Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

LONDEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij British Airways lijkt een staking van het grondpersoneel te kunnen voorkomen. De onderneming bereikte een akkoord met vakbond Unite waarin onder meer een hoger loon is afgesproken. Het grondpersoneel, dat eigenlijk over twee weken een driedaagse staking had gepland, mag nu over dat nieuwe akkoord stemmen.

Net als in veel andere landen klaagt personeel van British Airways over de hoge werkdruk en de lage beloning, zeker nu de inflatie zo hoog is. Luchtvaartmaatschappijen proberen ook meer personeel aan te trekken en als dat niet lukt schrappen ze vluchten. Zo kondigde British Airways woensdag nog aan tot en met oktober ruim 10.000 vluchten niet door te laten gaan.

Ook vliegvelden kampen met personeelstekorten, waardoor ze niet alle vluchten kunnen verwerken. Schiphol en de Londense luchthaven Heathrow beperkten bijvoorbeeld het aantal reizigers die deze zomer via die vliegvelden kunnen reizen. Duitse luchthavens willen de personeelstekorten oplossen door mensen uit het buitenland aan te trekken, bijvoorbeeld uit Turkije. De Duitse vliegvelden en commerciƫle bagage-afhandelaars willen in totaal zo 2000 mensen aantrekken om de tekorten tegen te gaan.

Waar veel luchtvaartmaatschappijen noodgedwongen vluchten schrappen, doet Emirates dat niet. De onderneming uit de Verenigde Arabische Emiraten zegt na gesprekken met luchthavenuitbaters en dienstverleners als bagageafhandelaars al haar geplande vluchten uit te kunnen voeren. In juli en augustus gaat het in totaal om 24.000 vluchten. Daarbij zijn ook vluchten van en naar Schiphol.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

11 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

13 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

15 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

16 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

17 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

17 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden