Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

British Airways voorkomt staking grondpersoneel met hoger loon

LONDEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij British Airways lijkt een staking van het grondpersoneel te kunnen voorkomen. De onderneming bereikte een akkoord met vakbond Unite waarin onder meer een hoger loon is afgesproken. Het grondpersoneel, dat eigenlijk over twee weken een driedaagse staking had gepland, mag nu over dat nieuwe akkoord stemmen.

Net als in veel andere landen klaagt personeel van British Airways over de hoge werkdruk en de lage beloning, zeker nu de inflatie zo hoog is. Luchtvaartmaatschappijen proberen ook meer personeel aan te trekken en als dat niet lukt schrappen ze vluchten. Zo kondigde British Airways woensdag nog aan tot en met oktober ruim 10.000 vluchten niet door te laten gaan.

Ook vliegvelden kampen met personeelstekorten, waardoor ze niet alle vluchten kunnen verwerken. Schiphol en de Londense luchthaven Heathrow beperkten bijvoorbeeld het aantal reizigers die deze zomer via die vliegvelden kunnen reizen. Duitse luchthavens willen de personeelstekorten oplossen door mensen uit het buitenland aan te trekken, bijvoorbeeld uit Turkije. De Duitse vliegvelden en commerciële bagage-afhandelaars willen in totaal zo 2000 mensen aantrekken om de tekorten tegen te gaan.

Waar veel luchtvaartmaatschappijen noodgedwongen vluchten schrappen, doet Emirates dat niet. De onderneming uit de Verenigde Arabische Emiraten zegt na gesprekken met luchthavenuitbaters en dienstverleners als bagageafhandelaars al haar geplande vluchten uit te kunnen voeren. In juli en augustus gaat het in totaal om 24.000 vluchten. Daarbij zijn ook vluchten van en naar Schiphol.

Meer uit Financieel

Investeerders azen op bioscoopketen Vue, aldus Bloomberg

LONDEN (ANP) - Bioscoopketen Vue International, ook in Nederland actief, is benaderd door investeringsmaatschappijen voor een mogelijke overname. Bronnen zeggen tegen persbureau Bloomberg dat Vue financiële adviseurs heeft ingeschakeld om de opties voor een verkoop te bekijken.

4 uur geleden
Pakketbezorger FedEx verliest flink op gemengd Wall Street

NEW YORK (ANP) - FedEx heeft vrijdag flink verloren op de aandelenbeurzen in New York. De post- en pakketbezorger is negatiever geworden over de omzet en winst van dit boekjaar, nadat de resultaten in het afgelopen kwartaal lager waren uitgevallen dan verwacht.

4 uur geleden
EU komt met aanklacht tegen Google om concurrentie, aldus bronnen

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - De Europese toezichthouder komt opnieuw met maatregelen die Google moeten dwingen meer ruimte te geven aan concurrenten in zijn zoekmachine. EU-functionarissen bereiden hierover een aanklacht voor tegen het moederbedrijf van Google, Alphabet, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

4 uur geleden
IMF-baas: rente verlagen balanceeroefening voor centrale bank

WASHINGTON (ANP/AFP) - Centrale banken hebben te maken met een "moeilijke balanceeroefening" bij het verlagen van de rente nu de inflatie aan het dalen is. Dat zei directeur Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een bijeenkomst in Washington, waar ook president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) aanwezig was.

4 uur geleden
Volkswagen schrapt honderden banen in China, melden ingewijden

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen is begonnen met het schrappen van enkele honderden banen in China. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Vooral bij Audi, onderdeel van Volkswagen, zouden veel banen verdwijnen.

6 uur geleden
Noorwegen gaat vangst wilde zalm verder inperken

NOORWEGEN (ANP/AFP) - Noorwegen gaat extra beperkingen invoeren voor de vangst van wilde zalm. Volgens Noorwegen is dat nodig omdat het aantal wilde zalmen de afgelopen jaren steeds verder is gedaald en een dieptepunt heeft bereikt. Daarbij wordt als oorzaak gewezen naar de kweek van zalm in bassins met netten in de Noorse fjorden.

6 uur geleden
Moederbedrijf Douwe Egberts hard omlaag op flink lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - JDE Peet's behoorde vrijdag tot de grootste dalers op een erg negatief gestemd Damrak. De koffieproducent achter onder meer Douwe Egberts pleitte eerder op de dag in zakenkrant Financial Times voor het uitstellen van de nieuwe ontbossingswet in de Europese Unie met zeker een jaar.

8 uur geleden