Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brits-Franse visserijgesprekken volgende week vervolgd

Brits-Franse visserijgesprekken volgende week vervolgd

PARIJS/LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De gesprekken over visrechten tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk worden begin volgende week vervolgd. De Britse minister David Frost sprak in Parijs met de Franse bewindsman Clément Beaune. Beiden hebben hun zorgen uiteengezet tijdens de ontmoeting over handel in het postbrexittijdperk, en alle complicaties die daarbij komen kijken.

Frankrijk liet woensdag al een in beslag genomen Britse vissersboot gaan, die volgens de Fransen zonder vergunning in hun wateren aan het werk was. Parijs vindt dat de Britten te weinig vergunningen voor Franse vissers afgeven,

De Franse regering stelde dreigementen om handelssancties in te stellen eerder deze week uit om de gesprekken een kans te geven. Die waren volgens Beaune "nuttig en positief", maar de problemen zijn nog zeker niet gladgestreken. "Er is nog veel werk te doen", zei hij, doelend op onder meer zo'n tweehonderd "missende" visvergunningen.

De Europese Commissie probeert ook een oplossing te vinden. Frost is vrijdag in Brussel om met Eurocommissaris Maroš Šefčovič te spreken, ook over de problemen in Noord-Ierland die het Britse vertrek uit de EU heeft veroorzaakt. Die werden ook besproken in Parijs.

Meer uit Buitenland

Gewonden bij steekpartij in Duitse school, dader aangehouden

WUPPERTAL (ANP) - In een middelbare school in het Duitse Wuppertal heeft iemand leerlingen met een mes aangevallen, melden Duitse media. Volgens Duitse media is de dader overmeesterd en aangehouden, nadat er gewonden waren gevallen.

47 minuten geleden
Italië mag van Albanees parlement twee asielkampen bouwen

TIRANA (ANP/RTR) - Het Albanese parlement heeft ingestemd met een migratiedeal met Italië. Dat land kan daardoor verdergaan met de bouw van twee aanmeldcentra. In die centra wordt gekeken of migranten in aanmerking komen om naar Italië te komen, of dat ze worden teruggestuurd.

49 minuten geleden
Drie maanden voorwaardelijk voor Belgische youtuber Acid

BRUSSEL (ANP) - De populaire Vlaamse youtuber Acid krijgt drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 800 euro opgelegd omdat hij vorig jaar namen heeft bekendgemaakt van leden van de studentenvereniging die betrokken waren geweest bij een gewelddadige ontgroening. Aankomend studentenlid Sanda Dia overleed als gevolg van de ontberingen. De lage straffen die de daders vervolgens kregen, wekten grote verontwaardiging in België.

2 uur geleden
Roep om vertrek Britse parlementsvoorzitter om Gazadebat

LONDEN (ANP) - De positie van de Britse Lagerhuisvoorzitter Lindsay Hoyle staat onder druk na een chaotisch verlopen debat over een wapenstilstand in de Gazastrook. Britse media berichten dat tientallen parlementariërs het vertrouwen in de voorzitter hebben opgezegd. Het voormalige Labourlid zag zich genoodzaakt excuses aan te bieden.

2 uur geleden
Kara-Moerza roept Poetin-critici vanuit cel op niet te wanhopen

MOSKOU (ANP/AFP) - De bekende Russische oppositiepoliticus Vladimir Kara-Moerza roept Russen op om niet te wanhopen na de dood van Aleksej Navalny. Net als Navalny voor zijn dood zit Kara-Moerza een lange gevangenisstraf uit in Siberië. De criticus van Vladimir Poetin werd tot 25 jaar veroordeeld voor het "verspreiden van desinformatie".

2 uur geleden
Kremlin: Biden had Poetin geen gestoorde hufter moeten noemen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt dat de Amerikaanse president Joe Biden zich op een ongepaste manier heeft uitgelaten over zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov heeft Biden zich gedragen als een "cowboy uit Hollywood".

2 uur geleden
Doden en gewonden bij schietpartij op Westelijke Jordaanoever

MAALE ADUMIM (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnse aanvallers hebben op de bezette Westelijke Jordaanoever het vuur geopend op automobilisten, meldt de Israëlische politie. Er vielen een dode en acht gewonden. De drie aanvallers zijn ook gedood.

3 uur geleden