Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bredase chatleverancier CM.com blijft sterk groeien

Bredase chatleverancier CM.com blijft sterk groeien

BREDA (ANP) - De Bredase leverancier van onder meer chatdiensten CM.com heeft opnieuw een goed kwartaal doorgemaakt. Ditmaal verdubbelde de omzet ruim vergeleken met een jaar eerder. Directeuren Jeroen van Glabbeek en Jörg de Graaf zeggen daar "best tevreden" mee te zijn. Volgens de directie presteerde het bedrijf goed "op alle fronten, in alle landen, met alle overnames en met alle producten".

CM.com levert vanuit zo’n 25 landen diensten voor klantcontact, zoals via chats en automatische sms-systemen. Voor de Nederlandse overheid, maar ook in het Midden-Oosten verzorgt het bedrijf bijvoorbeeld de berichten die mensen krijgen na het maken van een coronatest- of vaccinatie-afspraak. Ook is de in 1999 opgerichte onderneming actief in de betalings- en kaartverkoopindustrie.

De totale omzet groeide de afgelopen drie maanden met 119 procent op jaarbasis en bedroeg dik 62 miljoen euro. Dat is sterker dan verwacht en zorgt ervoor dat de verwachte omzetgroei voor dit kalenderjaar is verhoogd naar 55 tot 69 procent. De brutowinst was het afgelopen kwartaal ruim 15 miljoen euro, tegen bijna 6 miljoen euro eerder in dezelfde periode vorig jaar.

Evenementen

Hoewel het bedrijf profiteerde van de gevolgen van de coronapandemie, verwacht CM.com geen terugloop zodra alle maatregelen zijn opgeheven. "De kaartverkoop voor festivals en voetbalwedstrijden was de afgelopen tijd nog moeizaam, net als onze diensten voor de reissector", zeggen de directeuren. Ze verwachten dat het heropenen van die branches voor meer inkomsten zal zorgen.

De groei is in andere landen sterker dan in het thuisland. Sterke markten zijn volgens de directeuren de VS, Zuid-Europa en India. Uitbreidingen naar de grote landen Indonesië en Australië staan bovenaan het lijstje, hoewel dit nog niet concreet is. Als grootste groeimogelijkheid ziet CM.com het combineren van zijn diensten, door bijvoorbeeld via klantcontact verkregen gegevens in te zetten voor verkoopdoeleinden.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

14 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

14 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

14 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

14 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

14 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

15 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

15 uur geleden