Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brit fietst 8000 kilometer voor goede doel

Brit fietst 8000 kilometer voor goede doel

BERWICK-UPON-TWEED (ANP) - Een Brit heeft 8000 kilometer gefietst door Groot-Brittannië en daarmee omgerekend 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. De 22-jarige Josh Garman kreeg tijdens de maandenlange reis allerlei tegenslagen te verduren. Hij belandde zelfs in het ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van de tocht af te maken.

Garman vertrok in april en fietste langs de Britse kustlijn. Hij eindigde met zijn fiets en gele aanhanger uiteindelijk op de plek waar hij begon: kustplaats Berwick-upon-Tweed. De fietser vertelde volgens de Britse omroep BBC dat mensen hem tijdens de laatste kilometers van zijn reis kwamen toejuichen.

De twintiger haalde het geld op voor de organisatie Hope for Hasti. Die financiert onderzoek naar een behandeling voor het Cornelia de Lange Syndroom (CdLS), een zeldzame genetische aandoening. De stichting is opgericht door de ouders van een meisje met de aandoening.

Ziekenhuis

De reis verliep verre van vlekkeloos. Zo kreeg Garman in Wales gezelschap van zijn vriendin, maar die crashte en belandde in het ziekenhuis. Een paar dagen later moest Garman zelf worden opgenomen. Hij was oververmoeid en kampte met uitdrogingsverschijnselen. Dat leidde tot een wekenlange onderbreking van de tocht.

De ontberingen die hij doorstond, leverden hem wel de dank op van de oprichters van Hope for Hasti. De vader van Hasti, die zelf ruim 1100 kilometer op blote voeten had afgelegd om geld op te halen, zei blij dat zijn dat hij Garman heeft geïnspireerd.

Die twintiger heeft al laten weten voorlopig niet meer fietsen te moeten denken. "Mijn lichaam is op alle mogelijke manieren kapot."

Meer uit Buitenland

Weer ruim 100.000 Israëliërs de straat op in protest

TEL AVIV (ANP/DPA) - In Israël is zaterdagavond weer massaal geprotesteerd tegen het beleid van de regering. In Tel Aviv waren meer dan 100.000 demonstranten op de been, ook in andere steden gingen mensen de straat op.

2 uur geleden
Oud-president Jimmy Carter (98) bezoekt parade in woonplaats

PLAINS (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter (98) en zijn vrouw Rosalynn (96) hebben zaterdag het jaarlijkse pindafestival in hun woonplaats Plains in de staat Georgia bezocht. Het paar werd in een auto langs een parade gereden.

3 uur geleden
Israël voert voor tweede dag op rij aanval uit op Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger laat weten dat het met een drone een aanval heeft uitgevoerd op de Gazastrook. Daarbij is een militaire commandopost van Hamas geraakt, de groep die het gebied controleert. Het is de tweede dag op rij dat Israël een aanval uitvoert op de Gazastrook, een gebied van minder dan vierhonderd vierkante kilometer waar ongeveer twee miljoen Palestijnen wonen.

6 uur geleden
Tientallen doden door grote brand bij oliedepot in Benin

PORTO-NOVO (ANP/AFP) - In het West-Afrikaanse land Benin zijn door een grote brand bij een illegale opslagplaats van olie zeker 34 mensen om het leven gekomen, onder wie twee baby's. De ramp vond plaats in een stadje niet ver van de grens met buurland Nigeria. Nog eens twintig mensen liggen in het ziekenhuis. Sommigen van hen zouden er slecht aan toe zijn.

8 uur geleden
Zelensky maakt ondanks spanningen korte stop in Polen

LUBLIN (ANP/AFP) - Op zijn terugweg van de Verenigde Staten en Canada heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky een korte stop gemaakt in Polen. Het bezoek komt op een moment dat de twee landen met elkaar in de clinch liggen over de export van graan.

8 uur geleden
Minister Lavrov: Westen vecht rechtstreekse strijd uit met Rusland

NEW YORK (ANP/RTR) - "Je kunt het noemen wat je wilt, maar het Westen vecht een rechtstreekse strijd met ons uit." Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov tijdens een bezoek aan de Verenigde Naties in New York over de oorlog in Oekraïne.

9 uur geleden
'Onacceptabel geweld' tijdens Franse mars tegen politiegeweld

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, spreekt van "onacceptabel geweld" nadat demonstranten in Parijs een politiewagen hadden aangevallen met een breekijzer en ruiten hadden ingeslagen van een bankkantoor. Daarbij zou een persoon gewond zijn geraakt.

9 uur geleden