Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brazilië en Argentinië winnen en krijgen WK in zicht

Brazilië en Argentinië winnen en krijgen WK in zicht

MANAUS (ANP) - Brazilië en Argentinië kunnen het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar al bijna niet meer mislopen. Beide landen wonnen opnieuw in de kwalificatie en zijn na elf speelronden nog ongeslagen.

Brazilië was in Manaus met 4-1 te sterk voor Uruguay, dat nu vijfde staat. Neymar opende in de 10e minuut de score, gevolgd door treffers van Raphinha (twee) en Gabriel Barbosa. Luis Suárez deed tussendoor wat terug voor Uruguay. Ajacied Antony viel in de 61e minuut in bij Brazilië.

Argentinië behaalde een kleine zege op Peru (1-0). Lautaro Martínez maakte kort voor rust het doelpunt in Buenos Aires. In de tweede helft miste Yoshimar Yotún een strafschop voor Peru. Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico, allebei uitkomend voor Ajax, bleven op de bank zitten.

Pulgar

Chili zette Venezuela met 3-0 aan de kant. Erick Pulgar scoorde twee keer. Colombia kwam tegen Ecuador niet verder dan een gelijkspel (0-0) en Bolivia versloeg Paraguay met 4-0.

Brazilië leidt in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule met 31 punten uit elf duels. Argentinië is tweede met 25 punten na elf wedstrijden. Alle andere landen hebben al twaalf keer gespeeld. Ecuador is derde met 17 punten, gevolgd door Colombia (16), Uruguay (16), Chili (13), Bolivia (12), Paraguay (12), Peru (11) en Venezuela (7).

WK in Qatar in 2022

De nummers 1 tot en met 4 kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK in Qatar, dat in november 2022 begint. De nummer 5 krijgt via de play-offs nog een kans om zich te plaatsen.

In november gaat de kwalificatie verder. Argentinië ontvangt in die maand Brazilië.

Meer uit Voetbal

Slot laat zich voor bekerfinale niet misleiden door ranglijst

ZEIST (ANP) - Feyenoord-trainer Arne Slot laat zich in aanloop naar de bekerfinale tegen NEC niet misleiden door het verschil op de ranglijst tussen de Rotterdammers en NEC. "De stand voor de tweede seizoenshelft geeft een heel ander beeld", wist de coach van de nummer 2 van de Eredivisie.

9 minuten geleden
Vitesse behoudt licentie en degradeert na 18 punten aftrek

ARNHEM (ANP) - Vitesse behoudt voorlopig de licentie. De Arnhemse club heeft wel 18 punten in mindering gekregen, meldt de licentiecommissie van de KNVB. Door de puntenstraf is Vitesse officieel gedegradeerd.

35 minuten geleden
NEC-spelers moeten in finale 'wedstrijd van ons leven spelen'

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC denkt dat de Nijmegenaren zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de "wedstrijd van ons leven moeten spelen". "De kansen liggen er, maar we moeten het nog wel uitvoeren op het veld en daar werken we richting de finale aan", zei Meijer tijdens de persconferentie.

37 minuten geleden
Engelse voetbalbond en clubs ruziën over schrappen replays FA Cup

LONDEN (ANP) - De beslissing van de Engelse voetbalbond om de replays in de FA Cup vanaf volgend seizoen te schrappen is niet overal goed ontvangen. De FA zegt dat die beslissing in goed overleg is genomen met onder meer de English Football League. Maar die organisatie, die de clubs op lagere niveaus vertegenwoordigt, ontkent en zegt dat hen niets gevraagd is.

38 minuten geleden
Slot vindt uitslag finale niet bepalend voor seizoen Feyenoord

ZEIST (ANP) - De uitslag van de bekerfinale van zondag tegen NEC zal voor Feyenoord-trainer Arne Slot niet bepalen of het seizoen geslaagd is of niet. "Daar zijn veel componenten voor, maar de media kijken vaak of een ploeg een prijs wint of niet", wist Slot tijdens de persconferentie in aanloop naar de finale.

46 minuten geleden
NEC-coach Meijer heeft voor bekerfinale bijna fitte selectie

ZEIST (ANP) - Trainer Rogier Meijer van NEC heeft zondag in de bekerfinale tegen Feyenoord de beschikking over een fitte selectie, op de langer geblesseerde Yvandro Borges Sanches na. "De andere spelers zijn beschikbaar", zei de coach op de persconferentie twee dagen voor de eindstrijd.

1 uur geleden
Slot kan in bekerfinale beroep doen op basis van laatste weken

ZEIST (ANP) - Trainer Arne Slot van Feyenoord kan zondag in de bekerfinale tegen NEC een beroep doen op zijn basisspelers van de laatste weken. "De selectie is fit, op de bekende gevallen na", zei de coach op de persconferentie in Zeist richting de eindstrijd.

1 uur geleden