Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brexitonderhandelaar Barnier: bal ligt bij Boris Johnson

Brexitonderhandelaar Barnier: bal ligt bij Boris Johnson

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese brexitonderhandelaar Michel Barnier heeft ambassadeurs van de 27 landen van de Europese Unie laten weten dat er na een dag onderhandelen zondag nog geen akkoord is bereikt. Volgens hem is de Britse premier Boris Johnson nu aan zet. Barnier spreekt later maandagochtend nog met een commissie van het Europees Parlement.

Van de drie belangrijkste struikelblokken lijkt de toegang tot de Britse visgronden het minst groot. Op dat gebied zijn volgens ingewijden van beide zijden de contouren van een compromis zichtbaar. Daarmee lijkt het vlak van eerlijke concurrentie tussen Europese en Britse bedrijven nu het belangrijkste obstakel voor een handelsakkoord te zijn. Ook toezicht op naleving van de afspraken blijft nog een heet hangijzer.

Vrijdag zetten Barnier en zijn Britse collega David Frost de onderhandelingen nog op pauze om met hun leiders te overleggen. Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie en Johnson belden een dag later en besloten ondanks de nog altijd stevige verschillen nog een laatste poging te doen om tot een akkoord te komen. Daarop kwamen Barnier en Frost zondag weer bijeen.

De tijd begint ondertussen serieus te dringen voor een akkoord. Dat moet goedgekeurd worden voordat de overgangsperiode na de brexit aan het einde van dit jaar afloopt. Zonder akkoord komen er onder meer importheffingen over en weer en wordt zakendoen met het Verenigd Koninkrijk dus duurder voor Europese bedrijven.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

9 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

12 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

14 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

16 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden