Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braziliaanse president Bolsonaro wil zelf geen vaccin

Braziliaanse president Bolsonaro wil zelf geen vaccin

BRASILIA (ANP/AFP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro laat zich niet inenten tegen Covid-19. Maar hij beklemtoont dat de vaccins onmiddellijk worden gedistribueerd en toegediend zodra beschikbaar. Bolsonaro zei op sociale media dat het zijn recht is af te zien van vaccinatie. Het land heeft inmiddels honderd miljoen doses besteld van het vaccin uit de laboratoria van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford.

De conservatieve Bolsonaro won in oktober 2018 overtuigend de presidentsverkiezingen. Hij is dit jaar fel bekritiseerd over zijn aanpak van het coronavirus. Bolsonaro noemt het virus een soort griepje. Hij vindt dat het gevaar ervan wordt overdreven en dat strenge coronamaatregelen meer kwaad dan goed doen. Hij is in juli zelf besmet geweest en wordt ervan beschuldigd veel te laks te hebben gereageerd op het virus.

Bolsonaro wint volgens recente opiniepeilingen echter steeds meer aan populariteit, onder meer dankzij steunmaatregelen van zijn regering. De meeste Brazilianen hebben geen vaste baan en kunnen niet thuis werken of thuis blijven. Bij ruim 6 miljoen van de 210 miljoen Brazilianen is vooralsnog het virus vastgesteld, onder meer bij een hoop leden van de regering. Circa 5,5 miljoen patiënten zijn hersteld of hadden geen klachten. Het virus is volgens de autoriteiten meer dan 170.000 mensen fataal geworden.

Meer uit Buitenland

Aardbeving met een kracht van 7.7 treft Filipijnen

DAVAO (ANP/RTR) - Een aardbeving met een kracht van 7.7 heeft het Zuid-Filipijnse eiland Mindanao getroffen, meldt de National Weather Service (NOAA) van de Verenigde Staten. Ook wordt gewaarschuwd voor mogelijke tsunami's.

2 uur geleden
Macron naar Qatar voor onderhandelingen wapenstilstand Gazastrook

DUBAI (ANP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron zegt zich ernstig zorgen te maken over de hervatte gewelddadigheden in de Gazastrook en naar Qatar af te reizen voor overleg rond een nieuwe wapenstilstand. Sinds vrijdagochtend is de oorlog tussen Israël en Hamas weer verdergegaan na een gevechtspauze van een week.

3 uur geleden
Eerste vrachtwagens met hulp in Gaza sinds aflopen gevechtspauze

RAFAH (ANP/RTR) - De eerste vrachtwagens met noodhulp sinds het aflopen van de gevechtspauze tussen Hamas en Israël zijn vanuit Egypte de grens naar de Gazastrook overgestoken. De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) bevestigt dat de trucks bij de grensovergang bij Rafah het Palestijnse gebied in zijn gereden.

4 uur geleden
Gezondheidsministerie Gaza: bijna 200 doden sinds aflopen bestand

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in de Gazastrook zegt dat er inmiddels 193 doden zijn gevallen sinds het aflopen van de gevechtspauze op vrijdag. Eerder meldde Hamas dat het om 240 doden zou gaan.

4 uur geleden
VS stoppen 3 miljard dollar in klimaatfonds na lang geen bijdrage

DUBAI (ANP/AFP) - De Verenigde Staten doneren 3 miljard dollar (circa 2,7 miljard euro) aan het grote klimaatfonds Green Climate Fund. De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris maakte zaterdag het geldbedrag bekend op de klimaattop in Dubai en zei dat het bedoeld was om ontwikkelingslanden te helpen met investeringen in onder meer schone energie en voorbereidingen op de gevolgen van klimaatverandering. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de VS weer geld in dit fonds stoppen.

5 uur geleden
Erdogan: voor nu geen kans meer op vrede in Gazastrook

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan stelt dat er voor nu geen kans meer is op vrede in de Gazastrook, een dag na het aflopen van een korte wapenstilstand. Israël is hier met zijn "compromisloze aanpak" verantwoordelijk voor, aldus Erdogan volgens omroep NTV en andere Turkse media.

6 uur geleden
Overlast door sneeuw in onder meer Duitsland en Oostenrijk

BERLIJN (ANP/DPA) - Hevige sneeuwval zorgt in meerdere Europese landen voor overlast, onder meer in Duitsland en Oostenrijk. In Duitsland is veel sneeuw gevallen in het zuiden en zuidoosten, vooral München en omgeving worstelen met problemen als gevolg van de winterse weersomstandigheden.

6 uur geleden