Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braziliaanse rechter heft tijdelijke blokkade Telegram op

Braziliaanse rechter heft tijdelijke blokkade Telegram op

BRASILIA (ANP/AFP) - De rechter van het Hooggerechtshof die vrijdag de berichtendienst Telegram in Brazilië had laten blokkeren, heeft die uitspraak zondag teruggedraaid, nadat het technologiebedrijf had voldaan aan een rechterlijk bevel om wijzigingen aan te brengen in het platform.

Het bevel om de app in het hele land te blokkeren, dat vrijdag was gepubliceerd, werd nooit van kracht en Telegram had het hele weekend normaal gefunctioneerd in Brazilië.

Vrijdag had de Braziliaanse president Jair Bolsonaro nog zijn ongenoegen geuit over de beslissing om de populaire berichtendienst te blokkeren. Volgens hem was de uitspraak "ontoelaatbaar" en een bedreiging van "de vrijheid" van Brazilianen.

Meer uit Buitenland

Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

58 minuten geleden
AI-chef Meta: taalmodellen worden nooit zo slim als mensen

SAN FRANCISCO (ANP) - Volgens het hoofd kunstmatige intelligentie (AI) van Meta, Yann LeCun, kunnen op taal gebaseerde AI-modellen nooit zo slim worden als mensen. Ook stelt LeCun, in een interview met zakenkrant The Financial Times, dat de huidige AI-methoden gebrekkig zijn.

1 uur geleden
President Ecuador roept nieuwe noodtoestand uit

QUITO (ANP) - De Ecuadoraanse president Daniel Noboa heeft vanwege het dodelijke geweld in zijn land een nieuwe noodtoestand uitgeroepen in zeven van de 24 provincies. De maatregel zal zestig dagen van kracht zijn, blijkt uit een presidentieel decreet.

1 uur geleden
Macron aangekomen in Nieuw-Caledonië om conflict met separatisten

NOUMEA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is geland in de Pacifische archipel Nieuw-Caledonië. Hij begint er aan een dag vol gesprekken waarin hij zal proberen de rellen te beëindigen die zijn veroorzaakt door een omstreden electorale hervorming. Dat meldt het Elysée.

1 uur geleden
Oud-rivaal Nikki Haley gaat op Trump stemmen

WASHINGTON (ANP) - Oud-gouverneur Nikki Haley heeft aangekondigd dat ze bij de komende presidentsverkiezingen op haar partijgenoot Donald Trump gaat stemmen. Ze zegt hem te verkiezen boven huidig president Joe Biden, berichten Amerikaanse media.

3 uur geleden
Krant: Oman zet ex-gedetineerden Guantánamo Bay land uit

MASQAT (ANP) - Oman wil tientallen Jemenieten uitwijzen die voorheen vastzaten in het Amerikaanse gevangenenkamp Guantánamo Bay. Dat bericht de krant The Washington Post na gesprekken met betrokkenen.

5 uur geleden
VS zien geen grootschalig Israëlisch offensief in Rafah

WASHINGTON (ANP/DPA) - Volgens de Verenigde Staten hebben de Israëlische militaire operaties in de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook niet de omvang waarvoor de Amerikaanse regering heeft gewaarschuwd. De Israëlische operaties in het gebied waren tot nu toe gerichter en beperkt. Het ging niet om offensieven in het centrum van dichtbevolkte stedelijke gebieden, zei de veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Joe Biden, Jake Sullivan.

5 uur geleden