Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brazilië meldt als tweede land meer dan miljoen coronagevallen

Brazilië meldt als tweede land meer dan miljoen coronagevallen

BRASILIA (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Brazilië heeft als tweede land in de wereld meer dan een miljoen coronabesmettingen gemeld. De autoriteiten maakten vrijdag bekend dat bij nog eens 54.771 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Het totale dodental door de uitbraak staat inmiddels op 48.954.

Het 210 miljoen inwoners tellende land stelde op 26 februari voor het eerst een besmetting vast. Sommige experts denken dat inmiddels al vele miljoenen mensen zijn besmet. "Het echte aantal is waarschijnlijk minstens 3 miljoen. Het zou zelfs zo hoog als 10 miljoen kunnen zijn", zei een deskundige van een universiteit in São Paulo.

De uitbraak heeft geleid tot conflicten tussen president Jair Bolsonaro, die soms de Tropische Trump wordt genoemd, en gouverneurs die hardere maatregelen willen. Bolsonaro ziet niets in social distancing, heeft het virus een "griepje" genoemd en geneesmiddelen aangeprezen waarvan niet duidelijk is of ze effectief zijn tegen het coronavirus.

Het virus is voor zover bekend naar Brazilië gekomen via reizigers uit Europa. Het verspreidde zich vervolgens over grote delen van het land. Wereldwijd zijn alleen de Verenigde Staten zwaarder getroffen door de pandemie. Daar is melding gemaakt van meer dan 2 miljoen besmettingen en de dood van bijna 119.000 coronapatiënten.

Meer uit Buitenland

Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

10 minuten geleden
Malawi wil duizenden mensen naar Israël sturen voor boerderijwerk

LILONGWE (ANP/RTR) - De regering van Malawi heeft plannen aangekondigd om duizenden mensen naar Israël te sturen om daar op boerderijen te werken. "We denken in eerste instantie aan ongeveer 5000 mensen, daar mikken we nu op", zegt minister van Informatie Moses Kunkuyu tegen de BBC.

1 uur geleden
Finland sluit laatste grensovergang met Rusland

HELSINKI (ANP/RTR) - Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

1 uur geleden
Amerikaans-Israëlisch overleg met Qatar over meer vrijlatingen

TEL AVIV/DOHA (ANP/AFP) - De leiders van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, William Burns, de Israëlische dienst Mossad, David Barnea en de premier van Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani, overleggen dinsdag in Qatar over de overeenkomsten tussen Israël en Hamas. Volgens Israëlische media zouden de strijdende partijen willen praten over een langere wapenstilstand en de vrijlating van meer mensen dan tot dusver was afgesproken. Ze zouden ook spreken over de vraag of er ook andere gijzelaars of gevangenen vrij zouden kunnen komen.

2 uur geleden
Media: echtgenote Oekraïense spionnenchef mogelijk vergiftigd

KYIV (ANP/AFP/RTR) - De echtgenote van de Oekraïense militaire inlichtingenchef Kyrylo Boedanov lijdt aan vergiftigingsverschijnselen. Er wordt rekening gehouden met een moordaanslag, bevestigt een inlichtingenbron tegenover persbureau AFP na berichten in Oekraïense media.

3 uur geleden
Vaticaan bevestigt bezoek paus aan klimaattop Dubai

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Het Vaticaan zegt dat paus Franciscus zoals gepland naar de COP28 in Dubai gaat. De bevestiging komt nadat het hoofd van de rooms-katholieke kerk afgelopen weekend door ziekte een deel van zijn werk moest neerleggen.

3 uur geleden
Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

4 uur geleden