in te dammen.

Johnson verzette zich gedurende het grootste deel van de afgelopen maand tegen oproepen voor een nieuwe nationale lockdown. Zaterdag kondigde hij toch aan dat de beperkingen in heel Engeland op donderdag na middernacht beginnen en tot 2 december duren. Alle niet-noodzakelijke winkels moeten dicht. Maar in tegenstelling tot de lockdown van afgelopen voorjaar mogen onderwijsinstellingen, zoals scholen en universiteiten, openblijven.

Het Verenigd Koninkrijk, dat het hoogste officiële aantal coronadoden in Europa heeft, krijgt er dagelijks meer dan 20.000 nieuwe besmettingsgevallen bij. Wetenschappers hebben gewaarschuwd dat een worstcasescenario van 80.000 doden deze winter zou kunnen worden overschreden.

Meer uit Buitenland

Axios: Biden hield munitielevering aan Israël tegen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft afgelopen week een levering van munitie aan Israël stopgezet, bericht nieuwssite Axios op basis van Israëlische functionarissen. Het is voor het eerst sinds 7 oktober dat de Verenigde Staten zulke militaire leveringen pauzeren.

25 minuten geleden
Hamas: delegatie verlaat Caïro na einde gesprekken over bestand

CAÏRO (ANP/AFP) - De onderhandelaars van de Palestijnse beweging Hamas vertrekken deze zondag nog uit Caïro, nu de gesprekken over een wapenstilstand in de Egyptische hoofdstad zijn geëindigd. Dat zei een Hamas-functionaris tegen persbureau AFP.

57 minuten geleden
Nieuwszender Al Jazeera op zwart in Israël

JERUZALEM (ANP) - Al Jazeera is uit de lucht gehaald in Israël. Na de beslissing van de regering om de activiteiten van de Qatarese nieuwszender te verbieden, is de zender nu op zwart gegaan.

1 uur geleden
Xi gearriveerd in Parijs voor staatsbezoek en begin Europese tour

PARIJS (ANP/AFP) - De Chinese president Xi Jinping is in de Franse hoofdstad Parijs aangekomen voor een staatsbezoek, melden Chinese staatsmedia. Hij heeft er maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

2 uur geleden
Grenspost Gaza gesloten na raketaanval Hamas

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Israël heeft de grensovergang met Gaza bij Kerem Shalom gesloten na een raketaanval in de buurt. Hamas heeft de aanval opgeëist en zegt dat die gericht was op een Israëlische legerbasis. Er zijn meerdere Israëlische gewonden.

2 uur geleden
Al Jazeera hekelt verbod Israël, spreekt over politiek besluit

TEL AVIV (ANP/RTR) - Al Jazeera heeft verontwaardigd gereageerd op het Israëlische besluit om de activiteiten van de nieuwszender in het land te verbieden. "De achtergrond van dit besluit is niet professioneel of journalistiek, maar politiek", zei redactiechef Waleed Omari voor Israël en de Palestijnse gebieden tegen persbureau Reuters. Hij zei dat juridische stappen worden voorbereid.

3 uur geleden
Verdachte aanval Duitse Europarlementariër meldt zich bij politie

DRESDEN (ANP/DPA) - Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van een Europarlementariër. De politie meldt dat de verdachte een 17-jarige jongen is. Zijn verklaring wordt onderzocht.

5 uur geleden