Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Brits overheidstekort niet zomaar opgelost'

'Brits overheidstekort niet zomaar opgelost'

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Britse regering gaat niet proberen om het begrotingstekort van de ene op de andere dag op te lossen. Dat heeft de Britse minister van Financiën Rishi Sunak gezegd in een interview met Sky News. Naar verwachting zal de begrotingsverklaring die hij komende woensdag presenteert nog meer grote leningen omvatten om de economie door de coronacrisis te loodsen.

Sunak zei ook dat het ook belangrijk is om "op termijn ook sterke overheidsfinanciën te hebben". Daarmee lijkt de minister vooruit te lopen op toekomstige bezuinigingen en belastingverhogingen. De Britten hebben al ruim 300 miljard pond (346 miljard euro) uitgegeven aan maatregelen om de impact van de coronacrisis te verlichten.

De economie van het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar met bijna 10 procent gekrompen als gevolg van de coronacrisis. Dat is de grootste krimp sinds 1709, toen Europa werd getroffen door een ijskoude en lange winter. De Britse economie werd in 2020 hard geraakt door lockdowns en de reisbeperkingen. De Britse centrale bank verwacht dat de economie in het eerste kwartaal weer veel last zal hebben van de strikte lockdownmaatregelen en de verstoringen door de brexit.

In het Verenigd Koninkrijk is nog steeds een strenge lockdown van kracht. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus, en in het bijzonder de gemuteerde Britse variant die besmettelijker lijkt, in te dammen. De lockdownmaatregelen zijn naar verwachting nog maanden van kracht maar worden waarschijnlijk stap voor stap afgebouwd. Sunak zei dat het idee om mensen vaccinpaspoorten te geven zodat ze naar evenementen kunnen gaan, een manier kan zijn om het land en de economie te helpen herstellen.

Meer uit Financieel

EU dient klacht in bij WTO over Chinese regels voor patenten

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Europese Unie heeft bij de geschillencommissie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) een klacht ingediend tegen China. Het landenblok wil dat China de "oneerlijke en illegale handelspraktijken" op het gebied van intellectueel eigendom, oftewel patenten, beëindigt. De handelsspanningen tussen Europa en China dreigen daarmee verder op te lopen, na de Europese importheffingen op Chinese elektrische auto's en de Chinese onderzoeken naar de Europese zuivelindustrie en de sector sterke dranken.

14 minuten geleden
Isolatiesector snakt naar nieuwe methode voor vleermuisonderzoek

UTRECHT (ANP) - Strenge regels voor het opsporen van vleermuizen hebben het tempo waarin woningen worden geïsoleerd ook vorig jaar enorm vertraagd. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) voerden isolatiebedrijven ongeveer 70 procent minder opdrachten voor spouwmuurisolatie bij woningen uit. De organisatie waarschuwt dat bedrijven die in de particuliere markt werken dit jaar massaal failliet zullen gaan als de situatie niet snel verbetert. De sector heeft veel hoop gevestigd op een nieuwe opsporingsmethode, met zogeheten eDNA.

49 minuten geleden
PostNL zakt op afwachtend Damrak na winstwaarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - PostNL behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs, na een winstalarm. De post- en pakketbezorger heeft naar eigen zeggen een financieel teleurstellend jaar achter de rug, waarin de winst lager uitviel dan verwacht. PostNL heeft het al langer moeilijk door de krimpende postmarkt. Ook kampt het bedrijf met hogere loonkosten en een hoger dan verwacht ziekteverzuim. Daarnaast werd in het vierde kwartaal minder kerstpost verstuurd dan eerder ingeschat. Het aandeel werd 4 procent lager gezet. PostNL is de afgelopen jaren fors in waarde gedaald. De koers staat nu op ongeveer 1 euro per aandeel. In mei 2021 was dat nog meer dan 4,80 euro.

4 uur geleden
Aandacht voor winstalarm PostNL en inauguratie Trump op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar een winstalarm van PostNL. De post- en pakketbezorger heeft naar eigen zeggen een financieel teleurstellend jaar achter de rug, waarin de winst lager uitviel dan verwacht. PostNL heeft het al langer moeilijk door de krimpende postmarkt. Ook kampt het bedrijf met hogere loonkosten en een hoger dan verwacht ziekteverzuim. Daarnaast werd in het vierde kwartaal minder kerstpost verstuurd dan eerder ingeschat.

5 uur geleden
Bitcoin naar nieuw record op dag inauguratie Trump

SINGAPORE (ANP) - De waarde van de bitcoin heeft een nieuw record bereikt. 's Werelds bekendste cryptomunt was maandagochtend meer dan 109.000 dollar waard. De munt won afgelopen week al flink aan waarde, in aanloop naar de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump. Het vorige record stond op ruim 108.000 dollar.

5 uur geleden
Instagram kondigt nieuwe app voor videobewerking aan

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Instagram heeft een nieuwe app voor de bewerking van video's aangekondigd. Dat gebeurde op de dag dat TikTok korte tijd offline was in de Verenigde Staten. De app met de naam Edits moet in februari verschijnen.

5 uur geleden
PostNL: 2024 'financieel teleurstellend jaar' met lagere winst

DEN HAAG (ANP) - PostNL heeft een "financieel teleurstellend jaar" achter de rug. Volgens de post- en pakketbezorger viel de winst in 2024 lager uit dan verwacht. PostNL heeft het al langer moeilijk door de krimpende postmarkt. Ook kampte het bedrijf met hogere loonkosten door personeelstekorten en een hoger dan verwacht ziekteverzuim. Daarnaast werd in het vierde kwartaal minder kerstpost verstuurd dan eerder ingeschat, aldus PostNL.

6 uur geleden