Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bredanaar botst op voorgevels met tank lachgas in auto

Bredanaar botst op voorgevels met tank lachgas in auto

BREDA (ANP) - Een 29-jarige man uit Breda is zondagochtend in zijn woonplaats met zijn auto tegen de voorgevels van twee woningen gereden. De man, die een tank met twee liter lachgas tussen de beide voorstoelen had staan, reed vermoedelijk te hard. Van een pand raakte de voordeur, een ruit en een houten kozijn zwaar beschadigd. Van beide huizen lijken daarbij enkele muurstenen naar binnen te zijn gedrukt, meldt de politie.

Het voorval vond rond 06.40 uur plaats op de Fellenoordstraat. Omstanders hielpen de bestuurder uit de auto. De man had een schouder uit de kom en zou een elleboog hebben gebroken. Vermoedelijk had hij geen autogordel om.

De auto was zwaar beschadigd. Naast de tank met lachgas vond de politie bij de versnellingspook een kapotte zwarte ballon. Uit een blaasproef bleek dat de man niet onder invloed van alcohol was. Vermoedelijk kon de bestuurder door een te hoge snelheid de bocht niet maken, waarna hij tegen de voorgevels van de woning reed. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren, wegens gevaarlijk rijgedrag.

Meer uit Binnenland

Advocaat bevestigt: omgekomen Amsterdammer is Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - De 26-jarige Amsterdammer die zondagochtend omkwam door een schietpartij in Amsterdam, is inderdaad Danzel Silos, ook wel bekend als rapper Bigidagoe. Zijn advocaat Gardel Purperhart heeft berichtgeving hierover van Het Parool bevestigd.

2 uur geleden
Voor tweede nacht op rij minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de tweede nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat in de nacht van zaterdag op zondag 1942 mensen verbleven in het aanmeldcentrum.

4 uur geleden
Amsterdammer komt om door schietpartij in hoofdstad

AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige Amsterdammer is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk, meldt een politiewoordvoerder.

5 uur geleden
Jongen (14) gewond bij explosie in Capelle en aangehouden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk een explosief heeft laten afgaan bij een huis in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Datzelfde pand was al vaker doelwit. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht.

6 uur geleden
Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

7 uur geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

8 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

13 uur geleden