Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brazilië meldt als derde land meer dan 10 miljoen coronagevallen

Brazilië meldt als derde land meer dan 10 miljoen coronagevallen

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP/RTR) - Brazilië heeft als derde land in de wereld meer dan 10 miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Alleen de Verenigde Staten en India hebben meer coronagevallen gemeld.

Het ruim 210 miljoen inwoners tellende Brazilië is het grootste land in Zuid-Amerika. De autoriteiten maakten donderdag melding van 51.900 nieuwe besmettingen. Ook overleden nog eens 1367 coronapatiënten. Het land heeft daarmee in totaal 10.030.626 coronagevallen en 243.400 sterfgevallen gemeld.

In Brazilië worden sinds januari mensen ingeënt met het Chinese CoronaVac en het coronavaccin van AstraZeneca. Die vaccinatiecampagne verloopt niet vlekkeloos. In sommige steden, waaronder ook Rio de Janeiro, moest het vaccineren worden stilgelegd omdat te weinig doses beschikbaar waren.

Er bestaat internationaal ook bezorgdheid over een coronavariant die is ontdekt in het Braziliaanse Amazonegebied. Die wordt gezien als besmettelijker en is al vastgesteld in zes Braziliaanse deelstaten. In de Amazonestad Manaus raakten ziekenhuizen overbelast en moesten patiënten met vliegtuigen worden overgebracht naar andere deelstaten.

Meer uit Buitenland

Agenten gewond na zelfmoordaanslag in Ankara

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een persoon zichzelf opgeblazen op een paar honderd meter van de ingang van het Turkse parlement in Ankara. Een tweede persoon kon worden "geneutraliseerd" voordat hij schade kon aanrichten. Het ministerie spreekt van een "terroristische aanslag".

1 uur geleden
Drie graanschepen vertrokken uit Oekraïne, ondanks aanvallen

ODESA (ANP/AFP/RTR) - Er zijn zondagochtend opnieuw drie graanschepen vertrokken uit Oekraïense havens nabij Odesa aan de Zwarte Zee. Dat blijkt uit informatie van MarineTraffic, dat het wereldwijde scheepvaartverkeer monitort.

1 uur geleden
Explosie en geweerschoten bij Turks parlement

ANKARA (ANP/AFP) - Vlakbij het Turkse parlement, in de hoofdstad Ankara, zijn een zware explosie en geweerschoten waargenomen. Het parlement zou later op de dag na een reces opnieuw openen. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een eerste reactie weten dat het zou gaan om "een terroristische aanslag".

2 uur geleden
Partij die wil breken met Kyiv wint Slowaakse verkiezingen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische partij Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent.

3 uur geleden
Dierenarts in Duitsland wordt verpletterd door koe en sterft

RAISTING (ANP/DPA) - Een 67-jarige dierenarts is zaterdagmiddag in Duitsland omgekomen door een arbeidsongeval met een koe. De man werd door het dier verpletterd in een stal in Raisting, een klein plaatsje in de Duitse deelstaat Beieren.

9 uur geleden
Populistische Smer-SD wint verkiezingen Slowakije

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De populistische Smer-SD heeft de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. Na het tellen van de stemmen in ruim 99 procent van de kiesdistricten staat de partij van voormalig premier Robert Fico op 23,3 procent. De liberale partij Progressief Slowakije (PS), die zaterdag in meerdere exitpolls nog werd aangewezen als winnaar, staat op 17 procent en HLAS is goed voor ongeveer 15 procent.

12 uur geleden
Amerikaans Huis neemt voorstel McCarthy aan en voorkomt shutdown

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag ingestemd met een voorstel van de Republikein Kevin McCarthy voor een noodfinanciering. De dreigende shutdown van de overheid is daarmee voorlopig van de baan. De overbruggingsperiode is 45 dagen.

13 uur geleden