
Bredase chatleverancier CM.com blijft sterk groeien
BREDA (ANP) - De Bredase leverancier van onder meer chatdiensten CM.com heeft opnieuw een goed kwartaal doorgemaakt. Ditmaal verdubbelde de omzet ruim vergeleken met een jaar eerder. Directeuren Jeroen van Glabbeek en Jörg de Graaf zeggen daar "best tevreden" mee te zijn. Volgens de directie presteerde het bedrijf goed "op alle fronten, in alle landen, met alle overnames en met alle producten".
CM.com levert vanuit zo’n 25 landen diensten voor klantcontact, zoals via chats en automatische sms-systemen. Voor de Nederlandse overheid, maar ook in het Midden-Oosten verzorgt het bedrijf bijvoorbeeld de berichten die mensen krijgen na het maken van een coronatest- of vaccinatie-afspraak. Ook is de in 1999 opgerichte onderneming actief in de betalings- en kaartverkoopindustrie.
De totale omzet groeide de afgelopen drie maanden met 119 procent op jaarbasis en bedroeg dik 62 miljoen euro. Dat is sterker dan verwacht en zorgt ervoor dat de verwachte omzetgroei voor dit kalenderjaar is verhoogd naar 55 tot 69 procent. De brutowinst was het afgelopen kwartaal ruim 15 miljoen euro, tegen bijna 6 miljoen euro eerder in dezelfde periode vorig jaar.
Evenementen
Hoewel het bedrijf profiteerde van de gevolgen van de coronapandemie, verwacht CM.com geen terugloop zodra alle maatregelen zijn opgeheven. "De kaartverkoop voor festivals en voetbalwedstrijden was de afgelopen tijd nog moeizaam, net als onze diensten voor de reissector", zeggen de directeuren. Ze verwachten dat het heropenen van die branches voor meer inkomsten zal zorgen.
De groei is in andere landen sterker dan in het thuisland. Sterke markten zijn volgens de directeuren de VS, Zuid-Europa en India. Uitbreidingen naar de grote landen Indonesië en Australië staan bovenaan het lijstje, hoewel dit nog niet concreet is. Als grootste groeimogelijkheid ziet CM.com het combineren van zijn diensten, door bijvoorbeeld via klantcontact verkregen gegevens in te zetten voor verkoopdoeleinden.
Meer uit Financieel
EINDHOVEN (ANP) - Onderzoeksinstituut TNO gaat samenwerken met het Japanse techbedrijf Dai Nippon Printing (DNP). Ze richten zich op de ontwikkeling van technologie voor snelle gegevensverwerking tegen lager energieverbruik. Door de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) is daar grote behoefte aan, aldus TNO. De ontwikkeling vindt plaats op de High Tech Campus in Eindhoven.
38 minuten geledenNEW YORK (ANP/RTR) - De bitcoin zet zijn recordjacht voort. Vrijdagochtend steeg de waarde van de bekendste digitale munt tot meer dan 118.000 dollar. De koers wordt vooral gedreven door de vraag van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, en het cryptovriendelijke beleid van de Amerikaanse regering onder president Donald Trump.
49 minuten geledenLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Luchthaven Heathrow wil 10 miljard pond (omgerekend 11,6 miljard euro) investeren. Dat geld moet onder meer gaan naar het herinrichten van terminals en het verbeteren van de punctualiteit met behulp van kunstmatige intelligentie. Het Londense vliegveld heeft daarvoor een investeringsplan ingediend bij de Britse luchtvaartautoriteit.
52 minuten geledenNEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Samsung Electronics wil later dit jaar beginnen met de verkoop van zijn eerste trifold-vouwtelefoon. Dat is een vouwbare smartphone met drie schermpanelen die samenklappen, waardoor het toestel compacter is dan een standaard smartphone.
57 minuten geledenNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump wil de meeste landen importheffingen van 15 tot 20 procent opleggen, zei hij tegen nieuwszender NBC News. Dat tarief zou gelden voor producten uit landen waarvoor de Amerikaanse regering geen specifiek tarief heeft aangekondigd in een brief.
58 minuten geledenDEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in mei licht gestegen. De groei viel wel terug ten opzichte van een maand eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek werden er vooral meer chemische producten en machines uitgevoerd. De groei kwam uit op 0,5 procent.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Het aantal faillissementen is in juni fors afgenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vorige maand 313 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn 69 faillissementen minder dan in dezelfde maand een jaar eerder, een daling van 18 procent. Vergeleken met mei daalde het aantal faillissementen met 11 procent.
2 uur geleden