Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brighton wint in slotfase en beëindigt sterke reeks Tottenham

Brighton wint in slotfase en beëindigt sterke reeks Tottenham

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur heeft in de jacht op een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League punten verspeeld. De Londenaren gingen voor eigen publiek onderuit tegen Brighton & Hove Albion: 0-1. De Belg Leandro Trossard passeerde doelman Hugo Lloris in de 90e minuut, door zichzelf eerst met een goede kapbeweging vrij te spelen.

Joël Veltman was een van de vijf verdedigers van Brighton die de spitsen van de Spurs van scoren afhielden. De oud-Ajacied blokte in de beginfase van de tweede helft een schot van de Zuid-Koreaan Son Heung-min. Tottenham wist tegen Brighton maar weinig te creëren. De vorige drie duels was het elftal van coach Antonio Conte behoorlijk trefzeker, met overwinningen op West Ham United (3-1), Newcastle United (5-1) en Aston Villa (0-4).

Aanvaller Steven Bergwijn kwam kort voor het doelpunt van Trossard als vervanger van Son in de ploeg bij Tottenham, dat vierde blijft en na 32 duels 57 punten heeft. Nummer 5 Arsenal heeft 3 punten minder maar ook twee wedstrijden minder gespeeld.

De eerste vier clubs uit de Premier League plaatsen zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Meer uit Voetbal

Oud-doelman Van Breukelen overhandigt PSV'ers kampioensschaal

EINDHOVEN (ANP) - De selectie van PSV kreeg de schaal uitgereikt die bij de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis hoort. Dat gebeurde in het Philips-stadion door Hans van Breukelen. De oud-doelman gaf de kampioensschaal aan aanvoerder Luuk de Jong, die in de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) niet wist te scoren en dit seizoen voorlopig op 27 doelpunten blijft staan.

16 minuten geleden
PSV verkleint achterstand op Ajax tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie verkleind tot elf. De Eindhovenaren behaalden tegen Sparta (4-2) hun 25e kampioenschap in Nederland en de eerste sinds 2018.

44 minuten geleden
RKC scoort voor het eerst vijf keer in uitduel Eredivisie

ALMELO (ANP) - RKC Waalwijk heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser scoorde op bezoek bij Heracles Almelo voor het eerst vijf keer in een uitduel op het hoogste niveau van Nederland (0-5).

45 minuten geleden
Vierde landstitel in zestien jaar voor PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV pakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

46 minuten geleden
PSV stelt 25e landstitel veilig met moeizame zege op Sparta

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zich voor de 25e keer verzekerd van de landstitel. De Eindhovenaren maakten het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam wel lastig. Na een ruststand van 2-2 won PSV met 4-2 en kon het feest in het Philips-stadion alsnog uitgebreid gevierd worden.

49 minuten geleden
PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam

EINDHOVEN (ANP) - PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord.

58 minuten geleden
Ajax start met Henderson, Brobbey en Akpom tegen FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Jordan Henderson begint zondagmiddag met Ajax aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure die hem zo'n anderhalve maand aan de kant heeft gehouden.

1 uur geleden