Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

British Airways-moeder begint 2021 ook diep in het rood

British Airways-moeder begint 2021 ook diep in het rood

LONDEN (ANP) - Luchtvaartonderneming IAG, het moederbedrijf van onder andere British Airways en Iberia, heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een operationeel tekort van dik 1,1 miljard euro. Net als sectorgenoten kampt IAG met de gevolgen van de coronacrisis waardoor er veel minder wordt gereisd.

De maatschappijen onder de paraplu van IAG verwelkomden in de eerste maanden nog geen vijfde van het aantal reizigers in vergelijking met de situatie van voor de crisis. In het huidige kwartaal rekent de onderneming op circa een kwart van het aantal reizigers ten opzicht van het aantal mensen dat in het tweede kwartaal van 2019 aan boord stapte van een IAG-vlucht.

Om de crisis door te komen heeft ook IAG zijn kosten flink omlaag gebracht. Daarin is IAG niet uniek. Ook de ontwikkeling bij de vrachtdivisie, die op volle toeren draaide, is vergelijkbaar met die van sectorgenoten. In totaal werden door de IAG-maatschappijen 1306 vrachtvluchten uitgevoerd. Die zorgden ervoor dat er 350 miljoen euro aan inkomsten werden gegenereerd. Een recordbedrag voor een eerste kwartaal, aldus het bedrijf.

De totale omzet van IAG zakte op jaarbasis met bijna 79 procent tot 968 miljoen euro. De inkomsten die passagiers genereerden lagen bijna 90 procent onder het niveau van vorig jaar. Verder liep de schuld met bijna een vijfde op tot bijna 11,6 miljard euro. Vanwege de grote onzekerheden rond de crisis waagt IAG zich niet aan voorspellingen voor het hele jaar.

Meer uit Financieel

Omzet auto- en motorbranche minder hard gestegen

DEN HAAG (ANP) - In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

38 minuten geleden
1 op 4 mensen geeft meer uit aan feestdagen, 1 op 5 juist minder

AMSTERDAM (ANP) - Ruim een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht meer uit te geven aan Sinterklaas en Kerstmis dan vorig jaar en één op de vijf juist minder. Die laatste groep doet dat omdat de prijzen hoger zijn, omdat ze bewuster om willen gaan met geld en alleen noodzakelijke dingen willen kopen. Dat zegt ABN AMRO op basis van onderzoek onder 1250 mensen.

38 minuten geleden
Afvalfonds: meer extra statiegeldmachines, niet alleen in supers

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bij supermarkten moeten komende jaren honderden extra statiegeldmachines komen, om ervoor te zorgen dat mensen meer plastic flessen gaan inleveren. Dat staat in een nieuw plan dat het Afvalfonds Verpakkingen heeft ingediend bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

7 uur geleden
Krant: ongeveer helft Duitse intercitytreinen arriveert te laat

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft in november de slechtste punctualiteitscijfers in acht jaar neergezet met zijn langeafstandstreinen. Vorige maand arriveerde ongeveer de helft van de ICE's en normale intercity's van de onderneming te laat op bestemming, schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag.

8 uur geleden
Beursweek in teken van banenrapport VS, bezoek China en top Dubai

AMSTERDAM (ANP) - In de nieuwe beursweek gaat de aandacht van beleggers vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten. In de agenda staat ook een bezoek van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen aan China. De financiële markten zullen daarnaast met een schuin oog kijken naar de klimaattop in Dubai en de inmiddels weer in volle hevigheid voortwoedende oorlog in de Gazastrook.

8 uur geleden
Duitse kerstmarkten klagen over hoge kosten voor muziek

BERLIJN (ANP/DPA) - Veel exploitanten van kerstmarkten in Duitsland klagen over de buitensporige kosten voor muziek. Ze moeten namelijk voor de muziekrechten betalen bij het Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA). Die auteursrechtenorganisatie heeft zijn tarieven soms flink verhoogd omdat kerstmarkten eerder onjuiste gegevens doorspeelden om kosten te drukken.

13 uur geleden
Macron: toezeggingen voor handelsverdrag Mercosur niet voldoende

DUBAI (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

14 uur geleden