Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

British Airways schort alle vluchten vanaf Gatwick op

British Airways schort alle vluchten vanaf Gatwick op

LONDEN (ANP/RTR) - British Airways stopt tijdelijk met vliegen vanaf luchthaven London Gatwick. De beslissing om niet meer vanaf de een na drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk te vliegen, is genomen om kosten te drukken teneinde de coronacrisis te kunnen overleven.

British Airways-topman Alex Cruz waarschuwde eerder deze maand al dat de luchtvaartmaatschappij vecht voor zijn leven. Ontslagen en het aan de grond houden van vliegtuigen zijn onvermijdelijk, meldde Cruz.

"Vanwege de aanzienlijke restricties en de uitdagende marktomstandigheden, zoals bij veel andere luchtvaartmaatschappijen, moeten wij tijdelijk onze vliegschema bij Gatwick staken", aldus een woordvoerder van British Airways. Wel blijft de Britse vliegmaatschappij met enkele vluchten vertrekken vanaf luchthaven London Heathrow.

Moederbedrijf IAG zet in april en mei nog maar 25 procent van de normale capaciteit in. Ook prijsvechter easyJet, een geduchte concurrent van British Airways, neemt verregaande maatregelen vanwege de coronacrisis. Die maatschappij besloot maandag om zijn vloot voorlopig aan de grond te houden. Ryanair vliegt nog wel, maar met slechts 10 procent van de normale capaciteit. De luchthaven Gatwick kondigde vorige week al aan woensdag een van zijn twee terminals te sluiten.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

11 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

13 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

15 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

16 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

17 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

17 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden