Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brits koningspaar aangekomen op vliegveld van Edinburgh

Brits koningspaar aangekomen op vliegveld van Edinburgh

EDINBURGH (ANP) - Koning Charles en koningin-gemalin Camilla zijn maandagmiddag iets na 13.30 uur Nederlandse tijd aangekomen op het vliegveld van Edinburgh. Ruim een uur eerder was het koningspaar uit Londen vertrokken naar de Schotse hoofdstad voor onder meer een rouwbijeenkomst en een herdenkingsdienst voor koningin Elizabeth. Later op de dag bezoekt het paar het Schotse parlement.

Charles en Camilla werden opgehaald met een auto met daarop de Schotse koninklijke standaard, de vlag van het Britse koninklijk huis. Volgens de BBC staan een hoop Schotten langs de weg in de hoop een glimp op te vangen van het koningspaar.

Koningin Elizabeth, die vorige week op 96-jarige leeftijd overleed, wordt opgebaard in de St. Giles' Cathedral in Edinburgh. Later op de dag wordt ze van Holyroodhouse naar de kathedraal gebracht. Charles en Camilla lopen mee in die processie. Haar lichaam zal de kathedraal in worden gedragen met de Schotse kroon op de kist. Dinsdag wordt zij naar Londen gebracht.

Het bezoek van het koningspaar aan Schotland is tevens het eerste deel van hun reis langs de vier landen van het Verenigd Koninkrijk. Dinsdag bezoeken Charles en Camilla Noord-Ierland, vrijdag gaan ze naar Wales.

Meer uit Buitenland

Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

42 minuten geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

2 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

3 uur geleden
Maanlander staat rechtop en stuurt foto's naar de aarde

CAPE CANAVERAL (ANP) - De maanlander Odysseus van Intuitive Machines staat rechtop op de maan en stuurt data terug naar de aarde, maakte het Amerikaanse bedrijf bekend zo'n twee uur na de maanlanding.

3 uur geleden
Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

5 uur geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

5 uur geleden
Britse autoriteiten doen recordvangst van 5700 kilo cocaïne

SOUTHAMPTON (ANP) - De Britse autoriteiten hebben in de haven van Southampton 5700 kilo cocaïne onderschept in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De recordvangst gebeurde al op 8 februari, maar is nu pas bekend gemaakt, melden de National Crime Agency en de Border Force in een persbericht.

7 uur geleden