Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

LONDEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij British Airways lijkt een staking van het grondpersoneel te kunnen voorkomen. De onderneming bereikte een akkoord met vakbond Unite waarin onder meer een hoger loon is afgesproken. Het grondpersoneel, dat eigenlijk over twee weken een driedaagse staking had gepland, mag nu over dat nieuwe akkoord stemmen.

Net als in veel andere landen klaagt personeel van British Airways over de hoge werkdruk en de lage beloning, zeker nu de inflatie zo hoog is. Luchtvaartmaatschappijen proberen ook meer personeel aan te trekken en als dat niet lukt schrappen ze vluchten. Zo kondigde British Airways woensdag nog aan tot en met oktober ruim 10.000 vluchten niet door te laten gaan.

Ook vliegvelden kampen met personeelstekorten, waardoor ze niet alle vluchten kunnen verwerken. Schiphol en de Londense luchthaven Heathrow beperkten bijvoorbeeld het aantal reizigers die deze zomer via die vliegvelden kunnen reizen. Duitse luchthavens willen de personeelstekorten oplossen door mensen uit het buitenland aan te trekken, bijvoorbeeld uit Turkije. De Duitse vliegvelden en commerciële bagage-afhandelaars willen in totaal zo 2000 mensen aantrekken om de tekorten tegen te gaan.

Waar veel luchtvaartmaatschappijen noodgedwongen vluchten schrappen, doet Emirates dat niet. De onderneming uit de Verenigde Arabische Emiraten zegt na gesprekken met luchthavenuitbaters en dienstverleners als bagageafhandelaars al haar geplande vluchten uit te kunnen voeren. In juli en augustus gaat het in totaal om 24.000 vluchten. Daarbij zijn ook vluchten van en naar Schiphol.

Meer uit Financieel

Reuters: ING keurt Russische betaling voor oliedoorvoer goed

PRAAG (ANP) - De Slowaakse olieraffinaderij Slovnaft meldt dat een Europese bank een betaling goedkeurt waardoor olietoevoer via de Droezjba-pijpleiding naar Tsjechië kan worden hervat. Een ingewijde laat aan persbureau Reuters weten dat het om ING zou gaan.

42 minuten geleden
Grote Chinese staatsbedrijven schrappen beursnoteringen in VS

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Vijf grote Chinese staatsbedrijven hebben aangekondigd hun beursnoteringen op Wall Street te schrappen. De ondernemingen stonden op de lijst van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC van Chinese bedrijven die niet voldoen aan een twee jaar oude wet voor buitenlandse ondernemingen met een beursnotering in de Verenigde Staten.

48 minuten geleden
Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

1 uur geleden
Aegon opnieuw aan kop in AEX, Just Eat Takeaway onderaan

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar won een dag eerder al bijna 9 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers en kreeg er nog eens 3 procent bij na een verhoging van het koersdoel door analisten van Berenberg. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2 procent) werd daarentegen van de hand gedaan na het recente sterke koersherstel.

2 uur geleden
Economieminister Japan: meer kernenergie nodig

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan heeft meer energie uit kerncentrales nodig om de energievoorziening voor de toekomst veilig te stellen. Dat heeft de nieuwe minister van Economische Zaken, Handel en Industrie Yasutoshi Nishimura gezegd. Volgens hem moeten daarom meer reactoren heropgestart worden.

2 uur geleden
Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

LUXEMBURG (ANP) - De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.

2 uur geleden
Duitse boeren vrezen mislukte oogsten door droogte

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse boeren vrezen dat oogsten kunnen mislukken vanwege de enorme droogte. De problemen door de droogte komen bovenop de uitdagingen voor boeren door de sterk gestegen kosten voor energie, kunstmest en veevoer, zegt de president van brancheorganisatie Deutscher Bauernverband (DBV).

3 uur geleden